Google Assistant vil ikke åpne noe!

Når Google Assistant ikke vil åpne noe, kan det føre til store hodepine, spesielt hvis du prøver å bruke telefonen i håndfri modus eller med Android Auto.

Når Google Assistant nekter å åpne noe, er det vanligvis relatert til problemer med Google-appen eller smartlås-funksjonen, men det kan også være et problem med kompatibilitet, internettforbindelsen eller til og med mikrofonen din. Når dette problemet oppstår, vil du vanligvis se denne meldingen:

"Beklager, jeg kan ikke åpne apper på denne enheten."

I andre tilfeller vil ikke Google Assistant svare i det hele tatt, ellers vil du se Google Assistant-prikkikonene bevege seg en stund, men den forespurte appen åpnes ikke.


Hvordan sjekke Google Assistant-kompatibilitet

Før du gjør noe annet, må du sørge for at enheten din kan kjøre Google Assistant. Hvis ikke, kan ikke Google Assistant utføre oppgaver på telefonen din.

For at Google Assistant skal fungere, må telefonen din oppfylle disse minimumskravene:

  • Android 5.0 eller høyere
  • Google app versjon 6.13 eller nyere
  • Google Play-tjenester installert
  • Minst 1.0 GB minne
  • Sett til et kompatibelt språk

Google Assistant støtter mange språk, inkludert kinesisk (tradisjonell), dansk, nederlandsk, engelsk, fransk, tysk, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, norsk, polsk, portugisisk (Brasil), russisk, spansk, svensk og Thai og tyrkisk.


Fungerer noen Google Assistant-kommandoer?

Google Assistant er et nyttig verktøy, men mange ting kan gå galt med det. Hvis telefonen din oppfyller kravene og Google Assistant starter når du sier "OK ​​Google" eller "Hei Google", må du sjekke om den i det hele tatt svarer på noen kommandoer.

Hvis du ikke er sikker på hvilken kommando du skal prøve, er det en liste over Google Assistant-kommandoer. Prøv å bruke en kommando som kan kjøres helt i Google-appen, som en søkeforespørsel. Hvis kommandoen fungerer, og du ser en liste over søkeresultater, betyr det at Google Assistant jobber i noen kapasitet.

Hvis du ikke ser noen søkeresultater, betyr det at du har et problem med at Google Assistant ikke fungerer i det hele tatt, ikke bare et problem med at den nekter å åpne noe.


Slik løser du Google Assistant ikke åpner noe

Når Google Assistant nekter å åpne noe, skyldes det vanligvis problemer med Google-appen. Å starte telefonen på nytt gjør triks, men det er flere andre ting du også vil sjekke.

Hvis Google Assistant ikke vil åpne noe, følger du disse feilsøkingstrinnene:

  1. Start telefonen på nytt. Start telefonen på nytt før du prøver noe mer komplisert. Det er en enkel løsning som ofte fungerer. Når telefonen din er startet på nytt, kan du prøve å bruke Google Assistant igjen.

  2. Sjekk internettforbindelsen din. Google Assistant er avhengig av en internettforbindelse for å behandle kommandoene dine. Forsikre deg om at du har en pålitelig dataforbindelse, eller koble telefonen til Wi-Fi, og prøv å bruke Google Assistant igjen.

    Hvis Google Assistant fungerer for kommandoer som nettsøk, men ikke åpner noe, er problemet sannsynligvis ikke internettforbindelsen din.

  3. Sørg for at Google Assistant kan høre deg. Hvis Google Assistant ikke svarer i det hele tatt, kan det hende at den ikke kan høre deg. Prøv å flytte til et rolig område hvis du har et høyt sted. Hvis du allerede er i et rolig område, må du sjekke telefonens mikrofon for å sikre at den ikke hindres av støv eller annet rusk.

  4. Prøv en annen kommando.

    Google Assistant godtar flere forskjellige kommandoer som alle får den til å åpne en app. Hvis det å si "åpne Gmail" ikke fungerer, kan du prøve å si "start Gmail" eller "spill Gmail".

