ASF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ASF-filtypen er en Advanced Systems Format-fil utviklet av Microsoft som ofte brukes til streaming av lyd- og videodata. En ASF-fil kan inneholde metadata som en tittel, forfatterdata, vurdering og beskrivelse.

Strukturen til lyd- eller videodataene forstås av en ASF-fil, men den spesifiserer ikke kodingsmetoden. Imidlertid er WMA og WMV de to vanligste typer data som er lagret i ASF-beholderen, så ASF-filer blir ofte sett med en av disse filtypene.

ASF-filformatet støtter kapitler og undertekster, og streamer også prioritering og komprimering, og det er det som gjør dem ideelle for streaming.

ASF er også en forkortelse for Atmel Software Framework og en tekstforkortelse som betyr "og så videre", men verken har noe å gjøre med filformatet.


Åpne og konvertere ASF-filer

Spill en ASF-fil med Windows Media Player, VLC, PotPlayer, Winamp, GOM Player, MediaPlayerLite og sannsynligvis flere andre gratis multimediaspillere.

Det er mange applikasjoner som kan konvertere en ASF-fil, inkludert gratis videokonverteringsprogrammer og gratis applikasjoner som kan konvertere lydfiler. Bare åpne ASF-filen i et av disse programmene, og velg å konvertere filen til et nytt format.

Hvis du for eksempel trenger at ASF-filen din skal være en MP4-, WMV-, MOV- eller AVI-fil, bør du vurdere å bruke Any Video Converter eller Avidemux.

Zamzar er en måte å konvertere ASF til MP4 på en Mac eller et hvilket som helst annet operativsystem. Bare last opp ASF-filen din til det nettstedet og velg å konvertere den til MP4 eller annet format som støttes, som 3G2, 3GP, AAC, AC3, AVI, FLAC, FLV, MOV, MP3, MPG, OGG, WAV, WMV, etc.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Filutvidelsen er den første tingen å se etter om du ikke kan åpne den med programmene nevnt ovenfor. Forsikre deg om at den faktisk leser .ASF og ikke noe lignende.

AFS er for eksempel en filtillegg for STAAD foundation Project-filer som er opprettet av CAD-programvare. Selv om de samme filtypenes bokstaver brukes, har de ingenting å gjøre med Microsofts ASF-filformat.

Det samme gjelder for andre som Street Atlas USA Map, Secure Audio, SafeText og McAfee Fortress. Alle disse formatene bruker SAF-filtypen og tilhører (for det meste) avviklet programvare.

Evne regnearkmalfiler (AST) bruker to av de tre utvidelsesbokstavene ASF-filer gjør, men de er heller ikke relatert.

Et unntak er ASX-filer, som er spillelister som brukes til å lytte til ASF-filer (eller andre mediefiler). Du kan mest sannsynlig åpne en som for en ASF-fil, siden noen multimediaspillere støtter spillelisteformatet, men du kan ikke behandle ASX-filen som en ASF-fil. det er bare en snarvei til lyddataene.


Mer informasjon om ASF-filer

ASF var tidligere kjent som Active Streaming Format og Advanced Streaming Format.

Flere uavhengige eller avhengige lyd- / videostrømmer kan inkluderes i en ASF-fil, inkludert flere bithastighetsstrømmer, noe som er nyttig for nettverk med varierende båndbredde. Filformatet kan også lagre websider, skript og tekststrømmer.

Det er tre seksjoner, eller objekter, som er inneholdt i en ASF-fil:

  • Overskrift: Informasjon om filstørrelse, antall strømmer den har, detaljer om feilretting, kodeker, metadata og andre objekter og generell informasjon lagres i filens overskrift.
  • Dato: Avsnittet inneholder det faktiske innholdet som skal streames.
  • Enkel indeks: Et tidsstempel, rammenummer eller presentasjonstid er lagret i Simple Index-objektet, slik at ASF-avspillingsprogrammet kan søke gjennom filen.

Når en ASF-fil streames over internett, trenger den ikke å lastes ned helt før den kan vises. Når et bestemt antall byte er lastet ned (minst overskriften og ett dataobjekt), kan filen streames ettersom resten lastes ned i bakgrunnen.

For eksempel, hvis en AVI-fil blir konvertert til ASF, kan filen begynne å spille kort tid i stedet for å måtte vente på at hele filen skal lastes ned, som det som er nødvendig for AVI-formatet.


Legg igjen en kommentar