Slik deaktiverer du det innebygde kameraet i Windows

De fleste datamaskiner leveres med innebygd kamera som applikasjoner og tjenester kan aktivere på egen hånd hvis brukere gi de riktige tillatelsene. Hvis personvern er en bekymring, kan det være lurt å deaktivere det integrerte webkameraet helt på datamaskinen.

Du vil ikke at skadelig programvare skal ta kontroll over kameraet for å spionere på deg og hjemmet ditt. Hvis du er foreldre, har du andre grunner til at du vil deaktivere webkameraet, og alle har å gjøre med barna dine. Direktemeldinger og interaktive nettsteder som bruker bærbare kameraer er ikke alltid barnevennlige eller hensiktsmessige, og du kan bestemme at deaktivering av webkameraet ditt for et bestemt nettsted er den beste måten å beskytte barna dine og deres identitet på.

Heldigvis er det ikke en tidkrevende prosess å deaktivere et integrert webkamera.

Instruksjonene gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Hvis du har et eksternt webkamera, er det enkelt å deaktivere det: trekk ut USB-ledningen som kobler kameraet til datamaskinen. Hvis du er foreldre, kan du plassere kameraet på et sikkert sted der barnet ikke finner det.


Deaktivering av et webkamera i Windows 10 eller Windows 8

Det er ingen måte å ignorere sikkerhetsproblemene fra webkameraet som er innebygd i datamaskinen. En måte å beskytte personvernet ditt på er å slå av webkameraet helt. En annen måte er å slå av webkameraet for alt unntatt en eller to nettsteder du vil ha tilgang til.

Slik slår du av webkameraet helt på Windows 10-datamaskinen din:

  1. Høyreklikk på Windows 10 Start -knappen og velg Enhetsbehandling.

  2. I pilen Enhetsbehandling som åpnes, velger du pilen du vil utvide Imaging enheter.

  3. Høyreklikk på kameraets navn og velg Deaktiver enheten.

    Du må sannsynligvis utvide Imaging Devices kategori for å se kameraet. For å gjøre dette, klikk på pilen til høyre for venstre for kategorienavnet. Dette åpner kategorien og viser alle enhetene i den kategorien.

  4. Hvis du blir bedt om bekreftelse, velger du Ja.

Kameraet ditt er slått av for alle apper og tjenester. Hvis du noen gang vil bruke den igjen, kan du gå tilbake til Enhetsbehandling vindu og klikk Aktiver enheten når du høyreklikker på kameraets navn.


Deaktivering av et webkamera i Windows 10 for utvalgte tjenester

Hvis du ikke vil deaktivere webkameraet ditt helt, kan du spesifisere hvilke apper og tjenester som får tilgang til det, og hvilke som ikke er det.

I Windows 10:

  1. Velg innstillinger ikonet i Start menyen.

  2. Velg Privatliv.

  3. Kamera seksjon, bytt glidebryteren under Tillat apper å få tilgang til kameraet til On posisjon for å tillate tilgang for noen apper og tjenester.

  4. Trykk på glidebryteren ved siden av hver app eller tjeneste i listen for å la noen apper og tjenester få tilgang til webkameraet, mens andre ikke får tilgang. 

Dette alternativet er nyttig når du bare vil angi kamerabegrensninger for sosiale medier eller chattesider som barna dine bruker.

Dessverre vil dette alternativet også deaktivere kamerabruk for alle nettsteder du besøker i nettleseren, så hvis det er nettsteder du vil eller trenger å bruke webkameraet ditt med, kan dette forhindre deg i å bruke det.


Deaktivering av et webkamera i Windows 7

Slik deaktiverer du datamaskinens webkamera i Windows 7:

  1. Gå til Start menyen på skrivebordet og klikk på kontroll Panel.

  2. Plukke ut Maskinvare og lyd.

  3. Velg Enhetsbehandling.

  4. Plukke ut Imaging Devices og dobbeltklikk på webkameraet ditt i listen.

  5. Klikk på Driver Fanen og velg Deaktiver for å deaktivere webkameraet.

  6. Velg Ja når du blir spurt om du virkelig vil deaktivere webkameraet ditt.

Legg igjen en kommentar