Slik endrer du oppdateringsfrekvens (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Har du noen gang lagt merke til at skjermen flimrer når du bruker datamaskinen? Får du hodepine eller har du uvanlig belastning i øynene etter normal bruk?

I så fall kan det hende du må endre innstillingen for oppdateringsfrekvens. Hvis du endrer skjermens oppdateringsfrekvens til en høyere verdi, bør det redusere flimmer på skjermen. Det kan også løse andre ustabile skjermproblemer.

Justering av oppdateringshastighetsinnstillingen er vanligvis bare nyttig for eldre CRT-skjermer, ikke for nyere LCD-skjerm "flatskjerm" -stil.

Innstillingen for oppdateringsfrekvens i Windows kalles innstillingen for oppdatering av skjermen og ligger i området "Avansert" på skjermkortet og skjermegenskapene. Selv om dette faktum ikke har endret seg fra en versjon av Windows til den neste, har måten du kommer hit på. Følg spesifikke råd for din versjon av Windows når du følger nedenfor.


Slik endrer du skjermens innstilling for oppdateringsfrekvens i Windows

Kontroll og endring av oppdateringshastighetsinnstillingen bør ta mindre enn 5 minutter og er veldig enkelt.

  1. Åpne Kontrollpanel.

    I Windows 10 kan du i stedet høyreklikke på skrivebordet og velge Skjerminnstillinger. Hvis du går denne ruten, hopper du ned til trinn 3.

    I Windows 10 og Windows 8 åpnes Kontrollpanel lettest via Power User Menu. I Windows 7, Windows Vista og Windows XP finner du lenken i Start-menyen.

    Hvilken versjon av Windows har jeg?

  2. Plukke ut Vise fra listen over appletter i Kontrollpanel-vinduet. 

    Åpne i Windows Vista Tilpassing i stedet.

    Avhengig av hvordan du har konfigurert Kontrollpanel, ser du kanskje ikke Skjerm eller Tilpasning. I så fall kan du endre visningen til små ikoner or Klassisk utsikt, avhengig av hvilken versjon av Windows du har, og se etter den igjen.

  3. Plukke ut Juster oppløsningen i venstre marg i skjermvinduet.

    I Windows 10, hvis du ser på innstillingsskjermen, blar du nedover i høyre rute og velger Avanserte skjerminnstillinger.

    I Windows Vista velger du Skjerminnstillinger link nederst i personaliseringsvinduet.

    I Windows XP og tidligere velger du innstillinger fanen.

  4. Velg skjermen du vil endre oppdateringsfrekvensen for (forutsatt at du har mer enn én skjerm).

  5. Plukke ut Avanserte innstillinger. Dette er en knapp i Windows Vista.

    I Windows 10 velger du Innstillinger-skjermen Egenskaper for skjermadapter.

    I Windows XP velger du Avansert knapp.

    I eldre versjoner av Windows velger du adapter for å komme til innstillinger for oppdateringsfrekvens.

  6. Velg Overvåke kategorien i det mindre vinduet som vises.

  7. Finn Skjermoppdateringsfrekvens rullegardinrute midt i vinduet. I de fleste tilfeller er det beste valget den høyeste mulige hastigheten, spesielt hvis du ser en flimrende skjerm eller tror en lav oppdateringsfrekvens kan forårsake hodepine eller andre problemer.

    I andre tilfeller, spesielt hvis du nylig økte oppdateringsfrekvensen og nå har datamaskinen problemer, er det ditt beste tiltak å senke det.

    Det er best å beholde Skjul moduser som denne skjermen ikke kan vise avkrysningsruten avmerket, forutsatt at det til og med er et alternativ. Å velge oppdateringsfrekvenser utenfor dette området kan skade skjermkortet eller skjermen.

  8. Plukke ut OK for å bekrefte endringene. Andre åpne vinduer kan også lukkes.

  9. Følg eventuelle tilleggsinstruksjoner hvis de vises på skjermen. I de fleste datamaskinoppsett, i de fleste versjoner av Windows, krever endring av oppdateringsfrekvensen ingen ytterligere trinn, men andre ganger må du kanskje starte datamaskinen på nytt.


Legg igjen en kommentar