Slik installerer du Chrome for Mac

Hver Mac kommer med Apples Safari-nettleser installert på den, og mange bruker den. Safari er imidlertid langt fra den eneste nettleseren du kan bruke på en Mac. Mens det innebygde alternativet har fordeler, vil du kanskje ha et annet program, som Google Chrome. Slik setter du Googles nettleser på din Mac.


Fordelene ved å bruke Google Chrome på en Mac

Noen av de vanligste og mest overbevisende grunnene til at folk foretrekker å bruke Chrome inkluderer:

 • Chrome knytter seg til Googles økosystem: Du kan logge på Google-kontoen din ved hjelp av Chrome og bruke alle tjenestene og dataene i Google-kontoen din, akkurat der i nettleseren din. Hvis du er en stor bruker av Google-tjenester, er Chrome den enkleste og best integrerte måten å få tilgang til dem.
 • Chrome er svært kompatibel: Selv om det ikke skjer mye i disse dager, vil ikke noen nettsteder lastes inn eller fungere riktig i Safari. I slike situasjoner har du kanskje bedre hell med Chrome.
 • Chrome er tilgjengelig på mange plattformer: Fordi det kommer fra Apple, er Safari bare tilgjengelig på Mac-er og iOS-enheter (det er også installert på iPhone og iPad). Apple pleide å tilby Safari for Windows, men avviklet den versjonen i 2012. Chrome kjører imidlertid overalt: Mac, Windows, iOS, Android, Linux og mer.
 • Chrome har et stort bibliotek med utvidelser: Du kan utvide funksjonaliteten til nettleseren din ved å installere utvidelser. Safari støtter utvidelser også, men Chrome har et mye større utvalg. Med over 10,000 utvidelser tilgjengelig for Chrome, kan du legge til et stort utvalg av funksjoner, inkludert blokkering av annonser, webutvikler verktøy og mer.

Hvordan laste ned og installere Chrome for Mac

Å få og installere Chrome er enkelt og gratis. Bare følg disse trinnene:

 1. Gå til nedlasting siden for Chrome på Mac-en du vil installere den på. Nettstedet oppdager at du bruker en Mac og foreslår automatisk riktig versjon for deg.
 2. Klikk Last ned Chrome for Mac.

 3. Installasjonsprogrammet for Chrome lastes ned til din valgte Nedlastninger mappe. Åpne Nedlastninger mappen og dobbeltklikk på filen som heter googlechrome.dmg for å starte installasjonsprogrammet.

 4. Dra Chrome-ikonet til Søknad mappe ikon. Installasjonsprogrammet kopierer Chrome til datamaskinen din.

 5. Før du begynner å bruke den nye nettleseren, må du rydde opp i installasjonsfilene. Hvis du ikke gjør det, bruker disse filene unødvendig plass på harddisken. Åpne et Finder-vindu og klikk på arrow ved siden av Google Chrome i side feltet.

 6. Gå tilbake til Nedlastninger mappen og dra googlechrome.dmg til søpla.

 7. Gå til din applikasjoner mappen og dobbeltklikk Google Chrome for å begynne å bruke din nye nettleser.

  Hvis du forventer å bruke den ofte, kan du dra den til Dock for enkel tilgang.

Ikke bekymre deg for å være permanent forpliktet til Chrome. Hvis du bruker den en stund og finner ut at den ikke er riktig nettleser for deg, kan du alltid avinstallere den fra Mac-en.


Legg igjen en kommentar