Facebook Watch: Hva det er og hvordan du bruker det

Facebook Watch er Facebooks video-on-demand tjeneste som kombinerer forskjellige aspekter av videodelingsfunksjonen med premiuminnhold. Det lar skaperne laste opp sine egne kort- og langformede videoer, men det inkluderer også original komedie, drama og nyhetsprogrammering. Tjenesten er gratis, men det krever en Facebook-konto.


Hva er Facebook Watch, og hvordan fungerer det?

Facebook Watch er innebygd i Facebook, og kan nås via Facebook-hovednettstedet og Facebook-appen på mobile plattformer og streaming-enheter. Den finnes på sin egen Watch-fane, som ligner på Marketplace og Messenger-fanene.

Facebook Watch er ikke en kabelutskiftningstjeneste. Det er mer som YouTube enn YouTube TV, fordi det ikke inkluderer live TV fra nettverk eller kabelkanaler. Det har også mye til felles med Instagram TV, som er Instagrams inntreden i det YouTube dominerte feltet med brukergenerert innhold.

Facebook Watch inkluderer en blanding av innhold fra brukere og profesjonelt produsert innhold Facebook betaler for å ha produsert. Det ligner på YouTube Premium, som inkluderer vanlige YouTube-videoer og eksklusiv originalprogrammering, men Facebook Watch er gratis.


Hvordan bruke Facebook Watch

Før du kan bruke Facebook Watch, trenger du en Facebook-konto. Men du kan navigere til siden for et Facebook Watch-show og spille av videoen uten en konto, vil dette føre til flere popup-meldinger som ber deg om å registrere deg for Facebook.

Hvis du har en Facebook-konto, er du klar til å bruke Facebook Watch. Slik fungerer det:

  1. Naviger til Facebook.com.

  2. I menylinjen til venstre velger du Se.

    Se etter TV-ikonet under alternativene Nyhetsstrøm og Messenger i navigasjonsruten.


Hvordan fungerer Facebook Watch?

Facebook Watch er som Messenger eller Marketplace, fordi det er sterkt integrert med Facebook, men det eksisterer som en ekstra ting som er atskilt fra hovedfeeden.

Når du har åpnet Facebook Watch, har du forskjellige måter å finne videoer på:

  • Redaktørens valg: Noen av de mest populære Facebook Watch-videoene er tilgjengelige via et stort banner øverst på Facebook-siden. Velg arrow på høyre side av banneret for å bla gjennom disse alternativene.
  • Toppvalg: Facebook Watch har en algoritme som forsøk på å finne videoer du vil være interessert i, basert på plassering, interesser, hobbyer og videoer du har sett i det siste. Resten av Facebook Watch-hovedsiden er befolket av disse automatisk valgte videoene.
  • Søk: Velg Søk etter video felt og skriv inn navnet på et show du leter etter. Hvis du for eksempel skriver "Sorry For Your Loss", vil du få opp det eksklusive showet på Facebook Watch med samme navn.
  • Overvåkningsliste: Hvis du velger Følg på en hvilken som helst video eller et program, blir det lagt til overvåkningslisten din. Du kan velge Siste videoer or Lagrede videoer i overvåkningsliste delen av Facebook Watch for å få tilgang til disse showene når du vil.

Hvilke kanaler har Facebook Watch?

I motsetning til de fleste kabelutskiftningstjenester har Facebook Watch ikke kanaler. Det er nærmere YouTube, ved at individuelle programmer på tjenesten har Show Pages hvor du kan finne alle episodene, lese mer om dem, se hva andre mennesker mener om showet og samhandle med andre seere.

Facebook Watch har en rekke innhold fra skaperne som bruker plattformen på samme måte som skaperne bruker YouTube og Instagram TV. Hvis du følger skapere fra disse plattformene, er det en sjanse for at du også finner dem på Facebook Watch.

I tillegg til brukergenerert innhold, finansierer tjenesten også Facebook Originals på samme måte som Netflix, Hulu og Amazon Prime. Dette eksklusive innholdet inkluderer original komedie- og dramaprogrammering, spill programmer, talkshow og nyhetsprogram.

Facebook Watch inkluderer også live streaming av sportsinnhold fra MLB, WWE, PGA, college fotball og andre kilder.


Har Facebook Watch reklame eller betalingsskapere?

Facebook Watch har to forskjellige måter slik at skapere kan tjene penger på videoene sine: Audience Network og Ad Break. Begge disse metodene innebærer å sette inn annonser eller korte reklamer i videoer. Hvis du ser på en video på Facebook Watch, og skaperen har tjent penger på den, må du se reklame under videoen.

  • Målgruppe Nettverk: Dette er rettet mot større utgivere og skapere av apper og spill. Den kan brukes til å vise annonser fra Facebook-annonsører i apper, på nettsteder, i Facebook Instant Articles og i spill, ikke bare videoer.
  • Annonsepause: Dette er spesielt rettet mot skapere som laster opp videoer til Facebook Watch. For å tjene penger på videoene dine med Ad Break, må Facebook-siden din oppfylle en rekke beregninger, inkludert et minimum antall fans og et minimum antall minutter sett per video over en bestemt tid.

Kan noen laste opp til Facebook Watch?

Alle kan laste opp videoer til Facebook, men ikke alle videoene havner på Facebook Watch. Hvis du vil at videoene dine skal vises på Facebook Watch, må du laste dem opp med en side, ikke din personlige konto.

