Hvordan sette opp en VPN på Windows 7 eller 8

VPN-er er nyttige av en rekke årsaker, ikke minst som beskytter personvernet ditt online. De er også nyttige for distribuerte team som ønsker å jobbe sammen som om de er i samme lokale nettverk. Uansett årsak er det overraskende enkelt å sette opp et VPN på Windows 7 ved å bare bruke verktøyene som selges av Windows.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 7 og Windows 8.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Hvordan sette opp en VPN på Windows 7 og 8

I Windows 7 og 8 ga Micrososft en veiviser som vil hjelpe deg med å konfigurere VPN når du har valgt en VPN-tjenesteleverandør. Slik bruker du veiviseren.

  1. Åpne Windows 'Start-meny eller Windows-tasten på tastaturet, og skriv deretter "VPN"inn i søkefeltet nederst på startmenyen.

  2. Bare ett alternativ skal dukke opp. Plukke ut Sette opp et virtuelt privat nettverk (VPN).

  3. Et nytt vindu åpnes. I Internett-adresse tekstfeltet, skriv inn den nøyaktige adressen til VPN-serveren din. Dette kan enten være en URL eller IP-adressen til serveren. Du trenger ikke å inkludere et portnummer.

  4. Destinasjonsnavn feltet, gi VPN-tilkoblingen et navn. Dette er bare for identifikasjonsformål på datamaskinen din. Du kan navngi det du vil, men det er best å holde det minneverdig.

  5. Nederst i vinduet finner du tre avmerkingsbokser. De to nederste er hva du vil ta hensyn til; velg enten du vil aktivere. Det midterste alternativet er selvforklarende. Det siste alternativet er nyttig i situasjoner der du vil koble til VPN-en din manuelt.

  6. Skriv inn VPN-brukernavnet og passordet ditt for å logge på og koble til.

    Hvis du vil at Windows skal huske passordet ditt, velger du Husk dette passordet før du fullfører ting og kobler til VPN.

  7. Tilkoblingsbehandling vil gå på jobb og prøve å opprette en forbindelse med serveren du spesifiserte. Det kan ta flere sekunder, men hvis alt du spesifiserte er riktig, blir forbindelsen din opprettet.

  8. Sjekk forbindelsene dine for å se at den er der. En måte å sikre at du er koblet til VPN er å bruke dnsleaktest.com. Øverst på siden ser du IP-adressen din i stor skrift. Hvis IP-adressen samsvarer med din faktiske IP, er det noe galt. Hvis det er IP-en til din VPN, ser det bra ut.

  9. Plukke ut Utvidet test. Testen starter, og prøver å samle informasjon om hvor du befinner deg og hvilke DNS-servere du bruker. Hvis alt kommer tilbake og peker mot VPN-en din, var testen en suksess.

  10. Hvis du vil administrere eller redigere VPN-tilkoblingen din, kan du gjøre det fra kontrollpanelet. Åpne Start-menyen igjen og velg kontroll Panel.

  11. Når kontrollpanelet åpnes, velger du Nettverkstilkoblinger.

  12. Alle tilkoblingene dine vil bli oppført der, inkludert VPN. Velg VPN, og velg deretter Eiendommer nederst i vinduet for å endre innstillingene.

  13. Du er nå klar til å koble til og bruke VPN på Windows 7 og 8!


Slik kobler du til VPN-en din ved hjelp av OpenVPN

Hvis du vil ha en annen måte å koble til VPN-en din, kan du alltid bruke oss OpenVPN-klienten. De fleste VPN-tjenester bruker OpenVPN på serverne sine, så klienten er alltid et solid valg. Det er også et ganske universelt alternativ som fungerer på tvers av forskjellige operativsystemer, inkludert mobile plattformer.

  1. Gå til OpenVPN-nedlastingssiden og last ned det nyeste Windows-installasjonsprogrammet.

  2. Når du har installasjonsprogrammet, kjører du det. Alt der er greit, og dette er et åpen kildekode-prosjekt, så det er ikke noe lyssky å forvente her heller.

  3. Besøk VPN-leverandørens nettsted og last ned OpenVPN-konfigurasjonsfilene de gir.

    Nesten alle VPN-tjenester tilbyr disse filene. I noen tilfeller kan de være plassert under Linux-konfigurasjon, men de vil være tilgjengelige.

  4. Når du har konfigurert, høyreklikker du på OpenVPN-ikonet i ikonfeltet.

  5. Plukke ut Importer fil, og velg deretter serveren du vil koble til.

  6. OpenVPN vil be om påloggingsinformasjonen din. Når du er angitt, vil du kunne koble til VPN.


Legg igjen en kommentar