Slik løser du ødelagte filer

Korrupte filer kan forekomme på alle filtyper, inkludert Word, Excel, PDF, bildefiler og Windows-systemfiler. Når dette skjer, vil du se en feil som sier noe som: "Filen er skadet og kan ikke åpnes", eller "Filen eller katalogen er ødelagt og uleselig." En annen melding du vil se er: "Word fant uleselig innhold i [filnavn]. Vil du gjenopprette innholdet i dette dokumentet?"

Disse feilene oppstår når du dobbeltklikker på filen for å åpne den, eller når du prøver å åpne den fra et program. Hvis du støter på en av disse meldingene, er det noen måter å løse problemet på.

Disse løsningene gjelder for alle utgaver av Windows 10, Windows 8 og Windows 7, inkludert 32-biters og 64-biters versjoner.

Patrick Lindenberg / Unsplash


Årsaker til ødelagte filer

Det er flere grunner til at filer kan bli ødelagt. En vanlig årsak er at sektoren på harddisken der filen er lagret hadde fysisk skade. En sektor med fysisk skade er kjent som en dårlig sektor.

I andre tilfeller tildeles flere filer til samme plass i minnet, noe som utløser en ødelagt fil feil. Filer lagres i minnet i en klynge, og noen ganger kan en feil i operativsystemet, eller en data krasj, føre til at to filer blir tildelt samme klynge.

Virus som feilaktig markerer sektorene for harddisken som dårlige, kan også føre til at filer blir ødelagt.


Slik løser du ødelagte filer

Korrupte fil feil kan være uforutsigbare og kan skje når minst forventet. En korrupt fil kan bare repareres omtrent halvparten av tiden. Prøv disse løsningene for å se om du kan komme til bunns i den korrupte fil feilen.

  1. Utfør en kontroll disk på harddisken. Å kjøre dette verktøyet skanner harddisken og prøver å gjenopprette dårlige sektorer. Etter at sektorene er reparert, åpner du filen på nytt for å se om den ikke lenger er ødelagt.
  2. Bruk CHKDSK-kommandoen. Dette er kommando versjonen av verktøyet vi så på ovenfor. Det er verdt å prøve hvis sjekkdiskverktøyet mislyktes.
  3. Bruk SFC / scannow-kommandoen. Denne kommandoen tar sikte på å finne og reparere korrupte Windows-systemfiler.
  4. Endre filformatet. Bruk en gratis filkonverteringsapp, eller åpne filen med et hvilket som helst program som automatisk konverteres fra andre filformater. For eksempel, åpne et ødelagt Word-dokument med en PDF-app for å starte et fil konverteringsverktøy. Ofte reparerer en fil konvertering alene en korrupt fil.
  5. Bruk programvare for reparasjon av filer. Hvis du er desperat etter å fikse filen og gjenopprette informasjonen din, kan du prøve et filreparasjonsverktøy. Det er både gratis og betalte verktøy, for eksempel Hetman, Repair Toolbox eller FileRepair. Prøv Digital Video Repair for korrupte videofiler, Zip Repair for korrupte ZIP-filer eller OfficeFIX for å reparere Microsoft Office-filer.

Beskytt filer mot korrupsjon

Siden fil korrupsjon kan skje i alle filer og av mange grunner, er det viktig å ta regelmessige sikkerhetskopier av filene dine. Bruk sikkerhetskopiprogramvare for å holde viktige filer sikkerhetskopiert til enhver tid. På denne måten, hvis en fil er ødelagt, kan du gjenopprette den fra sikkerhetskopien.

Legg igjen en kommentar