NOMEDIA-fil (hva det er og hvordan man bruker en)

En fil med filtypen .NOMEDIA er en Android No Media-fil. De sees bare på Android-telefoner og nettbrett, eller på enheter som er koblet til en Android-enhet.

Disse spesielle filene har aldri et filnavn (dvs. de blir alltid sett på som Nomedia) og brukes til å fortelle andre apper å unngå skanning etter mediefiler i samme mappe der NOMEDIA-filen finnes.

For eksempel, hvis det er en mappe som heter Skjermbilder og den er en .NOMEDIA-fil, vil de fleste apper som leter etter bilder / videoer der forstå at de ikke skal lese noen data fra den. Mappen vil med andre ord virke usynlig.


Bruker for NOMEDIA-filen

Siden filen i det vesentlige skjuler en mappe fra andre apper, er den mest åpenbare fordelen med å plassere en NOMEDIA-fil i en mappe på telefonen din å skjule private bilder eller å skjule uønskede eller overflødige ringetoner, bilder, videoer osv.

For eksempel kan du legge følsomme bilder og videoer inn i et hemmelig innhold-album i Galleri-appen din og deretter legge til en NOMEDIA-fil i den, slik at en tilfeldig observatør som ser gjennom bildene dine, bare ser det du vil at de skal se.

Disse filene er også nyttige i situasjoner der enheten ellers kan treffe en enorm ytelse hvis en multimediaspiller skanner gjennom en mappe med hundrevis eller tusenvis av bilder eller videofiler. Hvis du ikke vil at appen skal bla gjennom en bestemt mappe, kan du spare mye minne og batterilevetid ved å merke den som en "no media" -mappe.

Å vite hva NOMEDIA-filer brukes til, er også nyttig hvis multimedieappen din ikke viser alle bildene eller videoene dine. For eksempel, hvis Google Foto ikke sikkerhetskopierer filer i en bestemt mappe, kan du finne ut at det er fordi det er en NOMEDIA-fil i den. I så fall sletter eller omdøper filen, vil Google Foto lese innholdet normalt.


Hvordan lage eller slette NOMEDIA-filer

En NOMEDIA-fil må plasseres i mappen som skal merkes som "ingen medier" -mappen. Du kan lage filen hvis du vil skjule innholdet i mappen, eller slette NOMEDIA-filen for å skjule musikk, videoer, ringetoner osv.

Du kan opprette og slette NOMEDIA-filer direkte fra enheten din med en app som g (x) labs 'Nomedia, eller Droidas app med samme navn. Hvis du bruker en fra g (x) labs, bytter du alternativet til ON ved siden av en hvilken som helst mappe for å legge en .NOMEDIA-fil i den. Trykk på og hold nede en mappe for å lage denne spesielle filen. mappen blir rød for å indikere at det er en NOMEDIA-fil i den.

Noen filutforsker-apper, som File Manager Pro, lar deg gi nytt navn til filer, noe som betyr at du kan gi nytt navn til hvilken som helst fil i hvilken som helst mappe som skal kalles Nomedia. Dette er selvsagt bare en god ide hvis det er en uviktig fil i mappen du er i orden med å gi nytt navn.

Vær veldig forsiktig med å bruke apper som ikke er spesielt laget for å håndtere NOMEDIA-innhold. Fordi appen kanskje ikke viser NOMEDIA-mapper (de fleste vil ikke), kan dataene også være skjult fra den appen, slik tilfellet er med File Manager Pro. Hva dette betyr at du ikke vil kunne skjule det med den samme appen.

En annen måte å opprette eller slette NOMEDIA-filer på er fra datamaskinen din. Installer ES File Explorer File Manager på din Android, og åpne deretter Network > Fjernleder fra menyen. Aktiver det eksterne nettverksfunksjonen, og få tilgang til FTP-adressen som er gitt i appen fra en datamaskin.

I Windows kan du for eksempel åpne Utforsker og skrive inn adressen i navigeringslinjen som vist på bildet øverst på denne siden. Derfra kan du lage en ny tekstfil kalt Nomedia i en hvilken som helst mappe, eller gi nytt navn til filene for å ha filtypen NOMEDIA (bare vær sikker på at du også sletter filnavnet).

Denne metoden fungerer også for å slette eller gi nytt navn til en NOMEDIA-fil for å angre den skjulte effekten.

Hvis du har problemer med å lage en NOMEDIA-fil fra datamaskinen din, åpner du teksteditoren først og deretter derfra, lagrer en Nomedia fil til en mappe på datamaskinen din (sørg for at alternativet Lagre som type er satt til Alle filer), hvorfra du kan kopiere den til en mappe på Android-enheten din via FTP-tilkoblingen.

I motsetning til de fleste filer er det ingen grunn til å prøve å åpne en NOMEDIA-fil. De fleste av dem er helt tomme, så det å vise en i en tekstredigerer vil ikke vise noe uansett.

Det eneste unntaket er hvis du har omdøpt et bilde eller en video til å være Nomedia for å skjule mappen. Hvis det er tilfelle, kan du bruke filen på nytt igjen ved å gi den tilbake til en PNG, JPG, MP4, etc.


Legg igjen en kommentar