Mens Facebook Watch deler noen likheter med YouTube og Instagram TV, kan du ikke bare registrere deg på Facebook, opprette en side for showet ditt, og deretter forvente at videoene dine vises i tjenesten.

Her er noen tips for å hjelpe videoene dine å vises i Facebook Watch:

  • Start en Facebook-side: Hvis du ikke har en Facebook-side, trenger du en. Dette er forskjellig fra din personlige konto, selv om du navngir siden etter deg selv. Jo flere følgere siden din har, jo mer engasjement du har med fansen din, desto mer sannsynlig blir showet ditt hentet av Facebook Watch.
  • Ikke bruk overdreven kampanje: Ikke last opp videoer som spilles av som direkte reklame for bedriften eller produktene dine. Hvis du har en virksomhet, og Facebook-siden din markedsfører den virksomheten, kan videoene dine være relatert til samme felt, men de bør være informative eller underholdende.
  • Lag profesjonelle videoer: Facebook Se videoer vil ikke alle vinne Emmy-priser, men de trenger å ha en høyere produksjonskvalitet enn den gjennomsnittlige YouTube-videoen.
  • Lag flere videoer: Hvis du har en serie videoer klar til bruk, er det mer sannsynlig at Facebook Watch inkluderer videoene dine.

Facebook Watch Parties

Watch parties er en Facebook-funksjon som gjør at gruppemedlemmer kan komme sammen og se den samme videoen, eller en hel overvåkningsliste med videoer, sammen. Videoen er synkronisert, slik at alle ser på samme tid, og du kan også diskutere hva som skjer i sanntid ved å skrive inn i et chattefelt i Facebook Watch-festvinduet.

Se på fester er kompatible med alle former for offentlig Facebook-video, noe som betyr at du kan bruke dem til å se komedier, dramaer og spillutstillinger i full lengde, eller du kan fylle en urkø med en egen hjemmefilm.

For å sette opp et klokkefest med Facebook Watch, naviger til en Facebook-gruppe og velg Watch Party. Skriv inn et navn og en beskrivelse for klokkefesten din, velg Legg til video, velg videoer du vil se på, og trykk deretter Post.

Watch party-innlegget vises umiddelbart i gruppens tidslinje, og videoen begynner å spilles. Sørg for å stoppe videoen midlertidig hvis du vil vente på at alle skal samles, slik at ingen savner noe.

Oppdag flere måter å se filmer på nettet med venner.

Gruppemedlemmer kan velge innlegget for å bli med på klokkeselskapet, der de kan se videoen og kommentere i sanntid. Det er ikke akkurat det samme som å se et show med vennene dine i samme rom, men det er det nærmeste du sannsynligvis vil komme hvis vennene og familien ikke bor på samme sted.

Facebook Se sammen

I likhet med et Watch Party lar Watch Together venner se Facebook-videoer via Messenger-videochat og Messenger-rom. Denne funksjonen er tilgjengelig i Messenger- og Messenger Rooms-mobilappene for iOS og Android.

For å bruke Se sammen, start en Messenger-videosamtale eller opprett et Messenger-rom. Sveip deretter opp for å få tilgang til menyen og velg Se sammen. Velg en video fra en kategori som TV og film eller lastet opp. Facebook tilbyr også forslag basert på aktivitetene dine.

I en Messenger-videosamtale kan du se med opptil åtte personer, mens Messenger-rom tillater opptil 50 personer.

Hvordan se på Facebook Se på innhold

Facebook Watch er også tilgjengelig på mobile enheter, og det trenger ikke engang en egen app. Du kan få tilgang til Facebook Watch via Facebook-appen på et begrenset antall andre enheter, inkludert Amazon Fire TV og Xbox One.

I motsetning til Messenger, som krever at du laster ned en ekstra app, kan du få tilgang til Facebook Watch fra hoved Facebook-appen.

Last ned for:

Android IOS Amazon Fire.

Microsoft har imidlertid en egen Facebook Watch-app for Windows.

Last ned Facebook Watch for Windows.

Slik bruker du Facebook Watch på telefonen din:

  1. Start Facebook app.

  2. Trykk på ☰ (tre vertikale linjer) menyknapp.

  3. Trykk på Se.

  4. Trykk på showet eller videoen du vil se.

I Facebook-appen kan du enkelt navigere gjennom alle tilgjengelige Facebook Watch-innhold ved å velge overvåkningslisten, nyheter-fanen, show-fanen eller spill-fanen.

  • Overvåkningsliste: Overvåkningslisten din er fylt med show du følger. Hvis du ser noe du liker på Facebook Se, trykk på Følg-knappen, og du vil være i stand til å finne den igjen senere i Watchlist.
  • Facebook Se nyheter: Kategorien Nyheter er fylt med live og tidligere innspilte nyhetsvideoer fra lokale og nasjonale kilder. Hvis du vil sjekke ut noen raske nyhetsvideoer, er dette stedet.
  • Facebook Watch Shows: Dette er hvor du finner showene som utgjør mesteparten av innholdet på Facebook Watch. Du kan bla gjennom redaktørens valg, se gjennom alle showene for å se om noe er interessant eller søke etter noe spesifikt.

Spillseksjonen på Facebook Watch er litt mer spesialisert siden den representerer Facebooks alternativ til Twitch og Youtube Gaming. Dette er delen av Facebook Watch hvor du finner både spillstrømmer og tidligere innspilte videoer fra noen av favorittstrømmerne dine.


Legg igjen en kommentar