Slik deaktiverer du utvidelser og programtillegg i Google Chrome

Apper og utvidelser legger til funksjoner i Chrome. Plug-ins fungerer med sideskript og programmer på en datamaskin for å få tilgang til elementer på nettet. For eksempel må Flash-programtillegget være aktivert for at Chrome skal kunne behandle Flash-innhold. En utvidelse som Wikibuy, derimot, analyserer og bruker data funnet på nettet. Slik deaktiverer du utvidelser og plugin-moduler som du ikke vil bruke med Chrome.


Slik deaktiverer du Chrome-utvidelser

Den enkleste måten å få tilgang til utvidelsesinnstillingene er via menyen.

  1. Velg menyen med tre punkter (plassert øverst til høyre i Chrome).

  2. Plukke ut Flere verktøy, og velg utvidelser. Eller skriv inn i adressefeltet chrome: // extensions /, og trykk Enter.

    En alternativ måte å få tilgang til utvidelsesinnstillingene på en Mac er å gå til menylinjen, velg Chrome > Preferanser, deretter, i Chrome-innstillinger menyen, velg utvidelser.

  3. Utvidelsessiden viser utvidelsene som er installert på Chrome, og en blå eller grå vippebryter indikerer om utvidelsen er aktivert eller ikke. For å deaktivere en utvidelse, velg den blå glideknappen slik at den blir grå. For å aktivere en utvidelse, trykk på den grå bryteren slik at den blir blå.


Slik deaktiverer du Chrome Plug-ins

Åpne Chrome-plugin-innstillingene via Innstillinger-menyen.

  1. Åpne Chrome, og velg ikonet med tre punkter.

  2. Plukke ut innstillinger.

  3. Rull ned, og velg Nettstedinnstillinger.

  4. I listen over programtillegg og nettstedsrettigheter velger du programtillegget, for eksempel Flash, som du vil deaktivere.

  5. Velg vippebryter for å aktivere eller deaktivere plugin-modulen.

Legg igjen en kommentar