Slik spiller du YouTube i bakgrunnen på telefonen din

Hvis målet ditt er å spille YouTube-videoer i bakgrunnen mens du jobber på telefonen, har vi noen dårlige nyheter: YouTube kommer ikke til å gjøre det enkelt for deg.

Selv om denne funksjonaliteten pleide å være til stede i de forskjellige appene, har YouTube bestemt seg for å reservere denne funksjonaliteten for betalende abonnenter på YouTube-tjenestene: YouTube Premium og YouTube Music.

Nedenfor peker vi på noen måter for å komme seg rundt begrensningen.

Informasjonen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

Eventuelle løsninger som lar YouTube spille i bakgrunnen, kan forsvinne når som helst når YouTube finner ut hvordan du kan lukke sløyfen. Hvis du er avhengig av dette, må du abonnere på YouTubes tjenester. Et alternativ er å laste ned videoene til enheten din og unngå YouTube-appen helt.


Android

Bruk skrivebordsmodus

En enkel måte å få YouTube til å spille i bakgrunnen på er å bruke desktopversjonen av YouTube i Chrome-nettleseren din. Slik fungerer det.

  1. Åpne Chrome, og skriv inn https://m.youtube.com for å finne mobilversjonen av YouTube.

    Unngå YouTube-appen

    Hvis du skriver en m foran YouTube-nettadressen, https://m.youtube.com, sørger du for at du holder deg innenfor nettleseren for å få tilgang til YouTube. Det er viktig å være i nettleseren, og ikke hoppe over til YouTube-appen hvis du vil at YouTube skal spilles i bakgrunnen.

  2. Søk etter videoen du vil spille. Når du har funnet videoen, trykker du på tre vertikale prikker øverst til høyre på skjermen for å velge desktop.

  3. Når siden er oppdatert, trykker du på Hjem-knappen for å spille av videoen. Bytt apper, eller sett skjermen i lydløs modus, så stopper videoen.

  4. Sveip ned for å nå kontrollsenter, og finn videoen i innstillingene dine. Trykk spill av.

  5. Slå av skjermen, eller bytt til en annen app, så fortsetter YouTube å spille.

Bilde-i-bilde-visning for å spille av YouTube-videoer i bakgrunnen

Picture-in-Picture (PiP) er designet for å hjelpe deg med flere oppgaver, og er en funksjon som er tilgjengelig på Android-smarttelefoner som kjører Android 8.0 Oreo og nyere. Slik bruker du PiP til å spille YouTube-videoer i bakgrunnen.

Ikke en musikkspiller

PiP-modus for videoer som inneholder musikkinnhold er bare tilgjengelig for YouTube Premium-medlemmer, noe som blir forklart senere i dette innlegget. Du må også ha den nyeste versjonen av YouTube installert på enheten din.

  1. Slå på PiP ved å gå til innstillinger på smarttelefonen eller nettbrettet.

  2. Velg Apps.

  3. Scroll ned for å finne YouTube-appen, og trykk på YouTube. Velg nederst Godtatt under Bilde-i-bilde.

  4. For å aktivere PiP, begynn å spille av en video i YouTube-appen og trykk på hjem-knapp. YouTube-videoen vises i et lite vindu på skjermen, som du kan flytte rundt med fingeren. Videoen fortsetter og spilles når du åpner andre apper.


Apple iOS

Bruk en alternativ nettleser til å spille YouTube i bakgrunnen

Selv om PiP ikke er tilgjengelig på YouTube for iOS-enheter uten abonnement, kan du fremdeles spille av YouTube-videoer i bakgrunnen på iPhone eller nettbrett ved å bruke en alternativ nettleser, som Opera og Dolphin.

  1. Last ned Dolphin for iOS eller Opera for iOS.
  2. Når du har lastet ned, åpner du nettleseren. Skriv https://m.youtube.com i søkelinjen for å finne YouTube-siden.

  3. Søk etter videoen du vil spille på YouTube i nettleseren.

    Ikke bruk YouTube-appen

    Det er viktig at du holder deg i mobilversjonen av YouTube i nettleseren, og ikke klikker på noen YouTube-lenke som tar deg til YouTube-appen på enheten din. Øverst på søkefeltet står https://m.youtube.com.

  4. Spill av videoen. Når videoen starter, bytt til en annen app, eller sett skjermen i hvilemodus. Videoen stopper.
  5. Sveip for å finne musikkspilleren, og sjekk om tittelen på videoen din vises der.Noen ganger stiller iOS som standard mediaspiller til musikkbiblioteket ditt i musikkspilleren, i stedet for videoen. Hvis dette skjer, kan du bare gå tilbake til YouTube-videoen i Opera eller Dolphin, og trykke på spille av igjen for å fjerne musikkspilleren slik at den som standard er YouTube.
  6. Når tittelen på videoen din vises i kontrollsenteret, trykker du på spille av for å la videoen spille.

  7. Sett telefonen tilbake i hvilemodus, eller bytt app, og videoen fortsetter og spilles av.

YouTube-abonnement

Hvis du ønsker ubegrenset tilgang til YouTube-videoer som konsekvent skal spilles i bakgrunnen, må du kjøpe et YouTube-abonnement. YouTube tilbyr to abonnementstjenester. YouTube Premium (tidligere kjent som Red) lar deg spille av videoer i bakgrunnen og har tilgang til originalt videoinnhold for $ 11.99 i måneden. YouTube Music er en musikkstreamingtjeneste som lar YouTube-videoer spille i bakgrunnen for $ 9.99 i måneden.

Legg igjen en kommentar