Slik setter du opp foreldrekontroll i Windows 10

Microsoft tilbyr foreldrekontroll for å holde barna trygge når de bruker familiens datamaskin. Konfigurer disse kontrollene for å begrense hvilke typer applikasjoner de kan bruke, hvilke nettsteder de har lov til å besøke, og hvor mye tid de kan bruke på datamaskinen og andre Windows-baserte enheter. Etter at foreldrekontroll er angitt, kan du gå gjennom detaljerte rapporter om deres aktivitet. 

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Aktiver Windows 10 foreldrekontroll

For å bruke de nyeste Windows foreldrekontrollene og Microsoft Family Safety-funksjonene trenger både du og barnet ditt en Microsoft-konto (ikke en lokal). Selv om du kan få en Microsoft-konto for barnet ditt før du konfigurerer tilgjengelig foreldrekontroll i Windows 10, er det enklere og enklere å få kontoen under konfigurasjonsprosessen. Uansett hva du bestemmer deg, følg disse trinnene for å komme i gang.

Foreldrekontroll, som beskrevet her, brukes bare når barnet logger på en Windows-enhet ved hjelp av sin egen Microsoft-konto. Disse innstillingene forhindrer ikke det de gjør på vennenes datamaskiner, skoledatamaskiner eller deres Apple- eller Android-enheter, eller når de får tilgang til en datamaskin under andres konto (til og med kontoen din).

  1. Plukke ut Start Og velg innstillinger for å starte Windows Settings-appen.

  2. Plukke ut kontoer.

  3. venstre rute, velg Familie og andre brukere.

  4. Plukke ut Legg til et familiemedlem hvis barnet ditt ikke har en egen konto på enheten. Dette trinnet starter en Microsoft-kontoveiviser.

  5. Plukke ut Legg til et barn enten skriv inn barnets e-postadresse eller velg Personen jeg vil legge til har ikke en e-postadresse.

    Fullfør hver side i veiviseren. Veiviseren tilbyr forskjellige spørsmål hvis barnet har eller ikke allerede har en e-postadresse.

  6. Les informasjonen som tilbys (det du ser her avhenger av hva du valgte i trinn 5), og velg Lukke.

Hvis du skaffet deg en Microsoft-konto for barnet ditt under prosessen ovenfor, vil du legge merke til at barnet er lagt til listen over familiemedlemmer i Windows-innstillinger, og at statusen er Barn. Foreldrekontroll er allerede aktivert ved hjelp av de vanligste innstillingene, og kontoen er klar til bruk. La barnet logge på kontoen mens det er koblet til internett for å fullføre prosessen.

Hvis du skriver inn en eksisterende Microsoft-konto under prosessen, blir du bedt om å logge på den kontoen og følge instruksjonene i invitasjons-e-posten. I dette tilfellet vil statusen for kontoen si Barn, venter. Barnet må logge på mens det er koblet til internett for å fullføre installasjonsprosessen. Du må kanskje også bruke familiens sikkerhetsinnstillinger manuelt, men dette avhenger av flere faktorer.


Finn, endre, aktiver eller deaktiver foreldrekontroll (Windows 10)

Det er en god sjanse for at standard Windows Family Safety-kontroller allerede er slått på for barnets konto, men det er god praksis å kontrollere om de oppfyller dine behov. For å se gjennom innstillingen, konfigurere, endre, aktivere eller deaktivere dem, eller for å aktivere rapportering for en Microsoft-konto:

  1. Plukke ut Start > innstillinger > kontoer > Familie og andre mennesker, og velg deretter Administrer familieinnstillinger online.

    Alternativt kan du skrive familie i søkeboksen ved siden av Start. Plukke ut Familievalg og velg deretter Se familieinnstillinger.

  2. Logg inn hvis du blir bedt om det, og finn deretter barnekontoen fra listen over kontoer som følger med familien din. Plukke ut Skjermtid under barnets navn for å åpne fanen Skjermtid.

