Hva betyr allmueskole?
I 1739 ble det innført allmueskole i Norge. Allmueskolen skulle undervise kristendom, lesing, skriving og regning. De to siste fagene var frivillig. Skolen ble sett på som en mulighet for staten til å oppdra sine innbyggere.
Følgelig, når begynte man på skolen som 6 åringene?
Fra 2006/2007 skal de fire første årstrinnene ikke være så sterkt preget av barnehagens tradisjoner som de var da 6-åringene begynte i skolen i 1997. Dessuten, hvorfor ble det innført folkeskole for alle i 1739? Skole for alle ble innført i Norge 200 år etter reformasjonen. Det ble obligatorisk med konfirmasjon fra 1736, og i 1739 ble det innført skole for alle for å lære barna opp i det de måtte kunne for å bestå prestens overhøring ved konfirmasjonen.
Deretter, hvem lagde skolen?
En utdanningsrådgiver her på ung.no har svart dette på hvem som fant opp skolen; "Det var nok ikke én bestemt person som fant opp skolen. I alle år har det vært sånn at barn og unge lærer fra de eldre. Allerede på 1600-tallet begynte man med skolegang for barn. I 1739 ble den første skoleloven innført i Norge. Hvem fant opp lekser? Opphavet til lekser i Norge er fra tiden hvor man hadde omgangsskole hvor lærerne reiste rundt fra bygd til bygd, og elevene fikk da oppgaver å arbeide med i de ukene det ikke var skole i deres bygd. Fenomenet har da blitt videreført når omgangsskolen har blitt erstattet av det nåværende grunnskolesystemet.
Hvorfor engelsk er et verdensspråk?
Grunnen til at engelsk er klodens mest utbredte språk, skyldes først og fremst at Storbritannia tidligere var verdens ledende kolonimakt. Rundt 1600 da språket bare ble snakket i England og sørøst i Skottland, var antallet engelskspråklige cirka syv millioner. Så, hvorfor er engelsk språk viktig? I tillegg brukes det stadig mer engelsk i utdanning og arbeidsliv, i Norge så vel som i utlandet. For å klare oss i en verden der engelsk benyttes i internasjonal, mellommenneskelig kommunikasjon, er det nødvendig å mestre det engelske språket.
Hva er nytt i engelskfaget?
Det som derimot er nytt, er hvordan Fagfornyelsen knytter språklæring og lesing til nye sider ved engelskfaget og vektlegger en elevaktiv og utforskende tilnærming til språk. Samtidig har elevenes interesser fått større oppmerksomhet og knyttes blant annet til livsmestring, mangfold og relevans. Hvordan var skolen for 50 år siden? På 1950- og 60-tallet ble det satt i gang en sentralisering av skolen i Norge. Dette for å få til en utjevning av forskjellene mellom by og land. I småkommunene var det ofte små, fådelte skoler som kun var delt i småskole og storskole, og elever i forskjellige aldersgrupper gikk i samme klasse.
Og et annet spørsmål, hvordan var skolen i gamle dager?
Det var ingen lov som ga skoleplikt i byene, men fattigkommisjonen i mange byer holdt skoler for allmuen. Disse skolene fikk raskt navnet fattigskoler. Ca 65 % av barna i byene gikk i fattigskolen - og her kunne det være klasser på opp til 100 elever. Det var 18% av bybarna som ikke fikk undervisning i det hele tatt.