YouTube-registrering er enkelt med Google-kontoen din

Registreringsprosessen for YouTube-kontoen er ganske enkel, selv om den er komplisert av det faktum at Google eier YouTube og har koblet de to for registreringsformål. Av den grunn må du ha en Google-ID eller registrere deg for en ny Google-konto for å registrere deg for en YouTube-konto.


Hvordan lage en YouTube-konto

Hvis du allerede har en Google-ID via Gmail eller et annet Google-produkt, kan du logge på YouTube.com med det brukernavnet og passordet. Når du logger på med en Google-ID på YouTubes hjemmeside, registrerer du deg automatisk for en YouTube-konto og kobler YouTube-påloggingen din til Google-kontoen din. Du trenger ikke å opprette en ny YouTube-konto hvis du ikke har noe imot å koble ditt eksisterende Google-brukernavn.

Hvis du ikke har noen Google-ID eller er en bedrift og ikke vil koble din personlige Google-profil til YouTube, bør du registrere deg for en ny Google-bruker-ID. Du kan fylle ut ett registreringsskjema, og det vil opprette både en YouTube-konto og en Google-konto samtidig og kryssbinde dem.


YouTube-kontoer: det grunnleggende

  1. For å starte, gå til YouTube.com-hjemmesiden og klikk på Opprett en konto -knappen øverst på skjermen for å gå til det grunnleggende Google-påmeldingsskjemaet.

  2. Det ber deg om å oppgi ønsket Google-brukernavn og passord, kjønn, bursdag, land, gjeldende e-postadresse og mobiltelefonnummer. Det vil imidlertid ikke be om gateadresse eller kredittkortinformasjon, og sannheten er at du ikke trenger å forkaste mobiltelefonnummeret eller e-postadressen din. Mens den ber om din nåværende e-postadresse og mobiltelefon, kan du la begge feltene være tomme og fortsette. Google vil ikke hindre deg i å registrere deg hvis du ikke oppgir den informasjonen.

  3. Til slutt kan det be deg om å skrive noen få kvisete bokstaver for å bevise at du ikke er en robot.

  4. Den største utfordringen i dette skjemaet er å finne et Google-brukernavn som ikke allerede er tatt. Det vil foreslå at du legger til tall i populære setninger du kan skrive inn som allerede er i bruk, så fortsett å prøve til du finner et tilgjengelig brukernavn du liker.

  5. Klikk neste for å sende inn informasjonen og gå til neste trinn.


Profilinformasjon for Google-kontoer

Du får se en side med tittelen Lag din profil. Det snakker om Google-profilen din, ikke YouTube-profilen din, selv om de to vil bli lenket hvis du oppretter en Google-profil.

En ting å huske på Google-profiler er at de bare er for enkeltpersoner, ikke for bedrifter. Du kan ikke opprette en Google-profil for en bedrift uten å risikere at profilen din blir suspendert, fordi Google skanner brukernavn på profiler for å sikre at de gjenspeiler mennesker og ikke selskaper eller produkter. Hvis du oppretter en Google-konto for en bedrift, oppretter du det Google kaller en Brand-konto, som er en konto rettet mot forretningsbruk.

Hvis du bruker Google og YouTube som individ, kan du lage en profil. Du kan laste opp et bilde fra datamaskinen din hvis du vil at et bilde skal vises når du bruker Google-tjenester. Hvis du legger til et bilde av deg selv i Google-profilen din og deretter liker materialet du ser på nettet, kan det hende at bildet av miniatyrprofilen din vises til andre som ser på det samme materialet.


Tilbake til YouTube-kontoen din

  1. Klikk neste igjen, og du vil se en innbydende side med en blå knapp nederst som sier Tilbake til YouTube.

  2. Klikk på den for å gå til YouTubes hjemmeside der du nå er logget på. Det skal stå Du er nå registrert hos YouTube over den grønne linjen øverst.

Tilpass YouTube-kanalen din

Det første trinnet du kanskje vil ta etter registreringen er å finne noen YouTube-videokanaler som appellerer til deg og abonnerer på dem. Det gjør det lettere å finne og se dem senere ved å vise lenker til disse kanalene på YouTube-hjemmesiden din.

Hva er egentlig en YouTube-kanal? Det er en samling videoer knyttet til en registrert bruker av YouTube, enten en person eller en organisasjon.

Kanalguiden viser populære kanalkategorier når du logger på. Klikk på Abonner -knappen for en kanal du vil abonnere på. Kanalene som vises, inkluderer både brede sjangere som popmusikk og spesifikke som de som er laget av individuelle artister.

Bla gjennom de aktuelle kategoriene for å finne mer interessant materiale, eller klikk på brukernavnet ditt for å gå til hjemmesiden din. På venstre sidefelt ser du lenker til populære kanaler, som er de som får mange visninger, og de populære kanalene også.


Se YouTube-videoer

Å finne ut hvordan du kan se YouTube-videoer er enkelt.

  1. Klikk på navnet på en video du vil se for å gå til videoens side med spillerkontroller.

  2. Som standard begynner det å spille i et lite vindu, men du kan klikke på fullskjerm knappen nederst til høyre for å fylle hele dataskjermen med videoen. Du kan også klikke på midten storskjerm -knappen for å forstørre videovisningsboksen, men ikke få den til å ta opp hele skjermen.

  3. Ofte spilles en kort videoreklame først før den valgte videoen din vises, men du kan vanligvis klikke på X knapp eller Hopp å bevege seg forbi reklamen. Mange av reklamene kan hoppes over etter fem sekunders spilletid.

Legg igjen en kommentar