Slik løser du Msxml6.dll mangler eller ikke er funnet feil

Msxml6.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av msxml6 DLL-filen.

I noen tilfeller kan msxml6.dll feil indikere et registerproblem, et skadelig programvareproblem, som en virusinfeksjon eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen msxml6.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Msxml6.dll feil

Det er flere måter som msxml6.dll feilmeldinger kan formuleres avhengig av årsaken til problemet. Her er noen vanlige msxml6.dll feil:

 • Msxml6.dll ikke funnet
 • Filen msxml6.dll mangler
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi msxml6.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
 • Kan ikke finne [PATH] msxml6.dll
 • Kan ikke åpne type biblioteksfil: 'msxml6.dll': Ingen slik fil eller katalog
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: msxml6.dll. Installer [APPLICATION] igjen
 • Feil: "C: Windows System32 msxml6.dll er enten ikke designet for å kjøre på Windows, eller den inneholder en feil. Prøv å installere programmet igjen"

Msxml6.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller til og med under en Windows-installasjon.

Å merke seg på hvilket tidspunkt msxml6.dll-feilen dukker opp er en viktig informasjon som vil være nyttig under feilsøking.


Slik løser du Msxml6.dll feil

Ikke last ned msxml6.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene. Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av msxml6.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av msxml6.dll-feilen.

 1. Gjenopprett msxml6.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" msxml6.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet msxml6.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette msxml6.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av msxml6.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du selv har slettet filen og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Skann hele datamaskinen din for virus og annen skadelig programvare. Noen msxml6.dll-feil kan være relatert til en slags malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at msxml6.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer som filen.

 3. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. MSxml6.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.

 4. Last ned og installer Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0 for å erstatte filen msxml6.dll.

  Hvis du ikke løser DLL-feilen ved å bruke Windows Update, kan du prøve å laste ned msxml6.dll-filen fra Microsoft via lenken ovenfor.


 5. Installer programmet som bruker msxml6.dll-filen på nytt. Hvis msxml6.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Dette trinnet er mest nyttig for å erstatte DLL-filer som ikke leveres av Microsoft. Det kan hjelpe deg med msxml6.dll-problemet hvis dette programmet også gir en kopi av filen og de forrige feilsøkingsideene ikke lyktes.


 6. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at msxml6.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, og systemfilkontrollen ikke hjalp, bør en systemgjenoppretting løse problemet.


 7. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til msxml6.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen msxml6.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  MSxml6.dll-filen er kanskje ikke relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.


 8. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis msxml6.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.


 9. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for msxml6.dll ovenfor, ikke lykkes, bør du utføre en oppdatering, oppstartsreparasjon eller reparasjonsinstallasjon (avhengig av hvilken versjon du har av Windows), å gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 10. Bruk en gratis registerrens for å reparere msxml6.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige msxml6.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. De er inkludert som et alternativ her bare i tilfelle det viser seg å være nyttig, i så fall kan du unngå vanskeligere testing og siste utvei alternativer nedenfor.

 11. Test minne og test deretter harddisken. Vi har overlatt flertallet av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er relativt enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som forårsaker msxml6.dll feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon vil slette alt og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp msxml6.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  For å være tydelig blir alle dataene på stasjonen du har Windows installert på slettet under en ren installasjon, så sørg for å sikkerhetskopiere viktige filer hvis du kan. Sørg åpenbart for at du har gjort alt mulig for å fikse msxml6.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette før du tar en ren installasjon.


 13. Feilsøk for et ukjent maskinvareproblem hvis msxml6.dll-feil vedvarer. En ren installasjon av Windows er en ny start på programvaresiden av feilsøkingen. Dessverre, hvis det ikke fungerte, må DLL-problemet være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar