Hvordan legge til skrifter til Word

Du kan også legge til skrifter i Word på Windows, Mac, Word Online og på mobilversjoner av Word. Alle versjoner av MS Word støtter denne funksjonen, men en skrift må legges til operativsystemet før du kan bruke den i Word.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for alle versjoner av Word som går tilbake til 2011, også for Windows 10, 8 og 7, macOS, Android og iOS.


Slik installerer du en skrift på Windows

La oss lære hvordan du installerer en skrift på Windows, slik at vi kan legge den til Word. Å installere en skrift på Windows er det samme fra Windows 10 helt tilbake til Windows 7.

  1. Plukke ut Startkontroll Panel > Skrifter for å åpne systemets skriftmappe.

  2. I et annet vindu, finn fonten du vil installere. Hvis du lastet ned skriften fra et nettsted, ligger filen sannsynligvis i din Nedlastinger mappe. Fontfilen vil sannsynligvis ha en .ttf- eller .otf-utvidelse.

  3. Dra ønsket skrift til systemets skriftmappe. Du kan slippe den inn i et hvitt mellomrom mellom de andre skriftikonene i fontkontrollpanelet.

    Fontsett er ofte inneholdt i .zip-filer, så du må trekke dem ut før du drar de faktiske fontfilene til systemets Skrifter mappe. For veiledning om hvordan du pakker ut eller zip ut en .zip-fil, se Zip Files: Pakk dem ut med riktig programvare. Hvis en .zip-fil inneholder flere varianter av en skrift, må du installere hver enkelt individuelt.

  4. Når skriften er i riktig mappe, bør den installeres automatisk. Hvis ikke, dobbeltklikker du på fontfilen for å åpne Font Previewer, og klikk på Install i øvre venstre hjørne. Neste gang du åpner Word, skal den nye fonten vises som et alternativ i fontlisten.

    Når du dobbeltklikker på fontfilen din, vises den i forhåndsvisningen av fonten.


Hvordan legge til skrifter til Word for Mac

Før du kan bruke nye Microsoft Word-skrifter på Mac, må du legge dem til i appen for å administrere skrifter på macOS, the Fontbok:

  1. Finn skriftfilen din og dobbeltklikk den for å åpne forhåndsvisning av skrift. Du må kanskje pakke ut filen først.

  2. Klikk på Installer skrift nær bunnen av forhåndsvisning av skrift, som skal åpne Fontbok.

  3. Hvis du bruker 2011-versjonen av Office for Mac, må du også dra og slippe skriftfilen i Windows Office-kompatibel samling, som du finner i venstre sidefelt på Fontbok.

    Font Book-appen administrerer skrifter for Mac.

  4. Etter at du har startet Mac-en på nytt, skal skriften være tilgjengelig i Word og de fleste andre apper, inkludert PowerPoint og Excel.

Skriftene vises bare riktig i Word hvis de er installert på brukerens enhet. Tekst formatert med skrifter som ikke støttes, vil vanligvis vises i en standard font som Times New Roman. Hvis du planlegger å dele Word-filene dine med andre, kan det hende du må legge inn noen skrifter. Du kan bare legge inn skrifter i Windows-versjoner av Word, og den spesifikke skrifttypen må tillate innebygging. Sjekk listen over Microsoft-skrifttyper som støttes av hver versjon av MS Office for å finne ut hvilke skrifttyper du kanskje trenger å legge inn.


Hvordan legge til skrifter til Word Online

Hvis du bruker Microsoft Word Online-appen som en del av Microsoft 365, kan du bruke hvilken som helst skrift installert på systemet ditt. Bare skriv inn navnet på fontfilen minus utvidelsen i Skriftalternativer eske.

Åpne Office 365 i nettleseren din og skriv inn navnet på fonten din i boksen for skriftalternativer.

Når du lagrer dokumentet, vises skriftnavnet i fontalternativboksen og vises riktig for alle brukere som har den fonten installert på enheten. Dessverre lar Word Online deg ikke bygge inn skrifter.


Hvis jeg legger til skrifter i Word, overføres de til Excel eller PowerPoint?

Ja. Når du har lagt til en skrift i operativsystemet og sørger for at den er kompatibel med Word, bør du kunne bruke den i alle MS Office-applikasjoner, inkludert Microsoft Excel og PowerPoint.

Hvordan legge til skrifter til Microsoft Word for Android

Dessverre er det mye vanskeligere å legge til skrifter i den nyeste versjonen av MS Word for Android. Før du begynner, trenger du root-tilgang til enheten din. Web har en grundig guide som forklarer hvordan du kan rote en hvilken som helst Android-enhet.

Å rotere enheten din kan annullere garantien og forårsake maskinvarefeil. Før du prøver å rote, må du sikkerhetskopiere viktige data ved hjelp av en app som Helium.

  1. Last ned FX File Explorer med din rotte Android-enhet og installer rottillegget.

  2. Åpen FX File Explorer og finn fontfilen din.

  3. Velg fontfilen ved å holde fingeren på den i noen sekunder, og deretter trykke på Kopier øverst til høyre på skjermen. Hvis det lykkes, ser du et nytt ikon øverst i høyre hjørne som sier "1 kopiert."

    Bruk FX File Explorer-appen til å finne fonten din og kopiere den.

  4. Lukk nå FX File Explorer, finn MS Word-appen og hold fingeren på filikonet for å få en meny til å dukke opp. Hvis enheten din er rotfestet, bør du se en Utforsk data alternativ i tillegg til Åpen og Avinstaller.

  5. Pek Utforsk data og finn fontkatalogen ved å navigere til filer > Data > Skrifter.

  6. Lim inn fontfilen i fontkatalogen ved å trykke på ikonet "1 kopiert" øverst til høyre på skjermen og velge Pasta fra menyen som vises.

  7. Skriften vises nå som et alternativ i MS Word.


Hvordan legge til skrifter til Microsoft Word for iOS

For å legge til en skrift på en iPhone eller iPad, trenger du en app for fontinstallasjon som AnyFont, som du kan laste ned fra App Store.

  1. Flytt ønsket fontfil til iCloud.

  2. Trykk på fontfilen fra iCloud, og trykk deretter på ellipsen øverst til høyre på skjermen.

  3. Plukke ut Eksport fra menyen som faller ned for å få iOS-menyen til å vises.

  4. Trykk på på iOS-menyen Åpne i og velg Importer med AnyFont.

  5. Når AnyFont åpnes, bør du se fontfilen din. Trykk på den, og trykk deretter på den store Aa ikon. Hvis skriften ikke begynner å installeres med en gang, trykker du på Install på neste skjermbilde som vises, og følg instruksjonene.

Når du starter MS Word på nytt, bør du se skrifttypen din oppført i skriftalternativene.

Last ned skrifter for Microsoft Word

Du kan installere hvilken som helst fontfil på hvilket som helst operativsystem. Du kan finne skrifter online på Creative Market, Dafont, FontSpace, MyFonts, FontShop og Awwwards. Noen skrifter er gratis, mens andre må kjøpes. Når du laster ned en skrift, går den vanligvis til systemets nedlastingsmappe med mindre du spesifiserer noe annet.


Legg igjen en kommentar