Hvordan bruke Samsung-apper på smarte TV-er

Siden Samsung introduserte sin første smart-TV i 2008, har hvert år brakt tilpasninger til hvordan Samsung Apps blir tilgjengelig og brukt.

Det er kanskje ikke umiddelbart tydelig hvordan du finner apper på en Samsung smart-TV, siden det ikke er en Apps-knapp på fjernkontrollen.

Her er noen tips for hvordan du kjøper, laster ned og bruker Samsung-apper.

Følgende gir en oversikt over Samsung Apps-plattformen, samt arkivert informasjon for de som fremdeles kan ha eldre sett. For mer informasjon om din spesifikke Samsung-TV, se den trykte håndboken (for pre-Smart Hub TV-er) eller e-håndboken som er tilgjengelig direkte på TV-skjermen (Smart Hub-aktiverte TV-er). 


Sette opp en Samsung-konto

Når du setter opp en Samsung TV for første gang, bør du opprette en Samsung-konto.

Velg på Hjem-skjermen innstillinger > general > System Manager > Samsung-konto > Opprett konto. Du kan bygge din Samsung-konto ved hjelp av e-postadressen din eller logge på med en Facebook- eller PayPal-konto.

For modeller tidligere enn 2017, åpne innstillinger på startskjermen, og velg deretter Systeminnstillinger> Samsung-konto.

Hvis TV-en ikke har disse alternativene, som for Samsung-smart-TV-er fra 2010, må du først opprette en Samsung Apps-konto på Samsung Apps-nettstedet.


Hvordan logge på kontoen din på TV-en

Når du logger på Samsung-kontoen din på TV-en, får du tilgang til apper som krever betaling for innhold eller spill.

 1. Trykk på MENY / 123 på fjernkontrollen.

 2. Plukke ut meny fra øvre venstre hjørne av skjermen.

 3. Plukke ut Smart Hub > Samsung-konto > Logg inn.

 4. Angi e-postadresse og passord.

 5. Plukke ut Logg inn en gang til.

 6. Velg et bilde for å skille kontoen din fra andre.

 7. Plukke ut Ferdig.

Netflix-appen fungerer kanskje ikke lenger på Samsung og Smart TV-er fra 2010 og 2011. Hvis TV-en din er berørt, vil du se et varsel vises på skjermen.


Åpne og bruke apper: 2015 til nå

Fra og med 2015 innlemmet Samsung Tizen-operativsystemet som grunnlaget for Smart Hub-grensesnittet for å få tilgang til alle TV-funksjoner, inkludert hvordan Samsung Apps vises og åpnes.

Når du slår på TV-en, vises hjemmemenyen nederst på skjermen. Hvis ikke, trykk på Hjem- eller Smart Hub-knappen på fjernkontrollen (forskjellige modeller bruker forskjellige knapper).

 1. Startskjermen (Smart Hub) gir tilgang til generelle TV-innstillinger, kilder (fysiske tilkoblinger), kabel, satellittjeneste og en nettleser. I tillegg vises forhåndsinnlastede apper (f.eks. Netflix, YouTube og Hulu), samt et utvalg merket Apps.

 2. Plukke ut Apps for å få tilgang til fullskjermvisning av de forhåndsinnlastede appene i Mine apper, med lenker til andre kategorier som Nyheter, Mest populære, Video, Livsstil og Underholdning. Kategoriene inkluderer forhåndslastede og foreslåtte apper som du kan laste ned, installere og plassere på valgfeltet på startskjermen.

  Hvis du leter etter en app som ikke er på listen, kan du se om den er tilgjengelig i Samsung Apps-butikken ved hjelp av søkefunksjonen, som ligger øverst til høyre på en av appmenyskjermene. Hvis du finner ønsket app, kan du installere den ved å følge de samme trinnene som beskrevet ovenfor.

 3. Hvis du ser en app i en av kategoriene du vil legge til i Mine apper kategori, velger du appens ikon.

 4. Etter at du har valgt appen, blir du ført til installasjonssiden for den appen, som gir informasjon om hva appen gjør, samt noen eksempler på skjermbilder som viser hvordan appen fungerer.

 5. Velg for å hente appen Install.

  De fleste apper kan lastes ned og installeres gratis, men noen krever et gebyr, og noen gratis apper krever et ekstra abonnement eller betaling per video for å få tilgang til innhold. Hvis det er behov for betaling, blir du bedt om å oppgi den informasjonen.

 6. Etter at appen er installert, blir du bedt om å åpne den. Hvis du ikke vil åpne appen etter installasjon, kan du åpne den senere.

