Hvordan Facebooks hemmelige samtaler fungerer

Enten du planlegger en overraskelsesfest, diskuterer helseinformasjon eller deler sensitive nyheter, så kan det å trykke Sende knappen på en e-post eller tekst kan være stressende. Du vil ikke at meldingen din skal komme i feil hender. Heldigvis har Facebook opprettet en måte å sende hemmelige samtaler via Messenger-appen. En hemmelig samtale i Messenger er kryptert fra ende til ende, slik at meldingene bare kan sees av deg og mottakeren din. Selv Facebook har ikke tilgang til meldingen.

Slik starter du en hemmelig samtale i Messenger fra en iOS- eller Android-enhet.

Hemmelige samtaler er bare tilgjengelige i Messenger-appen på iOS og Android.


Bytt på Facebook Secret Conversations

Forsikre deg om at alternativet Facebook Secret Conversations er slått på. Trykk på dette på både Android- og iOS-enheter profilbilde, bla ned til Hemmelige samtaler, og slå den på.

Start en hemmelig samtale i Android

  1. Åpne Messenger-appen.
  2. Fra Samtaler, Trykk på blyantikonet øverst til høyre på skjermen.

  3. Skyv låseikon øverst til høyre på skjermen til låst posisjon.

  4. Velg hvem du vil sende en melding til.
  5. Trykk på klokkeikonet for å angi en tidsgrense for meldingen, hvis du vil, eller så kan du fortsette å skrive meldingen uten å stille inn noe tidskrav.

    Når den er aktivert, vises en timer på mottakerens melding på høyre side, og teller ned tiden som er igjen før meldingen forsvinner for godt.

  6. Skriv inn meldingen. Trykk på Pilen til høyre for meldingsskjermen for å sende meldingen.


Start en hemmelig samtale i iOS

  1. Åpne Messenger-appen.
  2. Trykk på Ny melding ikonet øverst til høyre på skjermen.

  3. Trykk på Secret øverst til høyre.

  4. Velg kontaktikon for å velge hvem du vil sende meldinger til.

  5. Trykk på klokkeikonet for å angi en tidsgrense for meldingen, hvis du vil, eller fortsette å skrive meldingen uten å stille inn et tidskrav.

    Hvis du velger en utløpstid, vil mottakeren se et tidsikon som teller ned tiden før meldingen forsvinner.

  6. Fullfør skrivingen og send meldingen.På mottakerens enhet vises meldingen i svart, i stedet for blått, med ordene "Kryptert fra en enhet til den andre."

Bekrefte Facebook-hemmelige samtaler

Alle hemmelige samtaler på Facebook er kryptert. Facebook gir deg også muligheten til å verifisere end-to-end-kryptering ved å sammenligne enhetsnøkler. Begge parter i samtalen vil motta enhetsnøkler, som du kan sammenligne for å sikre at de stemmer overens.

For å se enhetsnøkkelen til en samtale i Android eller iOS, åpner du en hemmelig samtale med noen, trykk på vedkommendes navn øverst, og trykk på Nøklene dine. Sammenlign enhetsnøkkelen som vises under vennens navn med nøkkelen på enheten for å sikre at de stemmer overens. Sammenlign enhetnøkklene personlig eller via skjermbilde.

Mens Facebook-hemmelige samtaler er kryptert, kan den andre personen fortsatt dele samtalen din med andre ved å dele telefonen sin med noen andre, eller ved å ta et skjermbilde av samtalen din.

Få tilgang til hemmelige samtaler på flere enheter

Hemmelige samtaler er kun tilgjengelig på enheten samtalen ble opprettet på. Du kan sende hemmelige samtaler fra en annen enhet, men du kan ikke se noen tidligere meldinger.

For å legge til en ny enhet er det bare å logge på Messenger på den enheten. Når du logger på en ny enhet, ser du ikke meldingene fra tidligere hemmelige samtaler. Du vil motta en varsel i dine tidligere hemmelige samtaler der du og den andre deltakeren får vite at du er på en ny enhet. Når enheten er lagt til, ser du nye meldinger i hemmelige samtaler på alle aktive enheter.

Slett Facebook hemmelige samtaler

Du kan slette hemmelige samtaler på Facebook på enhetene dine, men du kan ikke slette hemmelige samtaler på mottakerens enhet.

Slett Facebook hemmelige samtaler på Android

  1. Åpne Messenger og trykk på din profilbilde i øverste høyre hjørne.

  2. Rull ned og trykk Hemmelige samtaler.

  3. Trykk på Slett alle hemmelige samtaler.

  4. Trykk på Delete.

Slett Facebook hemmelige samtaler på iOS

  1. Fra Samtaler, trykk på din profilbilde i øverste venstre hjørne.

  2. Rull ned og trykk Hemmelige samtaler.

  3. Trykk på Slett hemmelige samtaler.

  4. Trykk på Slett.

Hemmelige samtaler på Facebook kan inneholde bilder, videoer og taleopptak. De støtter ikke gruppesamtaler eller tale- og videosamtaler, og du kan ikke bruke hemmelige samtaler for å sende betalinger.


Legg igjen en kommentar