Ta et skjermbilde i Windows med klippeverktøyet

I Windows tidligere dager måtte du bruke den mindre enn intuitive metoden for å trykke på Print Screen-tasten og lime inn i et grafikkprogram hvis du ønsket å legge til markering og lagre et skjermbilde. Deretter inkluderte Microsoft et verktøy kalt snippeverktøyet i Windows Vista og senere Windows-versjoner for å gjøre å fange skjermbilder mye enklere.

Selvfølgelig er det mange gratis skjermopptaksverktøy for alle versjoner av Windows hvis dine behov er mer komplekse enn å ta et enkelt bilde av skjermen din nå og da. Men hvis du ikke vil eller trenger å gjøre det, kan du ta et skjermbilde med klippeverktøyet. 

Disse instruksjonene gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Slik bruker du Windows Snipping Tool Drag Box

  1. Velg start Menu eller trykk på Windows-nøkkel og skriv "snipping"i søkeboksen.

  2. Velg klippeverktøyet i søkeresultatene. Vinduet for klippeverktøyet vises på skjermen.

  3. Klippeverktøyet forutsetter at du vil lage et nytt utklipp så snart du åpner det. Skjermen blir svak, og du kan klikke og dra markøren for å velge et område du vil kopiere. Det valgte området blir mørkere når du drar, og en rød kant omgir den hvis du aldri har endret alternativene for klippeverktøyet.

    Du kan flytte den til en kant av skjermen, slik at den ikke er i veien, men den vil også forsvinne når du begynner å dra et valgområde.

  4. Når du slipper museknappen, åpnes det fangede området i vinduet som klipper verktøyet når du slipper museknappen. Velg Ny knappen hvis du vil prøve igjen. 

  5. Trykk på redde knappen for å lagre skjermbildet som en bildefil når du er fornøyd med utklippet ditt. 

Tips

  • Hvis skjermbildet ditt inneholder et begrenset antall farger, og du vil beholde skarpe linjer og holde filstørrelsen liten, lagrer du den som en GIF-fil.
  • Hvis skjermbildet ditt inneholder mange farger, og du vil beholde skarpe linjer og full kvalitet, kan du lagre det som en PNG-fil.
  • Hvis skjermbildet ditt inneholder mange farger, og du vil gjøre filstørrelsen liten, lagre som en JPEG-fil.
  • Du kan bruke penn- og markeringsverktøyene i verktøylinjen for klippeverktøy for å legge til markering på skjermbildet ditt før du lagrer det. Viskelærverktøyet fjerner merker som er laget med pennen og markeringsverktøyet.
  • Du kan sende et skjermbilde via e-post uten å lagre det først ved å bruke "Send til" -knappen på verktøylinjen for utklipp.
  • Velg alternativer menyen for å endre måten verktøyet fungerer. Du kan endre fargen på utvalgets omriss ved å velge en ny blekkfarge, eller slå omrisset helt av ved å fjerne merket for "Vis utvalg blekk etter at utklipp er tatt."

Legg igjen en kommentar