Andre måter å få tilgang til streaming-apper på Samsung TV-er

En alternativ måte å få tilgang til streaming-apper er via TV-ens innebygde nettleser. Imidlertid kan Samsung blokkere noen kanaler, og nettleseren støtter ikke noen digitale mediefilformater som trengs for å streame innhold.


Samsung-apper på TV-er Fra 2011–2014

Samsung introduserte Smart Hub TV-grensesnittet i 2011, og gjorde flere justeringer mellom 2011 og 2014, men tilgang til apper og kontooppsett er egentlig det samme som nevnt ovenfor.

Smart Hub-menyen (tilgjengelig via Smart Hub-knappen på fjernkontrollen) består av en fullskjerm som viser TV-kanalen du ser på i en liten boks, mens resten vises TV-innstillingene og valg av innhold - inkludert Samsung Apps - på den gjenværende delen av skjermen.

Appmenyen er delt inn i flere seksjoner, inkludert:

 • Anbefalte apper
 • Mine apper
 • Mest populær
 • Hva er nytt
 • Kategorier

Det er også et ekstra spill appmenyen. Med 2011-modeller viser Samsung App-startskjermen appene etter kategori: video, livsstilog Sports

Som med 2015 til og med 2019-modellene, kan du søke etter flere apper via Søk funksjon.

Nedlasting og installering, og utfylling av betalingskrav, gjøres på samme måte som det siste systemet (som beskrevet ovenfor).


Samsung-apper på TV-er fra 2010

For å få tilgang til Samsung-apper på modeller som er tilgjengelige før 2011, må du gå til Internett @ TV, som kan gjøres på to måter:

 • Trykk på Internett @ TV på fjernkontrollen
 • Trykk på Innhold på fjernkontrollen, og velg deretter Internett @ TV ikonet.

Dette bringer opp en skjerm med appene som er installert på TVen, sammen med et ikon til Samsung Apps-butikken der du kan få flere apper. 

I 2010 Smart TV-modellene, øverst på appskjermen, anbefales apper - Hulu, ESPN ScoreCenter, Samsungs produktvideoopplæringer kalt SPSTV, Yahoo og Netflix. Denne plassen fylles til slutt opp med andre apper etter hvert som nyere installeres.

Under de anbefalte appene er det et rutenett med ikoner for appene du har lastet ned. Trykk på D -knappen på fjernkontrollen endrer måten appene blir sortert på. For å legge til en app til favorittene dine, trykk på B på fjernkontrollen når appen er uthevet. 

Bilde-i-bilde støttes slik at du kan fortsette å se TV-showet ditt mens du finner appen du vil bruke. Dette er nyttig for apper som ESPN-målkort som ikke er i fullskjerm - de vises over TV-programmet ditt.

Kjøpe og laste ned apper: 2010-modeller

Etter at du har opprettet kontoen din via Samsung Apps-nettstedet, kan du legge til flere brukere i kontoen din, slik at familiemedlemmer kan kjøpe apper fra en hovedkonto (hvis betaling kreves).

I utgangspunktet må du legge til penger på appkontoen din online. Når du har konfigurert betalingsinformasjonen din og aktivert Samsung TV, kan du kjøpe App Cash i trinn på $ 5. For å gjøre det, velg det store ikonet som vises nederst til venstre på TV-en for å åpne Samsung Apps Store, og velg deretter Min Konto.

Du kan bla gjennom appkategorier i Samsung Apps-butikken. Når du velger en app, vises en side med en beskrivelse av appen, prisen og størrelsen på appen. 

Administrere TV-lagring

Det er en grense for antall apper du kan laste ned, ettersom TV-en har svært lite lagringsplass.

Hvis du går tom for plass, kan du slette en eller flere apper fra TV-en for å frigjøre plass. Ved siden av Kjøp nå-knappen, i en appbeskrivelsesskjerm, er det en knapp som lar deg administrere appene dine og slette dem umiddelbart for å gi plass til andre. Kjøpte apper kan lastes ned gratis. 

Bunnlinjen

Samsung Apps utvider tilgang til innhold, både sine smarte TV-er og Blu-ray Disc-spillere. Nå som du vet hvordan du skaffer og bruker Samsung Apps, kan du finne ut mer om de forskjellige Samsung-appene og hvilke Samsung-apper som er best.

I tillegg til Samsungs smarte TV-er, er også mange apper tilgjengelige via deres Blu-ray Disc-spillere og Galaxy-smarttelefoner. Imidlertid er ikke alle Samsung-apper tilgjengelig for bruk på alle Samsung App-aktiverte enheter.