The Red Ring of Death: Slik løser du Xbox 360

Xbox 360 er en eldre generasjons konsoll. Imidlertid har den fortsatt mye liv i seg som en klassisk spillmaskin, en budsjettstrømningsboks og som en del av familiemoro. Men som enhver maskin, kan den gå i stykker. Hvis konsollen blinker med røde lysdioder på forsiden, kan du gjøre det slik.

Denne guiden refererer spesifikt til den originale Xbox 360-modellen.


Hva er den røde døden?

Den røde dødsringen, også kalt RRoD i online slang, står for de fire lysdiodene som omgir strømknappen til Xbox 360. Når konsollen fungerer normalt, er den øverste venstre kvadranten på ringen solid grønn. Hvis konsollen opplever en feil, blinker en til fire av lysdiodene rødt.

Du ser bare RRoD på den originale Xbox 360-konsollen. Andre modeller, som Xbox 360 S og Xbox 360 E, har bare en synlig LED. Når disse modellene opplever et problem, ser du en feilkode på TV-skjermen.


Hva betyr en rød LED-belyst?

Denne koden indikerer en maskinvarefeil og ledsages vanligvis av en feilkode som f.eks E-74 på TV.

Microsoft

For å løse det, ta følgende trinn:

  1. Slå av Xbox 360 helt. Alle lys skal deaktiveres, og du bør høre viften i konsollen slå av.

  2. Koble alle kabler og enheter fra konsollen. Dette inkluderer strømkilder, kontrollere, USB-pinner og annet tilbehør.

  3. Fjern den eksterne harddisken hvis den er koblet til. Den eksterne harddisken er en bump på toppen av konsollen. Trykk på utløserknappen på toppen av harddisken, så løfter den seg.

  4. Koble til strømkilden på nytt og start konsollen på nytt. Koble kontroller og tilbehør en om gangen til enten feilen utløses igjen, noe som indikerer et problem med det spesifikke tilbehøret, eller kontrollerne og tilbehør kobles uten problemer.

  5. Slå av konsollen og fest harddisken på nytt. Start konsollen på nytt og sjekk stasjonen. Hvis feilen vises igjen, må du slå av konsollen og kontakte Microsofts support for mulige reparasjons- eller erstatningsalternativer.


Hva betyr to røde lysdioder som er opplyst?

To røde lysdioder betyr at Xbox 360 er overopphetet.

Microsoft

Hvis dette skjer, gjør du følgende:

  1. Slå av konsollen og fjern eventuelle gjenstander ved siden av eller rundt den. Sjekk spesielt for alt som blokkerer kjøleåpningene eller viften på konsollen.

  2. Flytt Xbox 360 til et annet sted nær TV-en, der den har åpen plass. Hvis det for eksempel er på en overfylt hylle, fjerner du varene og gir det plass til seg selv.

  3. La konsollen avkjøles i minst en time før du starter den på nytt.


Hva betyr tre røde lysdioder opplyst?

Dette er den røde dødsringen som det er referert til tidligere. Tre lysdioder er koden for en generell maskinvarefeil.

Microsoft

Før du avskriver konsollen, må du sørge for at dette er problemet.

  1. Se på strømkilden. Det skal være en LED på murstein ved siden av strømkabelen som går inn i spillerenheten. Hvis lampen lyser grønt, er problemet konsollen.

  2. Hvis LED-lampen er rød eller oransje, må du koble fra strømkilden og sjekke konsollen på et annet stikkontakt. Du trenger ikke å koble den til en TV. I stedet må du sørge for at de røde lysdiodene ikke lyser. Hvis du fremdeles ser røde lysdioder med grønt lys på strømkilden, må du reparere konsollen eller kjøpe en ny.

  3. Hvis konsollen trenger reparasjon, må du fjerne alt tilbehør eller eksterne harddisker. Dette hjelper deg med å plukke opp der du slapp på en ny Xbox 360 hvis den originale konsollen ikke kan repareres.

Hva betyr fire røde lysdioder som er opplyst?

Dette betyr at kabelen som kobler Xbox 360 til fjernsynet ikke fungerer som den skal. Slå av konsollen og koble kabelen helt fra både fjernsynet og Xbox. Vent noen minutter, og koble til de to enhetene på nytt. Hvis kabelen fortsatt ikke fungerer som den skal, kan du finne erstatninger online eller i en hvilken som helst butikk som selger videospill og tilbehør til videospill.

Microsoft

Før du gjør det, se på baksiden av Xbox 360 etter en HDMI-port. Hvis den har en, og TV-en også har en HDMI-port, kan du bruke en HDMI-kabel som er tilgjengelig i alle butikker som selger elektronikk. Ikke alle modeller har denne porten, så sjekk først før du går til butikken.


Legg igjen en kommentar