Bør du til og med plage med iPhone eller iPod-batteribytte?

En godt ivaretatt iPhone eller iPod kan vare i mange år, men det er en ulempe ved den lange levetiden: til slutt må du vurdere å bytte batteri.

En mobil enhet som brukes regelmessig, kan begynne å vise redusert batterilevetid etter 18-24 måneder (noen varer selvfølgelig lenger. Hvis du vil ha en detaljert titt på dette emnet, kan du lese Hvor lenge varer iPhone- og iPod-batterier?). Hvis du har hatt iPhone eller iPod i to år eller mer, har du sannsynligvis lagt merke til at batteriet holder mindre juice og at du trenger å lade oftere.

bildekreditt: yasinguneysu / E + / Getty Images

Du trenger ikke å skifte ut batteriet så snart disse skiltene begynner å vises, selvfølgelig. Og hvis du fremdeles er fornøyd med alt annet om iPhone eller iPod, foretrekker du bare å bytte ut batteriet i stedet for å kjøpe en helt ny enhet.

Problemet er at batteriet på disse enhetene ikke (enkelt) kan byttes ut av brukerne fordi dekslene ikke har dører eller skruer. Så hva er alternativene dine for å skifte batteri på iPhone eller iPod?

Har du en iPad som eventuelt må bytte batteri? Vi diskuterer det i detalj i 4 alternativer for å bytte ut et dødt iPad-batteri.


Alternativer for erstatning av iPhone og iPod-batteri

Apple: Apple tilbyr et batteribytteprogram for både enheter som ikke er i garanti gjennom sine butikker og nettsteder. Det er noen forhold, men mange eldre modeller bør kvalifisere. Hvis du har en Apple Store i nærheten, kan du gå inn og diskutere alternativene dine. Ellers er det god informasjon på Apples nettsted om både iPhone-reparasjon og iPod-reparasjon.

Apple-autoriserte tjenesteleverandører: Apple er ikke det eneste selskapet som kan tilby reparasjoner. Det er også et nettverk av autoriserte tjenesteleverandører som har fått opplæring og sertifisering av Apple. Når du får reparasjon fra disse butikkene, kan du være sikker på at du får god, kunnskapsrik hjelp og at garantien din blir beskyttet (hvis enheten fortsatt er under garanti). Finn en autorisert tjenesteleverandør i nærheten av deg på Apples nettsted.

Reparasjonsbutikker: Mange nettsteder og kjøpesenterkiosker tilbyr tjenester for iPhone og iPod-batteri, ofte med lavere priser enn Apples. Vær forsiktig med disse alternativene. Med mindre de er autorisert av Apple, kan det hende at deres ansatte ikke er eksperter, og de kan ved et uhell skade enheten din.

Gjør det selv: Hvis du er hendig, kan du bytte ut enhetens batteri selv (selv om du gjør det, vil garantien din ugyldiggjøre, og Apple vil ikke hjelpe deg hvis det er problemer). Dette er litt vanskeligere, men din favoritt søkemotor kan gi deg selskaper som selger verktøyene og batteriet du trenger. Forsikre deg om at du har synkronisert iPhone eller iPod før du begynner å sikkerhetskopiere alle dataene dine og vet hva du gjør. Ellers kan du ende opp med en død enhet.


Priser for erstatning av iPhone og iPod 

For iPhone vil Apple betjene batteriet på modeller som er like gamle som iPhone 3GS opp til det siste. Selskapet tar US $ 49- $ 69 for iPhone-batteritjeneste, avhengig av modell.

For iPod varierer prisene fra $ 39 for en iPod Shuffle til $ 79 for en iPod touch til $ 149 for en iPod Classic. For iPods betjener Apple bare batteriet på nyere modeller. Hvis du har en iPod som er et par generasjoner gammel, kan det hende du må finne andre reparasjonsalternativer. Ta kontakt med Apple for å se om modellen din er dekket.

For de mest oppdaterte prisene og vilkårene, sjekk ut Apples sider for iPhone-reparasjonspriser og iPod-reparasjonspriser.


Er det verdt å bytte ut et iPhone- eller iPod-batteri?

Å bytte ut det døde eller døende batteriet på iPhone eller iPod kan virke som en god idé, men det er kanskje ikke verdt det. Det kommer an på hvor gammel enheten er. Vi anbefaler å tenke på saken slik:

  • Hvis enheten fortsatt er under garanti, ja, bytt ut batteriet. Med garantien skal reparasjonen være gratis eller billig. 
  • Hvis det nylig er utenfor garantien og fortsatt fungerer godt for dine behov, er det sannsynligvis fornuftig å bytte ut batteriet.
  • Hvis det er ute av garanti og et par generasjoner etter eller noen år gammelt, er det sannsynligvis ikke fornuftig å bytte ut batteriet.

I det siste tilfellet må du avveie kostnadene ved å bytte batteri mot kostnaden for en ny enhet. For eksempel, hvis du har en 5. generasjon iPod touch som trenger et nytt batteri, vil det koste deg $ 79. Men å kjøpe en helt ny iPod touch starter på bare 199 dollar, litt over 100 dollar mer. For den prisen får du all den nyeste maskinvaren og programvaren. Hvorfor ikke bruke litt mer og få en mye bedre enhet?


Slik får du iPhone- eller iPod-batteriet til å vare lenger

Du kan unngå å måtte bytte batteri så lenge som mulig ved å ta godt vare på batteriet. Apple foreslår å gjøre følgende for å gi batteriet lengst mulig levetid: 

  • Hold enheten i et kjølig område: iPhones og iPods fungerer best når de brukes i en omgivelsestemperatur mellom 32 og 95 grader Fahrenheit (0-35 C). Bruk av enheten utenfor disse temperaturene kan skade batteriet permanent. Du ønsker spesielt ikke å lade enheten hvis omgivelsestemperaturen er over 95 grader, da dette også kan skade batteriet.
  • Fjern saker før lading: Noen beskyttende tilfeller kan føre til at enheten blir for varm under lading. Å ta av saken kan hjelpe dem å holde seg kule mens de får strøm.
  • Lad batteriet før langvarig lagring: Hvis du planlegger ikke å bruke iPhone eller iPod over lang tid, må du lade batteriet til 50% og deretter slå det av. Hvis du oppbevarer den i veldig lange perioder, må du lade den til 50% hver 6. måned.

Dette er tips for å få batteriet til å ha en lengre levetid, men det er ikke det samme som å få mer bruk av en enkelt lading. Hvis du leter etter informasjon om det, har vi 30 tips for å forlenge iPhone-batterilevetiden.


Legg igjen en kommentar