Galaxy S5 Tips og triks

Samsung Galaxy S5 er full av nyttige funksjoner, og mange har ikke så mye fokus som de mer fremtredende som fingeravtrykkskanner og pulsmåler. Nedenfor er noen smarte, nyttige, tidsbesparende og rett og slett kule ting Samsung Galaxy S5 kan gjøre.


Øk skjermfølsomheten

Hvis Galaxy S5 ikke reagerer på berøring, må du gjøre den mer følsom for fingeren. Gå til innstillinger > Vise og velg Øk berøringsfølsomheten avkrysningsruten. Dette hjelper telefonen til å forstå berøringen din lett, selv om du bruker hansker.

Skjul ting i privat modus

Privat modus på Galaxy S5 skjuler mediefiler fra personen som bruker telefonen, nyttig i situasjoner der du lar noen som barnet ditt eller vennen din få tilgang til enheten din. Sett ting som er lagret i Galleri, Video, Musikk, Stemmeopptaker og Mine filer i privat modus for å beskytte disse filene mot nysgjerrige øyne. Privatmodus-funksjonen finnes i Innstillinger, i delen Personalisering.

For å bruke Private Mode-funksjonen, velg en opplåsingsmetode som vil avsløre det skjulte innholdet når det er angitt riktig. Velg enten et mønster, en PIN-kode, et passord eller en fingeravtrykkskanning.

For å sette filer i privat modus, velg filene du vil skjule, trykk på menyen øverst på skjermen og velg Gå til privat. Du kan se de skjulte filene mens privat modus er på, så du må slå av privat modus for å skjule dataene (eller slå den av automatisk hver gang skjermen blir svart).


Aktiver automatisk av-musikk

Hvis du liker å lytte til musikk mens du sovner, men ikke vil spille et helt album og potensielt kaste bort batteriet, må du stille musikkspilleren til å slå seg av etter en bestemt periode.

Åpne musikkspilleren, gå til menyen, velg innstillinger, velg deretter Musikk automatisk av for å se alternativene. Denne Samsung S5-funksjonen har forhåndsinnstilte tidtakere mellom 15 minutter og to timer, eller du kan stille inn en tilpasset tidtaker.

Åpne kameraet fra låseskjermen

Det er lett å gå glipp av en strålende fotomulighet når du må låse opp telefonen, finne kamera-appen, trykke på den og vente på at den starter. Med en endring i innstillingene kan du legge til en hurtigstartknapp for kameraet på Samsung Galaxy S5-låseskjermen. Gå til innstillinger > Raske innstillinger > låseskjermen, og aktiver Snarvei til kameraet.

Selv om en skjermlås er på plass, kan kameraet brukes med denne hurtigstartknappen.

Bruk prioriterte avsendere

Når du bruker telefonen og mottar meldinger, foreslår Galaxy S5 prioritetssendere. Dette er menneskene du melder mye om eller den meldingen du ofte; de kan legges til i prioritetsavsenderboksen øverst i SMS-appen. For å velge en prioritetssender, trykk på + og velg fra kontaktlisten.

Aktiver varslinger i apper

Denne nyttige innstillingen lar deg fortsette å bruke en app når en samtale kommer inn. I stedet for å avbryte det du gjør for å godta eller avvise det innkommende anropet, vises en popup-melding som lar deg svare (selv i høyttalermodus) eller avvise ring uten å forlate appen.

For å få en Galaxy S5 til å slutte å forstyrre deg under samtaler, åpne Telefon-appen, trykk på menyknappen og gå deretter til innstillinger > Anrop > Samtalerelaterte forgrunnsvinduer. Velg Pop-ups for samtaler merk av i boksen.

Legg til flere fingeravtrykkskanninger

Fingeravtrykkskanneren på Galaxy S5 har fordeler, og for å bruke den må du registrere fingeravtrykket ditt slik at telefonen gjenkjenner det når det er på tide å skanne det. Visste du imidlertid at du kan registrere mer enn ett fingeravtrykk?

Sett mer enn en fingeravtrykklesing i en Galaxy S5 hvis du ikke liker å måtte endre hvordan du holder telefonen i hånden bare for å skanne fingeravtrykket. Eller kanskje du vil at andres fingeravtrykk skal kunne åpne telefonen. Du kan til og med registrere utskriften på siden av tommelen for enhåndsoperasjon. 

Åpen innstillinger og gå til Finger skanner fra Tilpassing seksjon. Trykk på Fingeravtrykk manager og velg plusstegnet for å legge til et nytt fingeravtrykk.

Hvis dette er første gang et fingeravtrykk legges til Galaxy S5, finner du instruksjonene for første gang på siden Fingeravtrykk.

De 6 beste Samsung-telefonene i 2020


Legg igjen en kommentar