Hvordan bruke Spotify Web Player

Hvis du vil redusere antall apper du har installert på PC-en, er det en praktisk løsning å bruke Spotify Web Player i nettleseren din. Du vil merke veldig få forskjeller mellom nettavspilleren og appen. Og hvis du liker å streame gratis musikk på nettet, fungerer nettspilleren selv om du har en gratis Spotify-konto.

Spotify Web Player støttes av Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge og Opera.


Få tilgang til Spotify Web Player

For å få tilgang til Spotify Web Player, start din favoritt nettleser og følg disse trinnene:

  1. Gå til Spotify Browse-siden.

  2. Plukke ut Logg Inn.

    Hvis du ikke har en Spotify-konto, velger du Melde deg på og opprett en ny konto ved hjelp av enten e-postadressen eller Facebook-kontoen.

  3. Skriv inn brukernavn og passord og velg Logg Inn. Eller velg Logg inn med Facebook.

Spotify Web Player Hjem

Når du har logget på Spotifys webspiller, ser du at det er et enkelt oppsett. Den venstre ruten viser tilgjengelige alternativer, med de fire første som du vil bruke mest. Dette er Søk, Hjem, Biblioteket ditt og Nylig spilt.

Hjemmesiden gir et bredt blikk på alle hovedalternativene. Her finner du:

  • Hurtigkoblinger øverst til utvalgte, podcaster, diagrammer, sjangere, nye utgivelser og Discover.
  • Foreslått musikk basert på lyttehistorikken din.
  • Din nylig spilte musikk.
  • "More Like" -deler med spesifikke artister relatert til musikksmaken din.
  • Temaforslag basert på ukedagen eller spesielle helligdager.
  • Topplister over musikk.
  • Anbefalte podcaster.

Hjemmesiden er tilpasset basert på lytteoppførselen din, så du kan se flere eller færre alternativer enn oppført ovenfor.


Spotify-søk

Hvis du vet hva du leter etter, velger du dette alternativet. Når du har gjort dette, vises en tekstboks øverst på skjermen. Skriv inn søkefrasen for å finne musikken du vil ha. Dette kan være navnet på en artist, tittelen på en sang eller et album, en spilleliste eller til og med en musikksjanger. Når du begynner å skrive, vises en liste med resultater. Velg et resultat fra listen for å begynne å lytte.

Resultatsiden er kategorisert i nyttige seksjoner som artister, album, spillelister, podcaster, episoder og mer.


Spotify-biblioteket ditt

Ditt bibliotek-delen av Spotify Web Player viser en oversikt over all musikken du har hørt på eller lagret. Disse er organisert i spillelister, sanger, album, artister og podcaster, med hurtigkoblinger øverst.

Hvis du vil tilpasse din egen spilleliste, velger du Ny spilleliste øverst til høyre på skjermen. Spotify anbefaler musikk basert på tittelen på spillelisten din. Legg til musikk i Create Playlist-skjermen, eller bare legg til musikk mens du blar gjennom Spotify og lytter til musikk.


Oppdag ny musikk

Spotify er også en musikkanbefalingstjeneste, og dette alternativet gir en flott måte å oppdage ny musikk på.

Resultatene du ser er forslag som Spotify tror du kanskje vil like. Disse er basert på ulike faktorer, inkludert hvilken type musikk du har hørt på. Spor er også oppført hvis de for øyeblikket er populære og passer inn i musikksjangrene du hører på.

Stream musikk med Spotify Web Player

Det er mange funksjoner gjemt dypt inn i nettappen. Disse er nesten identiske med desktop-appen. For å finne disse er det bare å se etter Mer-menyen (de tre prikkikonene) ved siden av spillelister eller individuelle spor.

Når du åpner denne menyen for individuelle spor, finner du følgende alternativer:

  • Start radio: Starter en spesiell Spotify Web Player-funksjon og spiller sanger relatert til artisten, spillelisten eller sangen du startet den fra.
  • Lagre i biblioteket ditt: Lagrer sangen i biblioteket ditt for enkel tilgang senere.
  • Legg til i kø: Liner opp individuelle spor i den rekkefølgen du vil høre på dem.
  • Legg til i spilleliste: Lagrer raskt spor i noen av spillelistene dine.
  • Kopier sanglink: Deler sporet til venner på sosiale medier eller i en e-post.

Spill musikk ved hjelp av Spotify Web Player-hurtigtaster

En ting du kan gå glipp av når du bytter til Spotify Web Player, er at mange hurtigtaster som fungerte i desktop-appen ikke vil fungere i webspilleren. Ved å installere Spotify Web Player Hotkeys-utvidelsen, kan du likevel kontrollere sangspilling med tastaturet ditt med følgende kontroller.

Hurtigtaster for Chrome Spotify Web Player-utvidelser:

  • Pause eller spill: andre+Skift+P
  • Spill neste spor: andre+Skift+.
  • Spill forrige spor: andre+Skift+,
  • Lagre spor: andre+Skift+F

Firefox Spotify hurtigtaster tillegg hurtigtaster:

  • Pause eller spill: andre+Skift+P
  • Spill neste spor: andre+Skift+.
  • Spill forrige spor: andre+Skift+,
  • Tilfeldig rekkefølge: andre+Skift+F
  • Gjenta: andre+Skift+R
  • Spill album: andre+Skift+B

For å få tilgang til denne funksjonen, installer Chrome Spotify Web Player Hotkey-utvidelsen eller Spotify Hotkeys Firefox-tillegget.

Cast musikken din til Chromecast-enheter

En av de største fordelene med desktop Spotify-klienten er muligheten til å kaste musikk til Chromecast eller andre enheter du har aktivert. Den gode nyheten er at du ikke mister denne funksjonen i Spotify Web Player.

Slik caster du musikken din:

  1. Velg enhetsikonet nederst til høyre i vinduet.
  2. Velg enhetsfamilien du vil caste til (som Google Cast).
  3. Velg utdataenheten i hjemmet du vil kaste til.

Den eneste advarselen her er at du må bruke Spotify-appen på din stasjonære eller mobile enhet for å legge til nye Cast-kompatible enheter til Spotify-kontoen din.

Andre fordeler med Spotify Web Player

Hvis du ennå ikke er overbevist om at streaming av musikk med Spotify Web Player ikke forringer musikkopplevelsen din, bør du vurdere alle de ekstra fordelene som dette gir.

  • Spotify på Chromebook: Hvis du eier en Chromebook, gir Spotify Web Player deg tilgang til alle de samme Spotify-funksjonene du forventer av en fullverdig klient.
  • Lesertillegg: Hvis du søker i nettleserutvidelsene dine etter Spotify, finner du ekstra utvidelser som utvider nettavspillers basale funksjonalitet.
  • Bærbar: Spotify Web Player er enhetsuavhengig. Du kan få tilgang til Spotify-kontoen din fra en nettleser hjemme hos en venn, i biblioteket eller fra hvilken som helst av dine mobile enheter.
  • Online widgets: Nettsteder legger nå inn Spotify-spillelister direkte på sidene sine. Bruk nettspilleren til å få tilgang til disse spillelistene i stedet for å åpne en ekstra applikasjon.
  • Spar PC-ressurser: Desktop Spotify-klienten starter ved oppstart og bruker systemressurser. Unngå rot og CPU-bruk ved å avinstallere skrivebordsklienten og bruke nettspilleren i stedet.

Å lytte til musikk bør være en problemfri opplevelse. Med funksjonene som Spotify Web Player tilbyr, er det egentlig ingen grunn til å bruke skrivebordsklienten.


Legg igjen en kommentar