Slik registrerer du deg for Apples iOS Public Beta-program

Apple lanserer offisielt nye versjoner av iOS om høsten — vanligvis i september — men visste du at det er en måte å få den nyeste versjonen på iPhone eller iPad måneder tidlig? Det kalles Apple Beta Software Program.

Apples beta-program for iOS er helt gratis og åpent for alle med en kompatibel enhet. Den lar deg begynne å bruke neste generasjons programvare før den offentlige utgivelsen. Det betyr at du kan begynne å bruke iOS 14 måneder før den er offisielt utgitt!

Les videre for å finne ut hva dette programmet innebærer, om det passer for deg, og hvordan du registrerer deg.

Apple vil gi ut den første iOS 14-betaen for publikum i juli 2020.


Hva er en offentlig beta?

I programvareutvikling er "beta" navnet som gis til en pre-release-versjon av en app eller et operativsystem. Programvare betraktes som beta når den er i et avansert utviklingsstadium, men er ennå ikke komplett. De grunnleggende funksjonene er på plass, men programvaren er ikke klar til bruk for allmennheten fordi det fortsatt må gjøres noen ting, for eksempel å fikse feil, forbedre hastigheten og polere produktet.

bilde copyright Apple Inc.

Tradisjonelt distribueres beta-programvare bare i selskapet som utvikler det, eller til et pålitelig sett med testere. Betatestere jobber med programvaren, ser etter problemer og feil og rapporterer til utviklerne for å forbedre produktet.

En offentlig beta er litt annerledes. I stedet for å begrense beta-tester-gruppen til internt personale eller små grupper, blir programvaren gjort tilgjengelig for allmennheten. Dette utvider testmengden som er gjort, noe som fører til bedre programvare.


Hva er risikoen for offentlig beta?

Selv om det er spennende å få ny programvare måneder før den er utgitt, er det viktig å forstå at offentlige betaer ikke er for alle. Beta har feil. Dette betyr at beta-programvaren kan krasje ofte, funksjoner og apper fungerer kanskje ikke som de skal, og data kan gå tapt.

Det er også vanskelig å gå tilbake til forrige versjon etter at beta-programvaren er installert. For å avinstallere betaen, bør du være komfortabel med å gjenopprette telefonen til fabrikkinnstillinger, gjenopprette fra sikkerhetskopiering og andre vedlikeholdsoppgaver.

Når du installerer beta-programvare, er avveiningen for tidlig tilgang at ting kanskje ikke fungerer så bra som normalt. Hvis det er for risikabelt for deg - og det vil være for mange mennesker, spesielt de som stoler på iPhonene sine for jobb - vent på den offisielle utgivelsen.


Hvordan registrere deg for iOS Public Beta

Hvis du vil få iOS 14 tidlig, kan du registrere deg for Apple Beta-programvaren ved å følge disse trinnene:

  1. Åpne Safari og besøk nettsiden til Apple Beta Software Program.

    Gjør disse trinnene direkte på iPhone eller annen iOS-enhet. Det er flere trinn og mer komplisert hvis du starter på en datamaskin og deretter må bytte til iPhone.

  2. Plukke ut Melde deg på.

  3. Logg deg på med din Apple ID.

    Hvis du ikke har en av en eller annen grunn, kan du opprette en ny Apple-ID og deretter gå tilbake til dette trinnet.

  4. Rull ned til Kom i gang delen, trykk registrere iOS-enheten din.

  5. Følg instruksjonene for å lage og arkivere en sikkerhetskopi av iPhone i sin nåværende tilstand.

  6. Trykk på i trinn 2 på Apples instruksjonsside Last ned profil.

  7. Trykk på i popup-vinduet Allow for å laste ned en konfigurasjonsprofil.

  8. Trykk på i bekreftelsesboksen for nedlasting Lukke.

  9. Gå til innstillinger > Profilen lastet ned, trykk Install, og trykk deretter på Install to ganger til for bekreftelse.

  10. Når du blir bedt om å starte iPhone eller iPad på nytt, velger du Restart.

  11. Gå til innstillinger > general > programvare~~POS=TRUNC, og trykk deretter på Last ned og installer for å oppdatere iOS-enheten din til den nyeste betaversjonen.

  12. Vent mens enheten laster ned og installerer oppdateringen. Den starter på nytt for å fullføre installasjonen. Når den starter på nytt siste gang, kjører du den siste betaversjonen av iOS.

Bestemte deg for at du ikke vil bruke en betaversjon av iOS lenger? Nedgrader din versjon av iOS for å gå tilbake til den siste offisielle versjonen.


Legg igjen en kommentar