Hvordan sende et filvedlegg med Outlook.com

Når du vil dele filer som dokumenter, regneark og bilder, legger du disse filene til Outlook.com e-postmeldinger og sender meldingen til venner og kolleger. Del en kopi av en fil som er lagret på datamaskinen din, eller del en lenke til en fil som er lagret på en sky-delingstjeneste, for eksempel OneDrive.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook.com og Outlook Online.


Send et vedlegg til filer med Outlook.com

Størrelsesgrensen for vedlagte filer i Outlook.com er 20 MB. Du kan imidlertid omgå denne grensen ved å dele filer som et OneDrive-, Dropbox- eller Google Drive-vedlegg. Filer fra disse skydelingstjenestene vises som en lenke i meldingen. Deling av filer fra en skytjeneste bruker ikke opp e-postlagringen din og tar ikke tid å laste ned disse vedleggene i Outlook.

 1. Plukke ut Ny melding og skriv e-postmeldingen din.

 2. Plukke ut Fest.

  For å finne Vedlegg, se etter bindersikonet i verktøylinjene over og under meldingen. Begge aktiverer det samme alternativet.

 3. Velg for å legge ved en fil som er lagret på datamaskinen Bla gjennom denne datamaskinen å vise Åpen dialogboksen, velger du filen og velger Åpen for å legge ved filen i e-postmeldingen. Gå deretter til trinn 6.

 4. Velg for å legge ved en fil fra en skylagringstjeneste Bla gjennom stedene i skyen. Velg deretter filen i OneDrive-kontoen din (eller en annen tilkoblet skykonto) og velg neste.

  Hvis du bruker Google Disk eller Dropbox, velger du Legg til en konto for å koble til tjenesten til Outlook.com-kontoen din. Disse kontoene må legges til før du kan legge ved filer som er lagret på disse skyplassene.

 5. Når du deler en fil fra OneDrive (eller en annen sky-konto), velger du å enten Del som en OneDrive-lenke or Legg ved som kopi. Hvis du deler filen som en lenke, ser mottakeren filen på nettet.

  Hvis filen er over størrelsesgrensen, blir du bedt om å laste den opp til OneDrive og legge den til som en OneDrive-fil. Du kan ikke legge ved filen og sende en kopi.

 6. Vent til filen er fullstendig lastet opp. Når opplastingen er fullført, vises vedlegget som et ikon i meldingssammensetningsvinduet.

 7. Fullfør komponeringen av meldingen, og velg deretter Sende å levere meldingen med vedlegg.


Identifiser deg selv og varsle mottakeren din om filvedlegget

La mottakeren din vite at du sender en e-post med et vedlegg, slik at de ikke antar at det er en spam-e-post. Hvis du sender vedlegget til noen du ikke kjenner godt, gi dem nok informasjon til å bekrefte identiteten din og fortell dem hva som finnes i filen.

Med noen e-postsystemer er det lett å overse vedlagte filer. Dette er en annen grunn til å være tydelig i meldingen din at det er vedlagt en fil. Nevn navn, størrelse og hva den inneholder. På den måten vet mottakeren din å lete etter vedlegget og at det er trygt å åpne.

Legg igjen en kommentar