Hjem > N > Når Ble Det Innført 9 Års Grunnskole I Norge?

Når ble det innført 9 års grunnskole i Norge?

12.1.2 Ny grunnskolelov i 1969 og Mønsterplan for grunnskolen av 1974. Etter nesten 15 år med forsøksvirksomhet kom loven i 1969 som påla alle norske barn og unge obligatorisk grunnskoleopplæring i ni år, og ungdomsskole ble innført over hele landet.

Les mer

Angående dette, når ble grunnskolen innført i norge?

Skole for alle

Folkeskoleloven, som ble innført i 1889, skulle gi alle norske barn rett til sju års skolegang – uansett om barna kom fra rike eller fattige familier. Nå ble skolen obligatorisk, det vil si at alle barn i skolealder var pliktet å møte opp.
Hvorfor Reform 97? Haug sier Reform 97 skulle ta med seg det beste fra barnehagetradisjonene og det beste fra skolen. – Det betød å legge stor vekt på lek. Og at læringen skulle være preget av lek, sier Haug. Han sier at det diskuteres hvorvidt Reform 97 ble gjennomført i tråd med intensjonen.

Når kom Seksårsreformen?

Reform 97 (Seksårsreformen)

Skolereformen Reform 97 trådte i kraft i august 1997. Den innebar en utvidelse av grunnskolen fra ni til ti år, og senket skolestart til seks år. Det vil si at barna startet på skolen ett år tidligere enn før reformen.
Hva betyr allmueskole? I 1739 ble det innført allmueskole i Norge. Allmueskolen skulle undervise kristendom, lesing, skriving og regning. De to siste fagene var frivillig. Skolen ble sett på som en mulighet for staten til å oppdra sine innbyggere.

Når ble det skolefri på lørdager?

Skolene fikk lørdagsfri i 1973. Da kunne man endelig snakke om å ha «frihelg». Men for at vi skal kunne gå og handle i helgene er det fortsatt mange butikkansatte som jobber på lørdagene. Når ble det 5 dagers skoleuke? Kommunestyret har i møte 29. april bedt rådmannen om å igangsette nødvendige avklaringer med tanke på mulig 5 dagers skoleuke for alle elever fra høsten 2015.

Når ble det innført 5 dagers skole?

1969 – Lov om grunnskolen. Pliktig skolegang utvidet til 9 år. 1973 – Undervisningen reduseres til fem dager i uka, lørdagsskole opphører. 1974 – Mønsterplanen av 1974 (M74). Når gikk jeg på barneskolen? Grunnskole » Alle barn i Norge skal gå på skole i 10 år. De første 10 årene av norsk skolegang kalles grunnskole. Elevene starter på skolen i august måned det kalenderåret de fyller seks år.

Hvem innførte Reform 97?

Reform 97 var en grunnskolereform som ble iverksatt av regjeringen Brundtland III, under daværende utdanningsminister Gudmund Hernes. Reformen tredte i kraft i august 1997. Reformen innebar en endring av grunnskoleløpet fra ni til ti år, og en endring i skolestart fra syv til seks års alder.

By Rabbi Mehta

Hvem innførte Reform 94? :: Når ble landsmålet tatt i bruk som skriftspråk?
Nyttige lenker