Hvordan lage en Xbox-konto

Xbox-kontoer er en nødvendighet for å spille videospill på Xbox-konsoller som Xbox One eller Xbox Series X. Disse gratis online-kontoene brukes til å spore fremdriften på spillte Xbox-titler, få kontakt med spillervenner og sikkerhetskopiere alle data til skyen for bruk på andre enheter eller når du oppgraderer til en ny Xbox-konsoll.

Xbox-kontoer er identiske med en Microsoft-konto. Hvis du bruker Hotmail, Outlook, Office, Skype, Microsoft Store eller andre Microsoft-tjenester, kan du bruke den kontoen til å logge på Xbox-konsollen. Du kan også bruke kontoen du bruker til å spille Minecraft eller andre Xbox Live-spill på Nintendo Switch og andre spillplattformer som Windows 10-PCer.

Hvis du nettopp har kjøpt din aller første Xbox-konsoll, vil du automatisk bli guidet gjennom prosessen med å opprette konto under oppsettet. Du vil også bli tilbudt sjansen til å logge på med en eksisterende Xbox-konto hvis du har en. Hvis du er i ferd med å bruke en Xbox-konsoll som allerede er konfigurert, eller hvis du er i en situasjon der du trenger å logge på en venns konsoll, kan du fortsatt opprette en Xbox-konto på konsollen eller via nettet.

Du trenger ikke å opprette Xbox One-kontoer for hver konsoll. Den ene Xbox-kontoen kan brukes på flere Xbox-konsoller og til og med i Xbox-spill på Nintendo Switch og på Xbox-appene på Windows 10, iOS og Android-enheter.

Det kan også være lurt å opprette en ny Xbox-konto for et barn, slik at du kan overvåke spillene deres og legge til innholdsbegrensninger. Her er alt du trenger å vite om å lage en ny Xbox-konto hvis du trenger en.


Hvordan lage en Xbox-konto på en Xbox One-konsoll

En av de enkleste måtene å opprette en Xbox-konto på, er på Xbox One-konsollen. Du kan gjøre det i noen få enkle trinn.

  1. Trykk på Xbox-logo-knappen på Xbox-kontrolleren for å åpne veilede.

  2. Bla til Logg inn ruten.

  3. Uthev Legg til ny og trykk A på kontrolleren din.

  4. Et tastatur vises automatisk på skjermen. trykk B på kontrolleren for å fjerne den.

  5. Uthev Få en ny e-post og trykk A for å starte prosessen med å opprette konto.

    Når du oppretter en Xbox-konto for et barn, må du sørge for at du oppgir deres virkelige alder, ikke din egen, slik at du kan administrere innstillingene og innholdsbegrensningene i innstillingene for Xbox-familien. Du kan ikke endre en voksenkonto til en barnekonto når den er opprettet.


Hvordan lage Xbox-kontoer på nettet

I tillegg til å opprette Xbox-kontoer på en Xbox-konsoll, kan du også opprette og administrere en konto på det offisielle Xbox-nettstedet. Denne metoden kan være enklere ettersom du vil kunne legge inn informasjon med tastatur og mus på datamaskinen din i motsetning til en Xbox-kontroller. Du kan også gjøre dette før du setter opp den nye Xbox-konsollen din, slik at når du har gjort det, kan du raskt logge på den med den nye kontoen din.

Du kan også få tilgang til Xbox-nettstedet for å opprette en ny Xbox-konto på en mobilenhet.

Slik oppretter du Xbox-kontoer på Xbox-nettstedet.

  1. Åpne din foretrukne nettleser og gå til det offisielle Xbox-nettstedet.

  2. Klikk på det tomme profilikonet øverst til høyre.

  3. Klikk Lag en.

  4. Skriv inn din epostadresse.

    Hvis du ikke har en e-postadresse, klikker du Opprett en ny e-postadresse for å registrere deg for en gratis Outlook-e-post. Du kan også klikke Bruk et telefonnummer i stedet for å koble telefonnummeret ditt til den nye Xbox-kontoen i stedet for en e-post.

  5. Klikk neste.

  6. Skriv inn et passord for Xbox-kontoen din.

    Av sikkerhetsmessige årsaker, lag et sterkt passord som er unikt for denne kontoen, og sørg for å bruke en kombinasjon av store og små bokstaver og tall.

  7. Skriv inn for- og etternavn.

    Når kontoen din er opprettet, vil du kunne skjule navnet ditt i kontoinnstillingene på Xbox-konsollen.

  8. Klikk neste.

  9. Velg land eller region fra rullegardinmenyen og skriv inn fødselsdatoen.

  10. Klikk neste.

  11. Du vil nå få tilsendt en bekreftelses-e-post til e-postadressen du oppga. Skriv inn koden i e-postadressen og klikk neste.

  12. Fullfør sikkerhetsspørsmålet og klikk neste.

  13. Klikk Jeg godtar. Xbox-kontoen din blir nå opprettet, og du blir automatisk logget på nettstedet.

    Du kan nå bruke påloggingsinformasjonen til Xbox-kontoen din til å logge på Xbox-konsollen og hvilken som helst av Xbox-appene.

    En Xbox-konto er også en Microsoft-konto, slik at du også kan bruke den til å logge på andre Microsoft-tjenester som Skype og Office, etc.


Hvordan lage en ny Xbox-konto

Du kan når som helst lage så mange nye Xbox-kontoer som du vil ved å følge instruksjonene ovenfor, men det er viktig å huske at spillfremdriften ikke kan overføres mellom Xbox-kontoer.

Å lage en ny Xbox-konto vil opprette en helt ny konto med ingen av spillhistorikken din eller Xbox-vennene som er tilknyttet den.

Du trenger kanskje ikke å opprette en ny konto av følgende årsaker:

  • Du kan redigere nesten all informasjon som er knyttet til Xbox-kontoen din, inkludert navnet ditt og Gamertag. Du trenger ikke å opprette en ny konto for å endre heller.
  • Xbox-kontoer kan brukes på flere konsoller og enheter. Den samme Xbox-kontoen du brukte på Xbox 360, kan fortsatt brukes på konsollene Xbox One, Xbox One S, Xbox One X og Xbox Series X. Det er ikke nødvendig å opprette en ny konto hver gang du kjøper en ny konsoll.

Må jeg opprette Xbox Live-kontoer for å spille spill?

Hvis du er logget på Xbox-konsollen din og lurer på hvordan du lager en Xbox Live-konto etter å ha sett referanser til den, trenger du ikke bekymre deg. En Microsoft Xbox Live-konto er ganske enkelt et annet navn for en Xbox-konto, slik at du allerede har en.

Du kan imidlertid trenge et Xbox Live Gold-abonnement for å spille noen online spill på en Xbox-konsoll. Xbox Live Gold er en online abonnementstjeneste som gir abonnenter tilgang til online spillmodus i Xbox-videospill og flere gratis titler å eie hver måned.

Legg igjen en kommentar