Hvordan feilsøke vanlige Nintendo Switch-problemer

Utgivelsen av Nintendo Switch i 2017 var bemerkelsesverdig jevn sammenlignet med fortidens katastrofer, men det har ikke vært uten problemer. Hvis du opplever et av disse vanlige problemene med Switch, kan du ta noen steg for å fikse det selv.


Venstre Joy-Con har problemer med tilkoblingen

Et av de vanligste problemene med Nintendo Switch er en hakkende venstre Joy-Con-kontroller. Joy-Con fungerer ordentlig mesteparten av tiden, men av og til kobles den fra i noen sekunder. Dette er en stor feil. Du vil ikke at halvparten av kontrolleren din skal være død midt i en kamp.

Nintendo

Dette problemet kan delvis løses på egen hånd. Det skjer oftere når synsfeltet mellom Joy-Con og Nintendo Switch er hindret, så å flytte bryterens sensor til et sted hvor dette er lite sannsynlig, kan i noen tilfeller fikse problemet.

Dette er imidlertidig upraktisk for noen mennesker, og la oss innse det, hvis du har problemer med venstre Joy-Con, vil du sannsynligvis ikke omorganisere rommet som en midlertidig løsning før du kan sende det inn for reparasjoner.

Nintendo anerkjente en produksjonsvariasjon som roten til problemet og tilbød et program for å sende inn Joy-Con så den blir raskt fikset og sendt tilbake til deg. Kontakt Nintendo support for å dra nytte av dette programmet.


Nintendo Switch vil ikke slå seg på eller er frossen

Den vanligste årsaken til at bryteren ikke slås på, er et tomt batteri, som kan løses ved å sette det i laderen lenge nok til å slå den på igjen. Imidlertid, hvis bryteren din har vært i laderen en stund og fremdeles ikke vil slå på den, kan den være frossen med en svart skjerm eller frossen i suspendermodus.

Du kan gjør en hard tilbakestilling på Nintendo Switch ved å holde strømknappen nede i 12 sekunder. Hvis skjermen er mørk, kan det være lurt å holde den nede i minst 20 sekunder for å være sikker. Vent noen sekunder etter å ha sluppet av / på-knappen for å la bryteren slå seg av, og trykk deretter på av / på-knappen igjen for å slå den på igjen. Det siste trinnet kan være lett å glemme hvis bryteren var frossen med en mørk skjerm.


Nintendo Switch vil ikke lade

Et problem noen mennesker har med bryteren, er manglende evne til å lade via en batteripakke. Bryteren tar mer spenning enn noen batteripakker kan takle, så bruk av en batteripakke kan ikke fungere like bra som når du lader en smarttelefon eller et nettbrett. Forsikre deg om at du bruker en USB-C til USB-C-ladekabel. Noen batteripakker kan levere nok strøm, men uten riktig kabel lades ikke bryteren raskt nok.

Hvis du har problemer med å lade Nintendo Switch hjemme, må du kontrollere at du lader via strømadapteren og ikke med en USB-kabel som er koblet til en datamaskin. Det kan være bra for smarttelefonen din, men det vil ikke gjøre det for bryteren. Hvis du bruker strømadapteren og ikke lade bryteren, kan du prøve å bruke en annen stikkontakt i et annet rom. Hvis det ikke fungerer, må du ta en  hard reset som forklart i forrige avsnitt for å se om det er et problem med selve konsollen. Hvis begge disse mislykkes, kan det hende du trenger en ny strømadapter for laderen.

Hvis du går tom for plass på Switch, kjøp et standard microSD-kort og installer de nye spillene på det. Sporet er plassert bak støttebenet.


Nintendo Switch Døde Piksler-utgave

Hvis du har et problem med døde piksler, vil du ikke bli beroliget av Nintendos proklamasjon om at døde piksler er et problem med LCD-skjermer og ikke betraktes som en mangel. På en måte har Nintendo riktig; LCD-skjermer har hatt et problem med døde piksler i årevis.

Døde piksler er piksler som forblir svarte når skjermen slås på eller som forblir den samme fargen når de skal skifte til en annen farge. De er piksler som sitter fast med en farge. Det er et problem med LCD-skjermer fordi hver piksel fungerer alene, og hvilken som helst piksel kan mislykkes.

En foreslått løsning fra LCD-skjermdagene er å trykke ned på skjermen i området som har problemet i håp om å tilpasse det akkurat nok til at problemet skal forsvinne. Det er en dårlig idé å trykke for hardt ned på en berøringsskjerm, men å bruke litt press kan fikse problemet. Du kan også prøve å rengjøre bryterens skjerm for å se om det hjelper situasjonen.

Hvis det er nok døde piksler til at det er merkbart, kan du prøve å returnere enheten. Mens Nintendo kanskje ikke innrømmer feilen, kan enkelte butikker fortsatt ta en retur så lenge du er innenfor tidsrammen for butikkens returpolitikk.

Legg på en skjermbeskytter til bryteren din for å unngå riper den får når du setter den inn og tar den ut av hovedboksen.


Nintendo Switch vil ikke koble til Internett

Hvis du tidligere har slått på og kjørt nitendoen på Internett uten problemer, men plutselig skriker det om DNS-servere, da er det en enkel løsning. Du må starte bryteren på nytt. Du kan gjøre dette ved å holde nede strømknappen til en meny dukker opp. Velge Strøminnstillinger og deretter Restart for å starte bryteren på nytt. Du kan fortsette å holde nede strømknappen for å utføre en hard tilbakestilling, men det er bedre å starte på nytt gjennom menyen når du kan.

Hvis du fortsetter å ha problemer med å koble til internett, kan du gå gjennom nettverksinnstillingene igjen ved å gå til Systeminnstillinger (tannhjulikonet på startskjermen), velger Internett og deretter trykke på Internett-innstillinger. Den vil da søke etter tilgjengelige Wi-Fi-nettverk. Du kan også feilsøke Wi-Fi-tilkoblingens styrke ved å flytte bryteren nærmere ruteren.

Nintendo Switch gjenkjenner ikke en spillkassett

Hvis bryteren ikke umiddelbart gjenkjenner en ny spillkassett som er satt inn i porten, ikke få panikk. Vent noen sekunder, og prøv å ta ut cd-en og sett den inn igjen. Hvis det ikke gjør susen, setter du inn en ny spillkassett, venter på at bryteren gjenkjenner den, og bytter deretter kassetten med den som den ikke kjente igjen. Dette løser problemet meste parten av tiden. Hvis ikke, prøv en hard omstart.

Støttebenet på Nintendo Switch-en brøt av

Støttebenet på baksiden av bryteren er bygget slik at det er lett å skyve den av. Dette er bra. Det sparer deg fra å måtte bryte støttebenet når du legger for mye press, eller når du prøver å koble Nintendo Switch med støttebenet ute. Du bør være i stand til å skyve støttebenet på plass igjen.


Legg igjen en kommentar