Slik deaktiverer du Chrome-utvidelser og plugin-moduler

Utvidelser er tredjepartsprogrammer som gir ekstra funksjonalitet til Google Chrome, og er en grunn til nettleserens popularitet. Plug-ins er mindre vanlige, men Chrome bruker dem til å behandle nettinnhold som Flash og Java, og noen få andre funksjoner. Plugin-moduler og utvidelser er gratis å laste ned og enkle å installere. Det kan imidlertid hende du må deaktivere eller slette utvidelser og plugin-moduler på grunn av sikkerhetsproblemer, eller feilsøke et problem med Chrome.

Web / Miguel Co.


Hvordan slette eller deaktivere Chrome-utvidelser

Det er to måter å fjerne eller deaktivere Chrome-utvidelser på. Den ene er gjennom Chrome-menyen, og den andre er ved å angi en spesifikk URL i Chrome-navigasjonsfeltet.

  1. Enter chrome: // extensions i navigasjonsfeltet i Chrome eller bruk meny -knappen (de tre vertikale prikkene) øverst til høyre i Chrome for å få tilgang til Flere verktøy > utvidelser alternativet.

  2. Ved siden av utvidelsen du vil administrere, skyv bryteren til venstre for å deaktivere den eller klikke fjerne for å slette det, og klikk på nytt for å bekrefte. For å aktivere en utvidelse på nytt, skyv bryteren til høyre.

Hvis du sletter en Chrome-utvidelse som du ikke installerte og mistenker at den var installert av et skadelig program, velger du Rapporter misbruk avkrysningsruten før du bekrefter slettingen for å fortelle Chrome at utvidelsen kanskje ikke er pålitelig.

Å aktivere utvidelser i Chrome på nytt er like enkelt som å gå tilbake til utvidelsesskjermen og merke av i ruten ved siden av aktiver.


Slik deaktiverer du en Chrome-plugin

Chrome-programtillegg som Adobe Flash administreres gjennom Chrome Content Settings-vinduet.

  1. Gå til krom: // innstillinger / innhold eller åpne Chrome meny og velg innstillinger.

  2. Klikk Personvern og sikkerhet > Nettstedinnstillinger.

  3. Bla til plugin-modulen du vil kontrollere, og klikk på den.

  4. Klikk på vippebryteren for å slå på eller av plugin-modulen. Du kan også se Blokker og Allow seksjoner der du kan legge inn spesifikke nettsteder der du kan deaktivere (eller aktivere) plugin-modulen.

    Du kan også få varsler når et nettsted vil bruke en plugin. På skjermbildet Nettstedsinnstillinger, klikk Utilgjengelig plugin-tilgang, og slå på Spør når et nettsted vil bruke et programtillegg for å få tilgang til datamaskinen din.


Legg igjen en kommentar