Slik tilbakestiller du nettverksinnstillinger i Windows 10

Tilbakestilling av nettverksinnstillinger i Windows 10 bør være en siste utvei. Når du starter en tilbakestilling av nettverket, fjerner og installerer den alle nettverkskort som er installert på systemet ditt.

Network Reset Utility ble opprinnelig introdusert av Microsoft etter Windows 10 Anniversary Update-versjonen (versjon 1607), slik at folk raskt kunne løse nettverksproblemer forårsaket av oppdateringen. Verktøyet er fortsatt for å hjelpe folk med å løse problemer med nettverkstilkoblingen.

Nettverks tilbakestillingsverktøyet setter også alle nettverkskomponenter på systemet tilbake til de opprinnelige fabrikkinnstillingene. Komponentene som blir tilbakestilt er som følger:

  • Winsock: Dette er et grensesnitt for applikasjoner som håndterer forespørsler om input og output til internett.
  • TCP / IP: Dette står for Transmission Control Protocol / Internet Protocol, og lar alle nettverksenheter på datamaskinen din kommunisere over internett.

Hvis du har tilpasset noen av disse innstillingene fra standardinnstillingene, må du legge merke til disse innstillingene fordi du utfører en nettverks tilbakestilling vil fjerne eventuelle tilpassede innstillinger.

Imidlertid har de fleste alle disse komponentene satt til å oppdage automatisk, så i de fleste tilfeller vil du ikke se noen problemer etter en tilbakestilling av nettverket.

porcorex / Getty Images 


Slik tilbakestiller du nettverksinnstillinger i Windows 10

Å bruke nettverks tilbakestillingsverktøyet i Windows 10 er ganske enkelt.

  1. Velg Start meny og type Network. Velg Nettverks- og delingssenter.

  2. In Windows-innstillinger, plukke ut Nettverk og Internett.

  3. Velg i venstre navigasjonsrute status for å sikre at du ser på nettverksstatusvinduet. Bla deretter ned til du ser Nettverksgjenoppretting kobling.

  4. Klikk på Nettverksgjenoppretting lenke og gå gjennom informasjonsmeldingen Network Reset. Når du er forberedt på å tilbakestille innstillingene dine, velger du Tilbakestill nå.

  5. Plukke ut Ja i bekreftelsesvinduet for tilbakestilling av nettverk. Dette vil starte tilbakestillingsprosessen og starte datamaskinen på nytt.

  6. Du vil få en advarsel når datamaskinen skal starte på nytt. Du bør ha god tid til å lagre arbeidet ditt og lukke alle applikasjoner.

  7. Når datamaskinen starter på nytt, vil du merke at nettverkstilkoblingen din ikke er aktiv. Dette er fordi nettverkskortet ditt ble tilbakestilt og utgitt den forrige tilkoblingen. Bare velg nettverksikonet, velg nettverket du vil koble til igjen, og velg Koble.

  8. Hvis TCP / IP-innstillingene er satt til å oppdage automatisk, bør nettverkstilkoblingen oppdage de aktuelle nettverksinnstillingene og koble til internett uten problemer.


Fikse eventuelle gjenværende innstillinger

Hvis du konfigurerte en VPN-klient eller annen nettverksprogramvare før nettverket ble tilbakestilt, må du kanskje konfigurere dem på nytt for å få dem til å fungere igjen.

Å fikse denne programvaren er så enkelt som å åpne VPN-programvaren og angi IP-en din og andre innstillinger som du gjorde da du opprinnelig installerte programvaren.

Hvis du koblet til et bedriftsnettverk ved hjelp av en proxy-server, må du kanskje konfigurere proxy-serverinnstillingene på nytt.

  1. Velg Start meny og type alternativer for Internett. Velg alternativer for Internett.

  2. alternativer for Internett vindu, velg Tilkoblinger fanen.

  3. Velg LAN-innstillinger , og velg i vinduet LAN-innstillinger Bruk en proxy-server for ditt LAN. på Adresse felt, skriv inn adressen til bedriftens LAN-proxy-server. Plukke ut OK på begge vinduene for å godta endringene.

    Hvis du ikke vet de riktige innstillingene for proxyserveren, kan du kontakte IT-kundestøtten for å be om riktig nettverksadresse og port for proxy-serveren.

  4. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft, og nettverkskortet ditt for å koble til bedriftsnettverket på nytt.