Hjem > H > Hvordan Var Forholdene I Norge Etter 2 Verdenskrig?

Hvordan var forholdene i Norge etter 2 verdenskrig?

Fra krigens slutt i 1945 og frem til omkring 1970 opplevde Norge en sterk vekst på nesten alle områder av samfunnslivet. Samtidig fikk man betydelige sosiale og geografiske strukturendringer. Det var en klar nedgang i antall årsverk i landbruk og fiske.

Les mer

Dessuten, hva var årsaken til at velferdsstaten kom under press?

Hva var årsakene til at velferdsstaten kom under press? Levealderen ble høyere og folk fikk flere barn. Hvilke politiske partier var med i sentrumsregjering som ble dannet i 1997, og hvem ledet denne regjering? Krf, Venstre og Senterpartiet var med i regjeringen, og den ble ledet av Kjell Magne Bondevik. Tilsvarende, hva var de selvpålagte restriksjonene i sikkerhetspolitikken? Hva var de selvpålagte restriksjonene i sikkerhetspolitikken? At det ikke ville være lov å opprette baser med utenlandske soldater i fredstid. Norge kunne selv oppheve denne, slik hadde Norge en forsvars ordning mot Russland.

Ta dette i betraktning, hvilket parti dominerte i norge de første tiårene etter krigen?

Arbeiderpartiet har vært største parti i alle stortingsvalg i etterkrigstiden, og frem til 1961 hadde partiet også rent flertall i Stortinget. Hvilken innvending hadde Arbeiderpartiet mot Marshallhjelpen? Hvilken innvending hadde Arbeiderpartiet mot Marshallhjelpen? Arbeiderpartiet var i tvil om Norge skulle takke ja til Marshall-pengene, og de mente det var nødvendig å føre en planøkonomi.

Og et annet spørsmål, hva betyr landsbygda?

Ei bygd (av norrønt bygð, å bygge eller bebygget), også kalt bygda, landsbygda og i mindre grad bygdesamfunn og bondebygd, er gjerne et spredtbebygget område med en viss geografisk utstrekning, der ofte bondegårdsbebyggelse har vært selve grunnlaget for samfunnet. Hva mener vi med uttrykket flukten fra landsbygda Quizlet? Da den industrielle revolusjon kom på 1800-tallet, flytta folk fra landsbygda for å få seg en bedre jobb og et bedre liv i byen. Maskinene som gjordet arbeidet lettere kom og det ble færre arbeidsplasser på landsbygda og flere i byene.

Hva er urbanisering Quizlet?

Urbanisering innebærer flytting til generelle byer og tettsteder, imens senralisering innebærer at en økende andel av befolkningen bosetter seg nærmere og i de STØRSTE byene i et land. Også, når ble alle velferdsordninger samlet i en lov hva het denne loven? I 1966 vedtok Stortinget loven om folketrygd, som ble innført fra 1. januar 1967 og som samlet og samordnet alle velferdsordningene under ett.

Og et annet spørsmål, hvem innførte alderstrygd?

Men fortsatt var de gamle prisgitt fattigkassa hvor hjelpen kun var for de uten restarbeidsevne eller forsørgelsespliktige slektninger. Spørsmålet om innføring av kommunal alderstrygd ble reist av Kristianias første sosialdemokratiske ordfører, Carl Jeppesen i 1917.

By Maryjo

Når startet engelskundervisning i Norge? :: Hvorfor var det etter hvert mange som flyttet fra landsbygda til byene?
Nyttige lenker