  3. Gjør endringer i standard skjermtidinnstillinger ved hjelp av rullegardinlistene og daglige tidslinjer.

  4. Plukke ut Flere alternativer under barnets navn og velg Innholdsbegrensninger.

  5. Aktiver Blokkér upassende apper og spill og blokker upassende nettsteder. Legg til apper eller nettsteder du vil blokkere eller tillate, og velg en passende aldersgrense.

  6. Velg Aktivitet kategorien og utvid Administrer. Velg Slå på aktivitetsrapportering og Send ukentlige rapporter til meg for å få ukentlige rapporter om barnets aktiviteter mens du er online.

    For å blokkere upassende nettsteder og motta nettlesingsaktivitetsrapporter, må barnet ditt bruke Edge eller Internet Explorer. Du kan blokkere andre nettlesere.

  7. Fortsett å utforske andre innstillinger etter ønske.


Foreldrekontroll for Windows 8 og 8.1

For å aktivere foreldrekontroll i Windows 8 og 8.1, må du først opprette en konto for barnet ditt. Du gjør dette i PC-innstillinger. Deretter konfigurerer du de ønskede innstillingene for den underordnede kontoen fra Kontrollpanel.

  1. Hold nede tastaturet fra tastaturet Windows-tasten og trykk C.

  2. Plukke ut Endre PC-innstillinger.

  3. Plukke ut Kontoer, velge AnnetPlukke ut unser, Og velg deretter Legg til en konto.

  4. Plukke ut Legg til et barns konto.

  5. Følg instruksjonene for å fullføre prosessen, og velger å opprette en Microsoft-konto over en lokal konto hvis mulig.

Slik konfigurerer du foreldrekontroll:

  1. Åpen kontroll Panel. Du kan søke etter det fra Start-skjermen eller fra skrivebordet.

  2. Plukke ut Brukerkontoer og familiesikkerhet, deretter velge Sett opp foreldrekontroll for alle brukere.

  3. Velg barnets konto.

  4. Under Foreldre kontroll, velge Håndhev gjeldende innstillinger.

  5. Under Aktivitetsrapportering, velge Samle informasjon om PC-bruk.

  6. Velg lenkene som følger for følgende alternativer, og konfigurer etter ønske:

    • Webfiltrering for å blokkere bestemte nettsteder og forhindre nedlasting
    • Tidsfrister å velge når og på hvilke dager barnet ditt får tilgang til PC-en
    • Windows Store og spillbegrensninger for å angi alders-, tittel- og vurderingsgrenser for appene barnet ditt kan bruke
    • Appbegrensninger for å stille inn appene som barnet ditt kan bruke
  7. Du vil motta en e-post som inneholder informasjon om påloggingssiden for Microsoft Family Safety og hva som er tilgjengelig der. Hvis du bruker en Microsoft-konto for barnet ditt, kan du se aktivitetsrapporter og gjøre endringer online, fra hvilken som helst datamaskin.


Foreldrekontroller av Windows 7

Konfigurer foreldrekontroll i Windows 7 fra Kontrollpanel, på samme måte som det som er beskrevet ovenfor for Windows 8 og 8.1. Du må opprette en barnekonto for barnet i kontroll Panel > Brukerkontoer > Gi andre brukere tilgang til denne datamaskinen. Arbeid deg gjennom prosessen som du blir bedt om.

Med det gjort:

  1. Velg Start-knappen og skriv Foreldrekontroll i søkevinduet.

  2. Plukke ut Foreldrekontroll i resultatene.

  3. Velg barnekontoen.

  4.  Hvis du blir bedt om det, må du opprette passord for alle administratorkontoer.

  5. Velg under Foreldrekontroll Håndhev gjeldende innstillinger.

  6. Velg følgende lenker og konfigurer innstillinger etter behov, og velg deretter Lukke: Tidsfrister, spill, og Tillat og blokker spesifikke programmer.


Legg igjen en kommentar