Skann Windows 7 for virus – Veiledning om sikkerhet

Hvis det er en ting du burde gjøre ofte, er det å sikre at Windows 7-PC-en din med uvurderlige filer er fri for skadelig programvare. Den eneste måten å gjøre dette på er å bruke et antivirusprogram som hjelper deg med å finne og bli kvitt skadelig programvare på datamaskinen din.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 7.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Hvordan skanne Windows-PCen din for virus og annen skadelig programvare

Skadelig programvare er hvilken som helst programvare som prøver å skade deg eller datamaskinen. Varianter inkluderer virus, trojanere, keyloggers og mer.

For å sikre at datamaskinen din er trygg, må du bruke en antimalwareløsning som Microsofts gratis Security Essentials-program (programvaren er gratis for brukere som har en ekte og validert kopi av Windows Vista og 7).

Selv om du skal planlegge Security Essentials for å skanne PC-en regelmessig, du bør kjøre en manuell skanning når du mistenker at noe er galt med PC-en din. Plutselig treghet, merkelig aktivitet og tilfeldige filer er gode indikatorer.

  1. For å åpne Microsoft Security Essentials, høyreklikk Security Essentials-ikonet i varslingsområdet på oppgavelinjen i Windows 7 og klikk Åpen fra menyen som vises.

    Hvis ikonet ikke er synlig, klikker du på den lille pilen som utvider varslingsområdet, som viser skjulte ikoner. høyreklikk på Security Essentials og klikk Åpen. Alternativt kan du skrive "Nedbør"i Start søkefeltet og velg Microsoft Security Essentials.

  2. Når Security Essentials-vinduet åpnes, vil du merke at det er forskjellige faner og flere alternativer.

    For enkelhets skyld skal vi bare fokusere på å utføre en skanning. Hvis du ønsker å oppdatere Security Essentials, følg disse instruksjonene.

  3. Hjem på fanen, finner du flere statuser, sanntidsbeskyttelse og definisjoner av virus og spyware. Forsikre deg om at begge disse er satt til On og Oppdatert, henholdsvis.

    Den neste tingen du vil legge merke til er en rimelig stor Skann nå og til høyre, et sett med alternativer som bestemmer typen skanning. Mulighetene er som følger:

    • Rask - Denne skanningen vil være rask og på overflaten, slik at du kanskje ikke finner virusene eller annen skadelig programvare som lurer dypt i filstrukturen.
    • Full - Full skanning er det beste alternativet hvis du ikke har skannet Windows-datamaskinen din for virus på en stund.
    • Custom - Dette alternativet lar deg angi spesifikke parametere som hvor du vil skanne og nivået på skanningen. Det er et utmerket alternativ hvis du har en ekstern harddisk eller en minnenøkkel du vil skanne sammen med andre stasjoner som er koblet til datamaskinen.

    Vi anbefaler at du utfører det Fullstendig skanning hvis du ikke har skannet datamaskinen på en stund, eller hvis du nylig har oppdatert virusdefinisjonene.

  4. Når du har valgt typen skanning du vil utføre, velger du Skann nå knappen og planlegger å ta litt tid unna datamaskinen.

    Du kan fortsette å jobbe på datamaskinen. Imidlertid vil ytelsen bli tregere, og du vil også redusere skanneprosessen.

  5. Når skanningen er fullført, vil du bli presentert med en beskyttet status for PCen hvis skanningen ikke fant noe. Hvis den finner skadelig programvare, vil Security Essentials gjøre det de kan for å kvitte seg med skadelige filer på datamaskinen din.

Nøkkelen til å holde datamaskinen sikker og sunn er alltid å ha de nyeste virusdefinisjonene for hva antivirusprogrammet du bruker, og å utføre virussøk regelmessig.


Legg igjen en kommentar