Slik setter du inn Emoji i macOS Mail

Å sette inn emoji i Apple Mail-meldingene dine er enkelt fordi en full emoji-meny bare er noen få klikk unna.

Emoji inkluderer symboler for å uttrykke følelser og piktogrammer for vanlige konsepter og objekter. Ved hjelp av emoji kan du legge til karakter, følelser og liv til ellers kjedelige meldinger. Det er enkelt å legge til emoji i en e-post, og du kan legge dem til ikke bare i selve meldingen, men også sette inn i emnene og til-feltene.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder enheter som kjører macOS Catalina (10.15) gjennom Mac OS X Lion (10.7), som angitt.


Slik legger du til Emoji i Mail i macOS Catalina (10.15) og Mojave (10.14)

De nyeste versjonene av macOS har gjort det raskt og enkelt å sette inn emoji. Slik gjør du det.

 1. Mens du skriver en e-post, plasserer du markøren der du vil at emoji skal gå.

 2. Verktøylinjen ligger i øvre høyre hjørne av e-posten og inneholder blant annet en emoji-knapp. Hvis du ikke ser verktøylinjen, velger du Vis verktøylinjen under Utsikt menyen.

  Du kan også trykke på Alternativ + Kommando + T på tastaturet for å slå verktøylinjen av og på.

 3. Klikk på emoji-knapp øverst til høyre på verktøylinjen for å åpne Emoji-tegnmenyen.

 4. Dobbeltklikk på en emoji for å legge den til meldingen din der markøren ligger, eller klikk på en emoji og dra den hvor som helst i meldingsteksten.


Slik legger du til Emoji i e-post ved hjelp av berøringslinjen

Hvis du har en MacBook Pro med berøringslinje, har du tilgang til en enda raskere måte å legge til emoji i e-post og andre meldinger. Apples berøringsfølsomme kontekstmeny utfører en rekke funksjoner, inkludert å tjene som et emoji-tastatur.

 1. Mens du skriver en melding i Mail, plasserer du markøren der du vil sette inn emoji.

 2. Trykk på Emoji på berøringslinjen.

 3. Dra linjen for å finne emoji du vil bruke.

  Stephen Lam / Stringer / Getty Images 

 4. Trykk på ønsket emoji for å legge den til etter markøren i e-posten.

 5. Gjenta med andre emoji du vil legge til meldingen.


Slik legger du til Emoji i Mail i macOS High Sierra (10.13) gjennom OS X Mavericks (10.9)

I macOS High Sierra gjennom OS X Mavericks kan du få tilgang til emoji-tastaturet via Mail's Rediger-meny. Her er hva du skal gjøre.

 1. Mens du skriver en e-postmelding, plasserer du markøren der du vil at emoji skal gå.

 2. Press Kontroll+Kommando+Rom på tastaturet eller gå til Rediger > Emoji & Symboler for å åpne det innebygde emoji-tastaturet.

 3. Søk etter eller bla gjennom lokalmenyen for å finne emojien du vil sette inn i e-posten.

 4. Velg en eller flere emoji for å sette den inn i e-posten umiddelbart. Hvis popup-boksen ikke lukkes når du setter inn emoji, bruker du avslutningsknappen for å lukke ut av den menyen og gå tilbake til e-posten din.

Emoji-tegn ser ikke alltid like ut i alle operativsystemer, så emoji-en du sender i en e-post fra Mac-en din, ser kanskje ikke ut som den samme for en Windows-bruker eller noen på en Android-nettbrett.

Hvis du synes emoji-menyen er for liten, kan du utvide den for å åpne den fullstendige Tegnvisning menyen ved hjelp av den lille knappen øverst til høyre på emoji-menyen. Bruke Emoji alternativet til venstre for å finne bare emoji eller velge en av de andre menyene for piler, stjerner, valutasymboler, matematiske symboler, tegnsetting, musikksymboler, latin og andre symboler og tegn å sette inn i e-posten. Hvis du går denne ruten, må du dobbeltklikke på emoji for å legge den til e-posten.


Slik legger du til Emoji i Mail i Mac OS X Mountain Lion (10.8) og Lion (10.7)

Den tidlige implementeringen av emoji i Apple Mail brukte en annen prosedyre for å få tilgang til tegnene. Følg disse trinnene for å sette dem inn.

 1. Gå til Rediger > Spesielle tegn innenfra Mail.

 2. Velg Emoji seksjon.

 3. Hvis du ikke ser Emoji delen, åpner du tannhjulikonet for innstillinger i Tegn vindusverktøylinje og gå til Tilpass liste å sørge for at Emoji er valgt under Symboler.