Slik endrer du startmenyen i Windows 10

Start-menyen i Windows 10 er et populært verktøy for rask tilgang til favorittapper og for å starte en datamaskin eller et nettbrett på nytt. Selv om denne funksjonen er mest kjent for sin funksjonalitet, er Start-menyen også utrolig tilpassbar og kan endres for å gjenspeile din personlige designestetikk og arbeidsflyt.

Denne artikkelen tar for seg hvordan du endrer farge og størrelse på Windows 10 Start-meny, pluss å feste apper og nettsteder, slå Live Tiles på eller av og få tilbake Windows 8-startskjermen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.

Petar Chernaev / E + / GettyImages


Hvordan endre Windows 10 Start-menyfarge

Startmenyfarge for Windows 10 er basert på den egendefinerte aksentfargen du kanskje har valgt når du konfigurerer enheten. Innstillingene for aksentfarge vil endre fargen på utvalgte deler av Windows 10-operativsystemet, for eksempel appvinduer og oppgavelinjen. Slik endrer du det.

Windows 10-aksentfargen kan endres så mange ganger du vil.

  1. Åpne start Menu ved hjelp av Windows-tasten på tastaturet, Cortana eller Windows-knappen nederst til venstre på skjermen.

  2. Velg innstillinger tannhjulikonet for å åpne Innstillinger.

  3. Plukke ut Tilpassing.

  4. Velg fra menyen til venstre Farger.

  5. Velg ønsket farge fra de tilgjengelige alternativene. Systemets aksentfarge oppdateres i sanntid.

  6. Hvis du vil at Windows 10-startmenyen skal ha en hel farge, fjerner du merket for alternativet under gjennomsiktighetseffekter.


Hvordan tilpasse Windows 10 Start-menyens størrelse

Det er to hovedalternativer som kan brukes til å endre størrelsen på Windows 10 Start-meny.

  • Legge til flere fliser. Hvis du aktiverer dette alternativet, vil du legge til en ekstra vertikal rad med fliser i Start-menyen for å, slik innstillingens navn antyder, tillate at flere fliser vises. Når aktivert, vil denne innstillingen gjøre Start-menyen litt bredere enn vanlig. Denne innstillingen finner du ved å åpne Windows 10 innstillinger app, klikke Tilpassingog deretter klikke Start fra venstre meny.
  • Endre størrelse på menyen manuelt. Etter at du har åpnet Start-menyen i Windows 10, kan du endre størrelsen på den manuelt ved å klikke øverst til høyre og dra til størrelsen eller høyden du ønsker. Alternativt kan Start-menyen også endres på Windows 10-enheter med en berøringsskjerm ved å bruke en finger i stedet for en mus.

Slik fester du apper til startmenyen i Windows 10

Alle Windows 10-apper kan festes til Start-menyen. Å feste apper til Start-menyen gjør det lettere for dem å finne det. Dette kan være spesielt nyttig for apper du bruker regelmessig. Slik fester du en app.

  1. Trykk på Windows for å åpne Start-menyen.

  2. Finn appen du vil feste fra applisten.

  3. Høyreklikk på appens navn eller ikon for å få frem alternativmenyen. Alternativt kan du også utføre et langt trykk på det hvis Windows 10-enheten din har en berøringsskjerm.

  4. Plukke ut Fest til Start. Appen vises umiddelbart til høyre for applisten på Start-menyen.


Hvordan endre størrelse og flytte Windows 10 Start-menypinner

Alle Start-menypinnene kan flyttes ved å klikke på dem og dra dem til ønsket sted. En rekke størrelsesalternativer er også tilgjengelige for mange Windows 10 app-pinner som kan velges for å gi mer plass til andre pinner eller for å vise ekstra informasjon på pinnens fliser.

De støttede flisestørrelsene er Liten, Medium, Wideog Stor. Noen størrelser er kanskje ikke tilgjengelig for noen apper.

For å endre størrelsen på flisen ved å høyreklikke på den for å få frem menyen, klikk Resize, og velg deretter ønsket størrelse.

Hvordan slå Windows 10 Live Tiles på og av

Mange apper støtter Live Tile-funksjonalitet som gjør at deres festede fliser kan vise oppdatert informasjon eller bilder uten at appen må åpnes. Eksempler på Live Tile-innhold inkluderer værmeldinger, nyhetsoverskrifter, meldingsvarsler og treningsdata.

For å aktivere eller deaktivere en pins Live Tile, høyreklikker du på den for å få frem menyen, klikker på Flere , Og velg deretter Slå på Live Tile or Slå av Live Tile.

Slik får du Windows 8-startskjermen i Windows 10

Et av de definerende aspektene av operativsystemene Windows 8 og Windows 8.1 var startskjermen som fungerte som en fullskjerms Start-meny. Dette ble erstattet i Windows 10 med den mindre Start-menyen, men det er en måte å få startskjermen tilbake som krever ingen hacking eller installasjon av tredjepartsprogramvare. Slik får du tilbake startskjermen.

  1. Trykk på Windows for å åpne Start-menyen.

  2. Plukke ut innstillinger.

  3. Plukke ut Tilpassing.

  4. Plukke ut Start fra venstre meny.

  5. Plukke ut Bruk Start fullskjerm.

Start-menyen din vil nå fylle hele skjermen når den åpnes, og vil fungere nesten nøyaktig det samme som Windows 8-startskjermen.


Legg igjen en kommentar