Hvordan kryptere e-post i Gmail

Gmail passerte 1 milliard aktive brukermerker tilbake i 2016, så det er sannsynlig at du har en Gmail-konto. Hvis du gjør det, kan du være bekymret for personvernet og sikkerheten til e-postene dine. Lurer du på hva Google gjør for å beskytte e-postadressen din, og om du kan gjøre mer? Les videre, så dissekerer vi Gmail-sikkerhet.


Hvordan sende kryptert e-post i Gmail

Hvis du er en bruker med en gratis Gmail-konto, er meldingene dine beskyttet av Googles standardmetode for kryptering, Transport Layer Security (TLS). Dette bør man være obs på: TLS fungerer bare hvis personen du sender e-post bruker en e-postleverandør som også støtter TLS. De fleste store leverandører bruker TLS, så dette er ikke en enorm risiko, men det er godt å vite. Forutsatt gjensidig TLS-kompatibilitet, blir alle meldinger du sender via Gmail, kryptert via TLS.

TLS gjør det veldig vanskelig for meldingen din å bli fanget opp når du er på vei til mottakeren. Det lover imidlertid ikke å holde meldinger private mellom deg og mottakeren når den når dem. Google kan for eksempel se meldinger tilknyttet kontoen din og skanner dem for potensiell spam og ondsinnet e-post, samt støttefunksjoner som Smart Reply.

Hvis personen du sender e-post bruker en e-postserver som ikke bruker TLS, blir ikke meldingen din kryptert i det hele tatt. Du vet det sannsynligvis ikke. Så velg klokt hva du sender!


Hvordan kryptere Gmail for bedrifter

Spesielt bedrifter har krav om kryptert e-post. Google for Business, ofte kjent som GSuite, har en mengde funksjoner. En av disse er S / MIME, en krypteringsmetode som krypterer e-post med brukerspesifikke nøkler, slik at de forblir beskyttet under levering. De kan bare dekrypteres og leses av dine tiltenkte lesere.

For at S / MIME skal fungere, må både du og mottakeren ha den aktivert i GSuite-kontoene dine. GSuite vil automatisk kryptere e-postene dine med denne metoden når kontoen din og destinasjonen tillater det.

Hvordan sjekke om den sendte e-posten din blir kryptert

  1. Begynn å skrive en ny melding.
  2. Legg mottaker (e) dine til "Til" -feltet.
  3. Se til høyre for mottakernavnene, og du vil se et låsikon som indikerer krypteringsnivået som mottakerens e-postleverandør støtter. Hvis det er flere brukere med forskjellige krypteringsnivåer, vil ikonet indikere at Gmail holdes til den laveste krypteringsstatusen.
  4. Trykk på låsene for å endre S / MIME-innstillingene eller lære mer om mottakerens krypteringsnivå.

Hvordan sjekke kryptering for mottatt e-post

  1. Åpne en melding.
  2. Trykk på på en Android-enhet Vis detaljer > Vis sikkerhetsdetaljer.
    Trykk på på en iPhone eller iPad Vis detaljer.

  3. Du ser et farget låsikon som viser hvilket krypteringsnivå som ble brukt til å sende meldingen. Det er tre forskjellige farger på krypteringslåsikoner:
    • Grønn: Indikerer forbedret S / MIME-kryptering, som passer for mest sensitiv informasjon og krever at mottakeren har riktig nøkkel for å dekryptere e-posten.
    • Grå: Meldingen er kryptert via TLS.
    • Rød: Det er ingen kryptering i det hele tatt, noe som indikerer at mottakerens e-postleverandør ikke støtter kryptering.
  4. Du er ferdig!

Slik krypterer du e-post på Gmail ved hjelp av tredjepartsalternativer

Hvis du leter etter mer seriøs kryptering som S / MIME eller TLS, tilbyr tredjepartsapper og -tjenester som FlowCrypt og Virtru løsninger for å forbedre sikkerheten til Gmail-meldinger.

Legg igjen en kommentar