Hvordan tilbakestille Google Chrome-nettleseren til standardtilstanden

Etter hvert som Googles Chrome-nettleser fortsetter å utvikle seg, gjør nivået av kontroll du også for å endre oppførselen. Med dusinvis av tilpassbare innstillinger tilgjengelig, inkludert tilpasning av hjemmesidefunksjonaliteten og bruk av nett- og prediksjonstjenester, kan Chrome tilby en nettleseropplevelse skreddersydd etter eget ønske.

Med alt dette virtuelle herredømmet kommer imidlertid noen iboende fallgruver. Enten endringene du har gjort i Chrome forårsaker problemer eller, enda verre, skjedde uten ditt samtykke (f.eks. På grunn av skadelig programvare), en løsning er på plass som returnerer nettleseren til fabrikkstatus.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder nettleserne Google Chrome og Chromium for operativsystemene Chrome OS, Linux, Mac OS X, macOS Sierra og Windows.


Avanserte innstillinger: Tilbakestill Google Chrome

Følg disse instruksjonene for å tilbakestille Chrome-nettleseren til den tilstanden den var i da du installerte den første gang.

 1. Først åpner du Google Chrome-nettleser.

 2. Velg Chromes hovedmenyknapp øverst til høyre i nettleservinduet.

 3. Når rullegardinmenyen vises, velger du innstillinger.

 4. Bla til bunnen av siden og trykk på Avansert.

 5. Rull ned og velg Gjenopprett innstillingene til de opprinnelige standardinnstillingene.

 6. En bekreftelsesdialogboks vil vises med detaljer om komponentene som vil bli gjenopprettet til standardtilstand, hvis du fortsetter med tilbakestillingsprosessen.

  Klikk Tilbakestill innstillinger å fortsette.


Hva kan skje

Hvis tilbakestilling av Chrome gjør deg nervøs, er det med god grunn. Her er hva som kan skje hvis du bestemmer deg for å tilbakestille:

 • Utvidelser og temaer vil være inaktive.
 • Hvis hjemmesideknappen din for øyeblikket er synlig på Chrome hovedverktøylinje, vil det ikke være etter tilbakestillingen.
 • Chrome sletter egendefinerte hjemmesidens nettadresser.
 • Endringer som er gjort i Chromes standardsøkemotor og andre installerte søkemotorer, vil gå tilbake til sin opprinnelige tilstand.
 • Du mister egendefinerte oppstartsfaner ..
 • Chrome vil tømme siden Ny fane.
 • Tilbakestillingen vil slette nettlesingsloggen, informasjonskapsler, cache og annen nettsteddata.

Hvis du har det bra med disse endringene, trykk Tilbakestill innstillinger for å fullføre restaureringsprosessen.

Når du tilbakestiller Chrome-nettleserinnstillingene, deler den følgende elementer med Google: språk, brukeragent, Chrome-versjon, oppstartstype, standardsøkemotor, installerte utvidelser, og om hjemmesiden din er siden Ny fane eller ikke. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å dele disse innstillingene, fjerner du haken ved siden av Bidra til å gjøre Google Chrome / Chromium bedre ved å rapportere gjeldende innstillinger alternativet før du klikker Tilbakestill.


Legg igjen en kommentar