Bytt kommandoprompt og PowerShell på Win + x-menyen

Power User-menyen, først introdusert i Windows 8 og noen ganger kalt WIN + X-menyen, gir en enkel måte å få tilgang til populære system- og administrasjonsverktøy.

Windows 8.1-oppdateringen gjorde Power User-menyen lettere å få tak i takket være den nylig lagt til Start-knappen, men introduserte også et nytt alternativ for å erstatte Kommandoprompt-snarveiene på WIN + X-menyen med Windows PowerShell-snarveier, en mer robust kommando- linjeverktøy.

Denne prosedyren fungerer bare i Windows 8.1 og Windows 10.


Slik bytter du ledetekst og PowerShell i WIN-X-menyen i Windows 10

Fordi Microsoft kontinuerlig tilpasser operativsystemet, kan oppsettet og tittelen på skjermbildene i Windows variere noe avhengig av hvilken utgivelse av Windows 10 du kjører.

  1. Åpne Windows-innstillinger ved å trykke Win + I. Velg Tilpassing.

  2. Velg fra Personalisering-appleten Oppgavelinjen.

  3. Skyv alternativet, velg alternativet til Erstatt ledeteksten med Windows PowerShell i menyen når jeg høyreklikker på startknappen eller trykker på Windows-tasten + X.

  4. Lukk Windows-innstillinger. Konfigurasjonen din lagres automatisk.


Slik bytter du ledetekst og PowerShell i WIN-X-menyen i Windows 8.1

Fremgangsmåten er forskjellig i Windows 8.1:

  1. Åpne Windows 8 Kontrollpanel. Appskjermbildet er sannsynligvis den raskeste måten å gjøre dette på et berøringsgrensesnitt, men ironisk nok kan du også komme dit fra strømbrukermenyen.

    Hvis du bruker en mus og har skrivebordet åpent, bare høyreklikk på oppgavelinjen, og klikk deretter Eiendommer. Gå til trinn 4 hvis du gjør dette.

  2. Trykk eller klikk på i Kontrollpanel-vinduet Utseende og personalisering.

    Applet-utseendet og personalisering eksisterer ikke hvis kontrollpanelvisningen er satt til Små ikoner eller Store ikoner. I en av disse visningene, trykk eller klikk på Oppgavelinje og navigasjon og fortsett deretter til trinn 4.

  3. På skjermen Utseende og personalisering velger du Oppgavelinje og navigasjon.

  4. Trykk på eller klikk på Navigasjon på oppgavelinjen og navigasjonsvinduet som nå skal være åpent. Det er bare til høyre for oppgavelinjen du sannsynligvis er på nå.

  5. I navigeringsområdet Corner øverst i dette vinduet merker du av i boksen ved siden av Erstatt ledeteksten med Windows PowerShell i menyen når jeg høyreklikker nederst til venstre eller trykker på Windows-tasten + X.

    Fjern avmerkingen i denne boksen hvis du vil erstatte de eksisterende Windows PowerShell-snarveiene i Power User-menyen med snarveier for ledetekster. Siden visning av ledetekst er standardkonfigurasjonen, vil du sannsynligvis bare finne deg selv i denne situasjonen hvis du tidligere har fulgt disse instruksjonene, men siden har ombestemt deg.

  6. Trykk eller klikk OK for å bekrefte denne endringen.

  7. Fra nå av vil Windows PowerShell og Windows PowerShell (Admin) være tilgjengelig via Power User Menu i stedet for Command Prompt og Command Prompt (Admin).


Flere tips

Denne innstillingstilpasningen betyr ikke at ledeteksten har blitt avinstallert eller fjernet fra Windows på noen måte - den er bare ikke tilgjengelig fra WIN + X-menyen. Du kan fortsatt åpne ledeteksten i Windows 8 som ethvert annet program, når som helst du vil.

Windows PowerShell er bare et alternativ for strømbrukermenyen hvis du har oppdatert til Windows 8.1 eller nyere. Hvis du ikke ser alternativet fra trinn 5 ovenfor, oppdaterer du til Windows 8.1 og prøver på nytt. Se Hvordan oppgradere til Windows 8.1 hvis du trenger hjelp.

Legg igjen en kommentar