    Hvis Google Assistant fungerer med en kommando, og ikke med andre, kan omskolering av talemodellen hjelpe.

    Åpne Google-appen og naviger til Flere > innstillinger > Voice > Talematch > Omskolere stemmemodell. Trykk så på Flere , og si de angitte setningene tydelig i telefonens mikrofon.

  5. Korrupte lokale data er en av de vanligste årsakene til at Google Assistant nekter å åpne noe. For å ta vare på dette problemet, må du tømme hurtigbufferen til Google-appen din.

    Åpen innstillinger > Apper og varsler.

  6. Pek Google > Lagring > Tøm buffer.

    Hvis Google Assistant fremdeles ikke vil åpne noe, fortsett til neste trinn.

  7. I noen tilfeller er det ikke nok å tømme hurtigbufferen for Google-appen. Det neste trinnet er å slette alle lokalt lagrede data, som inkluderer ting som søkeloggen og feedinnstillingene.

    Åpen innstillinger > Apper og varsler > Google.

  8. Pek Lagring > Klar lagring.

  9. Pek Tøm alle data > OK.

  10. Det siste du kan prøve med Google-appen er å avinstallere oppdateringer til appen, og deretter installere appen på nytt.

    Åpen innstillinger > Apper og varsler > Google > den (tre vertikale prikker) menyikon> Avinstaller oppdateringer.

    Hvis Google Assistant fungerer, må du ikke oppdatere Google-appen før Google utsteder en løsning. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å oppdatere appen. Du kan laste ned Google-appen direkte fra Google Play.

    Dette alternativet er ikke tilgjengelig i alle versjoner av Android. Hvis du ikke ser muligheten til å avinstallere oppdateringer for Google-appen, vil du ikke kunne prøve denne metoden.

  11. Hvis Google Assistant fremdeles ikke vil åpne noe, men fungerer med begrensede kommandoer som nettsøk, kan problemet være telefonens smarte lås.


Hva skal jeg gjøre når Google Assistant utfører websøk, men det vil ikke åpne noe

Når Google Assistant bare fungerer med bestemte kommandoer, som å utføre websøk, er det vanligvis relatert til problemer med Google-appen. Hvis du har utelukket det, er den siste tingen du bør prøve å deaktivere Smart Lock-funksjonen.

Smart Lock er en funksjon som er designet for å forhindre at telefonen låses eller låser den opp automatisk under spesifikke forhold. For eksempel kan du bruke Smart Lock til automatisk å låse opp telefonen hvis den gjenkjenner ansiktet eller stemmen din, eller forhindre at den låses så lenge den er nær en enhet som en smartklokke.

I noen sjeldne tilfeller kan Smart Lock tillate Google Assistant å utføre noen oppgaver, som å søke på nettet, men forhindre at den åpner apper, gjør avtaler, stiller inn alarmer og andre mer avanserte funksjoner.

Slik deaktiverer du smartlåsfunksjonen:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Rull ned til Sikkerhet og plassering og trykk Smart Lock.

  3. Angi PIN, mønstereller passord.

  4. slå av kroppsregistrering.

  5. Fjern alle pålitelige enheter, plasser, ansikterog stemmekamp stemmene.

  6. Start telefonen på nytt, og sjekk om Google Assistant åpner apper.

  7. Hvis Google Assistant fungerer, lar du Smart Lock være slått av eller legge til hver metode hver for seg, og starte med Voice Match. Det kan hende du kan bruke Smart Lock på en begrenset måte, eller du må kanskje la den være helt av for å bruke Google Assistant.

  8. Hvis Google Assistant ikke fungerer selv med alle Smart Lock-funksjoner deaktivert, må du vente på at Google skal gi ut en løsning på feilen som forårsaker problemer på telefonen din. Kontakt brukerstøtten for Google Assistant for ytterligere hjelp, for å rapportere problemet ditt og for å sjekke om noen mer spesifikke løsninger allerede er tilgjengelige.


Legg igjen en kommentar