Slik bruker du OneDrive i Windows 10

OneDrive i Windows 10 fungerer best hvis du roterer mellom verktøyet innebygd i File Explorer og Windows Store-appen. Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker de to programmene sammen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.

RawPixel / Pexels 


Mangler File Explorer

Nøkkelfunksjonen som mangler i File Explorer-versjonen av OneDrive, er muligheten til å se mapper som ikke er lastet ned til din lokale harddisk. Hvis du bruker OneDrive uten noen endringer, har du sannsynligvis hele settet med OneDrive-filer lagret lokalt.

Du trenger imidlertid ikke å gjøre det. Det er veldig enkelt å legge igjen noen filer i skyen og bare det mer kritiske innholdet på PCen. Problemet er at du ikke har noen måte å se hva som ikke er på harddisken din via File Explorer. Det pleide å være en funksjon som den som heter plassholdere, og Microsoft bekreftet nylig at funksjonen kommer tilbake som nevnte On-Demand Sync. Den nye funksjonen hjelper deg med å skille mellom filer på harddisken og filer som er lagret i skyen.

Inntil da kan du bruke OneDrive Windows Store-appen. Den lar deg se alt OneDrive-innholdet ditt, inkludert filer som ikke er på harddisken.

Det er ikke en perfekt løsning, men det fungerer og er etter vår mening langt lettere å håndtere enn å bla mellom File Explorer og OneDrive.com.


Bli organisert med File Explorer

Det kan komme som en overraskelse at du ikke trenger å beholde alle OneDrive-filene på harddisken. Faktisk kan du la så mange av dem du vil i skyen (aka Microsofts servere) og bare laste ned filer etter behov. Det ville være spesielt viktig hvis du bruker et nettbrett med begrenset lagringsplass.

For å bestemme hvilke filer du vil ha på harddisken, og de du vil legge igjen i skyen:

  1. Åpne File Explorer.

    Press Vinn + E. for å åpne File Explorer-vinduet raskt.

  2. Velg den oppovervendte pilen helt til høyre på oppgavelinjen.

  3. Høyreklikk OneDrive i venstre rute eller i vinduet.

  4. Plukke ut innstillinger.

  5. I vinduet som åpnes, sørg for at Konto kategorien er valgt og velg Velg mapper knapp.

  6. Nok et vindu åpnes som viser alle mappene du har på OneDrive. Bare fjern merket for de du ikke vil beholde på harddisken din, klikk OK, og OneDrive sletter dem automatisk for deg. Bare husk at du bare sletter dem fra PCen. Filene vil forbli i skyen som er tilgjengelige for nedlasting når som helst.

Det er alt det er å gjøre plass på harddisken mens du fortsatt holder filene tilgjengelige i OneDrive.


Microsoft Store-appen

Nå som du har filene du ikke trenger, må du OneDrive for Windows 10-appen for å se dem igjen.

Når du har lastet ned appen fra appbutikken og logget på, vil du se alle filene og mappene dine som er lagret i OneDrive. Hvis du klikker eller trykker på en mappe, åpnes den for å vise alle filene dine. Klikk på en enkelt fil, og den vil enten vise deg en forhåndsvisning av den (hvis det er et bilde) eller laste ned filen og åpne den i riktig program, for eksempel Microsoft Word eller en PDF-leser.

Når filer lastes ned automatisk, legges de i en midlertidig mappe. For å laste den ned til et mer permanent sted, velg en fil og klikk deretter på nedlastingsikonet (pilen nedover) øverst til høyre. Hvis du vil se detaljene i en fil i stedet for å laste den ned, høyreklikker du den og velger detaljer

På venstre side av appen er det flere ikoner. Øverst er det et søkeikon for å finne filer, under det er brukerkontobildet ditt, og så har du et dokumentikon der du ser hele filsamlingen din. Så har du kameraikonet, som viser alle bildene dine i OneDrive på en lignende måte som det du ser på nettstedet. Du kan også velge å se albumene dine i denne delen, inkludert de automatisk opprettet av OneDrive.

Gå ned på venstre side vil du også se en nylig dokumentavsnitt og en visning av hvilke av filene dine som deles med andre.

Dette er det grunnleggende om å vise filer med Windows 10 OneDrive-appen. Det er mye mer i appen, inkludert dra-og-slipp-filopplastinger, muligheten til å opprette en ny mappe og en måte å lage nye bildealbum på.

Det er en flott app og et solid supplement til OneDrive i File Explorer.


Legg igjen en kommentar