Slik bruker du Windows snarvei Alt + Understreke

Her er en Windows-hurtigtast som kan øke produktiviteten din. Ved å holde på andre på tastaturet, kan du åpne menyer og velge elementer uten å bruke musen.

I de fleste applikasjoner med menyer vil du legge merke til at noen bokstaver har understreker (f.eks. "F" i "File"). For å åpne disse menyene uten å klikke på dem, trykk på den understrekede bokstaven mens du holder nede andre nøkkel.

Disse instruksjonene gjelder Windows 7, 8, XP, 10 og Vista.

 Corbis via Getty Images / Getty Images


Aktivering av understrekede nøkler i nyere Windows-versjoner

Hvis du bruker en eldre versjon av Windows, er denne funksjonen automatisk, men senere versjoner har ikke denne funksjonen slått på som standard.

Slik aktiverer du funksjonen hvis den ikke allerede er på.

  1. Åpne Start-meny ved å klikke på ikonet eller trykke på Windows-tasten På tastaturet ditt.

  2. Klikk på innstillinger ikonet.

  3. Klikk Hjelpemiddel.

  4. Rull ned til Interaksjon overskrift og velg Tastatur.

  5. Under Endre hvordan hurtigtaster fungerer overskrift, klikk på bryteren nedenfor Understreket tilgangstaster når tilgjengelig å slå den på.

  6. Lukk vinduet for å lagre endringene.

  7. Nå vil tastene du kan bruke med Alt-tasten i menyene ha understrekninger. Holde andre pluss det understrekede brevet for å åpne dem.

  8. Fortsett å holde nede andre for å fortsette å gjøre valg i menyene. Hold for eksempel andre og trykk F for å åpne en Fil-meny. Hold Alt inne og trykk W for å åpne et nytt vindu.


moderne Apps

Nyere programmer gjør unna den vanlige menylinjen som vi er vant til å se i Windows XP og tidligere versjoner av Windows. 

Selv noen programmer i Windows 7 har dette mer moderne, menyløse utseendet. Likevel kan du fortsatt bruke andre+brev snarvei i Windows 10. I mange applikasjoner har ikke bokstavene understreker, men funksjonen fungerer fortsatt på samme måte.

Windows Store-apper tilbyr vanligvis ikke denne funksjonen.

Legg igjen en kommentar