Apple Mac Mini 2014 (renovert) gjennomgang: En under $ 300 Mac

Web / Erika Rawes


Skjerm: Intel HD Graphics 5000

Sent på 2014 Mac Mini har en enkelt HDMI-port og to Thunderbolt 2.0-porter for video. Den bruker Intel HD Graphics 5000 som integrert grafikkort. I referansetesting klokket den 59.9 FPS på Car Chase og 45.6 FPS på Manhattan, med tillatelse fra GFXBench. 

GPUen er kraftig nok til at du kan spille noen mindre grafikkintensive spill (som Dota 2), se HD-videoer og redigere bilder, men du kan ikke spille mer krevende spill. Du kan vise i 4K, men bare ved lavere oppdateringshastigheter (24 Hz over HDMI, 30 Hz over Thunderbolt). Fordi Mac Mini har to Thunderbolt 2.0-porter i tillegg til en HDMI-port, kan du koble til to skjermer ved å koble til en skjerm via HDMI og en via Thunderbolt 2.0.

Du kan vise i 4K, men bare til lavere oppdateringshastigheter.


Ytelse: Det gjør jobben

Den oppussede Mac Mini MGEM2LL / A er utstyrt med en dual-core prosessor, ikke en quad-core. Den har Intel Core i5-4260U, som har en kjernefrekvens på 1.4 gHz. Den har Intels turbo boost-teknologi, og boostfrekvensen er 2.6 gHz. Mac Mini har 4 GB LPDDR3 RAM, og du kan ikke åpne mini og oppgradere RAM, noe som er en stor ulempe. Den leveres med 500 GB HDD-lagring. 

Selv om dette er en renovert 2014-modell, satte jeg den gjennom moderne referansetester, inkludert Cinebench R20 og Geekbench 5. På Cinebench 20 fikk CPU 571 poeng, noe som ikke er dårlig for en eldre brikke, men det er ikke et tegn på et kraftverk enten. Geekbench 5 ga Mac Mini en single core score eller 648, og en multi-core score på 1311. Acers ChromeBox CX13 (med Intels i3 - 8130U) fikk høyere score, mottok en enkelt core score på 861 og en multi-core score på 1616 . Mac Mini fra 2014 er på ingen måte en arbeidshest, men den har nok kraft til å utføre alt det viktigste, og den kan til og med fungere som en pålitelig datamaskin for skole, arbeid, underholdning eller alt det ovennevnte. 

Noen applikasjoner åpner sakte, og systeminnstillingene tar et minutt å laste inn. Men 2014 Mini har ikke noe problem å kjøre flere oppgaver samtidig, og Mini føltes aldri treg i noen form for frustrerende grad.

Den oppussede Mac Mini MGEM2LL / A er utstyrt med en dual-core prosessor, ikke en quad-core.


Produktivitet: En flerbruks-PC

Den oppussede Mac Mini inkluderer ikke periferiutstyr. Faktisk er det eneste som kommer i pakken bortsett fra selve Mac Mini, en strømledning - du får ikke en gang en manuell eller hurtigstartguide. Du må oppgi din egen mus, tastatur og skjerm hvis du vil bruke mini som skrivebord. Men du har mange alternativer for hvordan du vil bruke enheten.

Du kan behandle det som et skrivebord, bruke det som et underholdningsnav eller Plex-server, opprette et arkadesystem, bruke det til smart hjemmeautomatisering eller bruke det til en rekke andre formål. Størrelsen, funksjonene, prosesseringsmulighetene og den lave inngangsprisen fremmer maksimal allsidighet. 

Mac Mini er også energieffektiv, og krever bare et lite strømforbruk. Den bruker omtrent seks watt når den er inaktiv, og det maksimale forbruket er 85 watt. 


Audio: Innebygde høyttalere

Mini fungerer hviskende stille. I motsetning til mange andre stasjonære datamaskiner og mini-PCer har den også sine egne innebygde høyttalere. De høres ikke så ille ut, men de er ikke veldig høylytte. 

Du kan forbedre lydkvaliteten ved å legge til eksterne høyttalere. Den inkluderer en 3.5 mm hodetelefonkontakt samt USB-porter for tilkobling av høyttalere. Du kan også koble til Bluetooth-høyttalere eller dra nytte av Apples AirPlay.  


Nettverk: Bluetooth, Wi-Fi og Ethernet

I tillegg til Bluetooth 4.0, har Mac Mini 2014 802.11ac trådløs. Den har også en Ethernet-port for en kablet internettforbindelse. 

En av fordelene med Apple-enheter er deres sømløse evne til å koble seg til hverandre via en enkelt Apple ID. Mac Mini sammenkoblet raskt og enkelt med iPhone. Jeg mottok umiddelbart tekstene og varslene jeg satte opp på Mini uten hikke.

Web / Erika Rawes

Kamera: Ta med ditt eget webkamera

Mini har ikke innebygd webkamera, men du kan koble til et billig USB-kamera eller kjøpe en skjerm med et innebygd webkamera. Du må koble til et kamera for å dra full nytte av kommunikasjonsfunksjoner som FaceTime.

Programvare: Mac OS X, men du kan oppdatere til Catalina

Mac Mini 2014 leveres med en eldre versjon av Mac OS X (vanligvis Yosemite eller El Capitan, avhengig av den spesifikke oppussede maskinen). Du kan oppdatere operativsystemet til Mac OS Catalina, som oppgraderer bilder-appen, notater-appen, Apple-e-post, Safari, skjermtid, musikk, podcaster, Apple TV, talestyring og mer. 

Pris: Under $ 250

Den oppussede Mac Mini 2014 selges vanligvis for rundt $ 230, noe som er mindre enn halvparten av den opprinnelige 499 $ utsalgsprisen da enheten først ble utgitt. 

Apple avviklet salget av 2014-versjonen i slutten av 2018, så hvis du vil ha en helt ny Mac Mini, må du kjøpe 2018-modellen til en startpris på $ 799. Den renoverte 2014-modellen kan spare deg for en pakke.

Renovert Mac Mini 2014 vs. Mac Mini 2018

2018 Mac Mini (se på Amazon) er kraftigere, men den er også dyrere enn den renoverte 2014-modellen. Basen 2018 Mac Mini har en 3.6 GHz firekjerners 8. generasjons Intel i3-prosessor, i stedet for en dual-core som 2014-versjonen. Den har mer RAM (8 GB), og det er DDR4 i stedet for LPDDR3. For lagring har 2018-versjonen 128 GB PCIe-basert SSD-lagring sammenlignet med 500 GB HDD-lagring som 2014-versjonen. For grafikk har den nyere modellen Intel UHD Graphics 630, som er et bedre integrert grafikkort enn den eldre Intel HD Graphics 5000.

Endelige dommen

En funksjonell Mini-datamaskin til en overkommelig pris.

Den 2014 renoverte Mac Mini ville vært bedre med oppgraderingsalternativer, men det er en utmerket verdi, selv som det er.

Specs

  • Produktnavn Mac Mini MGEM2LL / A (renovert)

  • Produktmerke Apple

  • Pris $ 230

  • Vekt 2.7 lbs.

  • Produktmål 7.7 x 7.7 x 1.4 tommer

  • Farge sølv

  • Garanti 90 dager (Amazon fornyet garanti)

  • OS Mac OS X

  • Prosessor Intel Core i5 (4. generasjon)

  • Kjerner to

  • Klokkehastighet 1.4 gHz

  • RAM 4 GB

  • Minnehastighet 1600 MHz

  • Lagring 500 GB harddisk (5,400 o / min)

  • Grafikk Intel HD Graphics 5000

  • Audio Integrert stereo

  • Porter HDMI x1, Thunderbolt x 2, USB x 4, hodetelefoner, mikrofon, Ethernet, kortleser


Legg igjen en kommentar