WPS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

De fleste filer med WPS-filtypen er sannsynligvis Microsoft Works Document-filer, men WPS Writer-programvaren produserer også denne typen filer.

Microsoft Works Document-filformatet ble avviklet av Microsoft i 2006 da det ble erstattet av Microsofts DOC-filformat. De to er like ved at de begge støtter rik tekst, tabeller og bilder, men WPS-formatet mangler noen av de mer avanserte formateringsfunksjonene som støttes av DOC.

WPS står også for Wi-Fi Protected Setup, men det har ingenting å gjøre med dokumentfiler som beskrevet på denne siden. Du må heller ikke forveksle en WPD-fil for denne.


Hvordan åpne en WPS-fil

Siden de fleste WPS-filer du finner sannsynligvis ble opprettet med Microsoft Works, kan de absolutt åpnes av det programmet. Imidlertid er Microsoft Works avviklet, og det kan være vanskelig å få tak i en kopi av programvaren.

Hvis du eier en kopi av den nyeste versjonen av Microsoft Works, versjon 9, og trenger å åpne en WPS-fil opprettet med Microsoft Works versjon 4 eller 4.5, må du først installere gratis Microsoft Works 4 File Converter.

Heldigvis kan WPS-filer også åpnes med noen av de nyeste versjonene av Microsoft Word. I Microsoft Word 2003 eller nyere velger du bare filtypen "Fungerer" fra dialogboksen Åpne. Deretter kan du navigere til mappen som inneholder WPS-filen du vil åpne.

Avhengig av hvilken versjon av Microsoft Office du har og hvilken versjon av Microsoft Works som WPS-filen du vil åpne ble opprettet i, må du kanskje installere det gratis Microsoft Works 6-9 File Converter-verktøyet før du kan åpne WPS-filen i spørsmål.

Den gratis AbiWord tekstbehandleren åpner også WPS-filer, i det minste de som er opprettet med visse versjoner av Microsoft Works. LibreOffice Writer og OpenOffice Writer er to gratisprogrammer som kan åpne WPS-filer.

Hvis du har problemer med å åpne en WPS-fil med noen av disse metodene, kan filen i stedet være et WPS Writer-dokument, som også bruker WPS-utvidelsen. Du kan åpne disse typer WPS-filer med WPS Office Writer-programvaren.

Vår gjennomgang av WPS Office Writer

WPS Cloud er en online versjon av WPS Office som kan åpne WPS-filen online.

Microsofts Word Viewer er et annet alternativ hvis du bare trenger å se WPS og ikke faktisk redigere den. Dette gratis verktøyet fungerer også for andre dokumenter, som DOC, DOT, RTF og XML.


Hvordan konvertere en WPS-fil

Det er to måter å konvertere en WPS-fil på. Du kan enten åpne den i et av de WPS-støttede programmene vi har oppført ovenfor, og deretter lagre den i et annet format, eller du kan bruke en dedikert filkonverter for å konvertere WPS til et annet dokumentformat.

For eksempel lar WPS Office Writer deg konvertere WPS-dokumentet til DOC, DOCX, PDF, XML, WPT, HTML og andre lignende dokumentformater.

Hvis noen har sendt deg en WPS-fil, eller hvis du har lastet ned en fra internett, og du ikke vil installere et av programmene som støtter WPS, anbefaler vi sterkt å bruke Zamar eller CloudConvert. Dette er bare to eksempler på gratis dokumentomformere som støtter konvertering av WPS til formater som DOC, DOCX, ODT, PDF, TXT og andre.

Med disse to WPS-omformerne, trenger du bare å laste opp filen til nettstedet og deretter velge formatet du vil konvertere den til. Last deretter ned det konverterte dokumentet tilbake til datamaskinen for å bruke det.

Når WPS-filen er konvertert til et mer gjenkjennelig format, kan du bruke den uten problemer i tekstbehandlingsprogrammer og online tekstbehandlere.


Legg igjen en kommentar