Hjem > N > Når Startet Engelskundervisning I Norge?

Når startet engelskundervisning i Norge?

I Norge har engelsk vært et fag for alle elever siden 1969 (Simensen, 2010) og har vært obligatorisk for alle førsteklassinger siden 1997.

Les mer

Når ble det skolefri på lørdager?

Skolene fikk lørdagsfri i 1973. Da kunne man endelig snakke om å ha «frihelg». Men for at vi skal kunne gå og handle i helgene er det fortsatt mange butikkansatte som jobber på lørdagene. Dessuten, når ble skoleplikt innført i norge? Folkeskoleloven, som ble innført i 1889, skulle gi alle norske barn rett til sju års skolegang – uansett om barna kom fra rike eller fattige familier. Nå ble skolen obligatorisk, det vil si at alle barn i skolealder var pliktet å møte opp.

Når begynner barn å lære engelsk på skolen?

I dag lærer vi opptil fire ulike språk i den norske skolen, som er en fantastisk mulighet for enkeltmennesket. Norsk og engelsk starter man med fra 1. klasse på barneskolen, mens sidemål og et fremmedspråk nummer to blir introdusert for elevene i 8. klasse. Hvem drev de skolene som fantes i landet? Staten hadde plikt til å sørge for det nødvendige antall skoler, men som før kunne også kommuner og private drive slike skoler. Lovene om folkeskolen ble revidert i 1936, og i 1959 ble det gitt en felles lov om folkeskolen for by og land.

Hvorfor lærer vi engelsk på skolen?

Engelsk er et obligatorisk og gjennomgående fag i norsk grunnskole og videregående skole. Faget skal gi kunnskaper i engelsk språk muntlig og skriftlig, samt kunnskap om kultur og samfunn i engelsktalende land. Når ble det 5 dagers skoleuke? Kommunestyret har i møte 29. april bedt rådmannen om å igangsette nødvendige avklaringer med tanke på mulig 5 dagers skoleuke for alle elever fra høsten 2015.

Når ble det 10 år grunnskole?

Våren 1994 vedtok Stortinget at den obligatoriske grunnskolen skulle utvides til ti år, og at elevene skulle begynne på skolen det året de fylte seks år. Når ble det 9 årig grunnskole? Den niårige grunnskolen ble innført i Norge i 1969. Den erstattet da den syvårige folkeskolen samt skolene på nivået mellom folkeskolen og gymnaset, dvs. realskolen (som kvalifiserte til gymnaset) og framhaldsskolen (som ikke kvalifiserte til gymnaset, men var et mindre teoretisk alternativ til realskolen).

Også, hvorfor ble allmueskole opprettet?

Allmueskolen skulle ikke bare sørge for en kristen oppdragelse. Elevene skulle også få kunnskaper og ferdigheter som ethvert medlem av samfunnet burde ha. Det ble lagt stor vekt på morsmål og norsk historie, så skolen ble også viktig for nasjonsbyggingen.

By Brocky Elahi

Hva betyr allmueskole? :: Hvordan var forholdene i Norge etter 2 verdenskrig?
Nyttige lenker