Visste du at iPhone har kompass og nivå?

Alle produkter fra Apple, iPhone, som er blitt produsert etter iPhone 3G i 2008 har et digitalt kompass og nivå, og legger alltid noen få praktiske verktøy i lommen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iPhones som kjører iOS 11 og 12, bortsett fra som nevnt. Lignende instruksjoner gjelder for alle iPhones som begynner med iPhone 3G og iOS 4.


Bruk iPhone sin innebygde kompass

For å få tilgang til kompasset. Åpne Compass-appen, som vises som standard på alle nåværende iPhone-modellene. Applikasjonen ligger på iPhone-startskjermen, men hvis du har slettet den, installer den på nytt fra App Store uten kostnad.

Kalibrer kompasset

Når appen åpnes for første gang, blir du bedt om å kalibrere kompasset ved å rotere telefonen 360 grader. For å hjelpe kalibreringsprosessen, følg animasjonen på skjermen. Etter kalibreringen vises kompassskjermen.

Forstå kompasset

Hold iPhone parallellt med bakken med skjermen vendt opp. I midten av kompasset er det en liten sirkel med et hårkors i midten. For å sikre at telefonen er parallell med bakken, vipp telefonen for å justere hårkorset mot midten av kompasset.

En liten rød pil, som ligger over bokstaven N, peker nordover. En lang, fet hvit linje øverst på skjermen viser den aktuelle retningen iPhone-en er vendt mot.

Kompassretninger uttrykkes vanligvis i grader. Avled kurset ditt ved å enten se hvilket nummer den hvite linjen øverst på skjermen stemmer overens med på utsiden av kompassirkelen, eller ved å referere til tallet nederst på skjermen. Nåværende grad iPhone står overfor oppdateringer når du roterer enheten. Appen viser også bokstaver som indikerer de fire hovedretningene.

Tips og triks for kompass

For å holde øye med veien du er på vei mot, må du møte destinasjonen og trykke midt på kompasset for å etablere en reiselinje. Når kompasset beveger seg bort fra den linjen, sprer en rød bue seg mellom den tiltenkte kursen og din nåværende kurs. Juster veien for å gå tilbake til det valgte kurset. For å avvise buen, trykk på midten av kompasset en gang til.

Avhengig av posisjonen din, kan du også se tilleggsinformasjon om GPS-posisjonen din i lengdegrad og breddegrad, nåværende geografiske beliggenhet og høyde over havet. Denne informasjonen er ikke tilgjengelig i alle områder.


Bruk iPhones innebygde nivå

Hvis du planlegger å henge en hylle eller et maleri, kan du bruke kompass-appens nivåfunksjon (i iOS 11 og tidligere) for å sikre at det du henger ikke er vippet. I iOS 12 delte Apple målefunksjonen i en egen app, kalt Measure, men funksjonen forble uendret. For å bruke den, åpne måle-appen og trykk deretter på Nivå.

Kalibrer nivået

Kalibrer appen med et punkt som er flush. Det digitale nivået indikerer hvor langt unna varen er fra å være perfekt justert med den opprinnelige overflaten. Hvis du for eksempel henger et maleri på veggen og vil ha det på nivå med gulvet, må du plassere iPhone flatt mot veggen. Dette forteller enheten du jobber med en vertikal akse. Deretter flytter du iPhone enten til toppen eller bunnen av veggen slik at kanten på enheten berører taket eller gulvlinjen (både gulv og tak regnes som nivå).

Chris Ryan / Getty Images

Du får se en indikasjon på hvor langt utenfor nivå telefonen er. Juster telefonens posisjon til enheten er i en jevn posisjon, og trykk deretter på skjermen. Nivået blir grønt og viser tallet 0. Din iPhones nivåfunksjon er nå kalibrert. Kalibrer nivået på nytt hver gang du bytter akse eller justerer noe annerledes.

Plasser et objekt

Plasser den kalibrerte iPhone mot en gjenstand som et bilde du henger på en vegg. Roter objektet mot venstre eller høyre mens du holder iPhone presset mot den. Nummeret på iPhone-skjermen endres avhengig av hvor langt ut av nivåjustering objektet er i forhold til den første kalibreringen.

Juster objektet og iPhone til tallet 0 vises på skjermen som indikerer at den er i vater. Hvis du ser et annet tall, angir disse tallene uttrykt i grader, hvor langt objektet er fra nivå. Fortsett å rotere objektet og telefonen i riktig retning for å bringe tallet tilbake til null.

Mål apptips og triks

Når som helst i nivelleringsprosessen, trykk på skjermen for å kalibrere enheten om nødvendig. Når du måler i den vertikale aksen, viser skjermen to små linjer på venstre og høyre side av skjermen. Når du måler i den horisontale aksen, for eksempel på en flat hylle, viser skjermen to sirkler i stedet.


Legg igjen en kommentar