Slik spiller du .bin, .cue, .dat, .daa og .rar filmfiler

Før Web 2.0-teknologier gjorde peer-to-peer-fildeling og digitale skap på nett populært, skjedde mye online fildeling i Usenet-nyhetsgrupper. Usenet er et system med åpen tilgangstavle basert på grunnleggende protokoll NNTP fra de tidlige dagene på det offentlige internett. Det har noen begrensninger, for eksempel problemer med å behandle vedlegg. Som sådan sprang et helt økosystem av verktøy og formater opp for å dele diskbilder - som riper av DVDer - i biter som folk monterte på nytt på datamaskinene sine.

Det er relativt sjelden i disse dager å finne filmfiler i disse eldre Usenet-optimaliserte formatene.

George Diebold / Getty Images


RAR-filer

RAR-formatet er ikke et videoformat. Det er en type komprimeringsalgoritme, omtrent som ZIP-filer. For å få tilgang til en film som er arkivert i et RAR-format, må du dekomprimere den først.

Det er usannsynlig at du finner en RAR-fil med en film i. Dette formatet støtter chunking, så det er mer sannsynlig at du støter på en serie filer med sekvensielt nummererte utvidelser, for eksempel R00, R01, R02 og så videre.

Hva er en RAR-fil, og hvordan åpner du en?

BIN / CUE-filer

BIN / CUE-standarden har fordeler av å være enkel å implementere, selv om den ikke støtter komprimering eller kompleks feilretting.

En CUE-fil er en ren tekstbeholdning av BIN-filer. BIN-ene representerer igjen sektor-for-sektor-oversettelser av en del av et CD- eller DVD-bilde. Så en film kan deles inn i flere, eller et dusin eller flere dusin BIN-filer, og CUE-filen tilbyr en veikart for å bli sammen med dem.

Flere populære apper kobler BIN / CUE-filer til en versjon du kan bruke.

5 gratis filkonverterere for diskbilder, skrifttyper og andre formater


DAA Files

Direkte tilgangsarkiv kommer fra PowerISO Computing proprietære metode for komprimering og klumping av ISO-bilder. Selv om standarden ikke er godt dokumentert, implementerer den komprimeringsalgoritmer med åpen kildekode, så en håndfull aktive programmer kan åpne disse filene.

Hva er en DAA-fil, og hvordan åpner du en?

Et ISO-bilde er en skrivebeskyttet fil som representerer innholdet på en CD eller DVD. Det er en vanlig standard. Tenk på det som den digitale ekvivalenten til et fotografi av innholdet på platen. ISO-bilder er vanlige, og du vil finne verdi i å lære mer om ISO-filer og hva de gjør.


DAT-filer

En filtype jack-of-all-trades, en DAT-fil kan være en av mange ting. Hvis du er trygg på at det er en videofil, er det sannsynligvis en hel fil og ikke bare et segment, selv om det er mulig at noen delte en film og gjorde hvert segment til en DAT. Programvare som VCDGear eller CyberLink PowerDirector kan åpne DAT-er.

Spille av videofiler

De fleste av disse filene er ikke filmfiler i det hele tatt, men heller metoder for å gjengi bilder av en DVD til et format som er mer imøtekommende for Usenet. I de fleste tilfeller vil du ende opp med et ISO-bilde. Du kan ikke spille ISO-bilder. I stedet brenner du ISO til en optisk plate eller en USB-stasjon. Etter at den er brent, vil platen eller USB-stasjonen fungere med programvare som leser DVDer.


Legg igjen en kommentar