Slik løser du D3dx9_24.dll mangler eller ikke funnet feil

I motsetning til mange andre dll-feil som kan ha kompliserte årsaker og reparasjoner, skyldes d3dx9_24.dll-problemer på en eller annen måte av et enkelt problem - en slags problem med Microsoft DirectX.

D3dx9_24.dll-filen er en av mange filer i DirectX. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_24.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_24.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


D3dx9_24.dll feil

Det er en rekke forskjellige måter som d3dx9_24.dll feil kan vises på datamaskinen din. Noen av de vanligste d3dx9_24.dll feilmeldingene er listet opp nedenfor:

 • D3DX9_24.DLL ikke funnet
 • Filen d3dx9_24.dll ikke funnet
 • Filen d3dx9_24.dll mangler
 • D3DX9_24.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_24.DLL og prøv igjen.
 • D3dx9_24.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_24.dll ikke ble funnet!

D3dx9_24.dll feil vises vanligvis når et program, vanligvis et spill, startes. Noen ganger vil d3dx9_24.dll-feil vises etter at et spill er lastet, men rett før spillet faktisk starter.

Feilmeldingen d3dx9_24.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, ofte videospill. Noen vanlige spill som har vært kjent for å generere d3dx9_24.dll-feil inkluderer Supreme Commander, Call of Duty 4, Doom9 og mer.


Slik løser du D3dx9_24.dll feil

Ikke under noen omstendigheter, last ned d3dx9_24.dll DLL-filen individuelt fra "DLL nedlastingsside." Det er flere grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé. Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_24.dll, kan du fjerne den fra hvor du legger den og fortsette med følgende trinn.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

  Feilen d3dx9_24.dll kan være et problem eller et engangsproblem, og en enkel omstart kan fjerne det helt. Det er usannsynlig at dette løser problemet, men omstart er alltid et godt første feilsøkingstrinn.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_24.dll ikke funnet.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_24.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_24.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

 5. Gjenopprett d3dx9_24.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis de ovennevnte standard feilsøkingstrinnene ikke har fungert for å løse d3dx9_24.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_24.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista og XP. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.


Legg igjen en kommentar