Hvor laster du ned gratis proxy-serverlister

Internett-proxy-servere lar deg skjule IP-adressen din og forbli (for det meste) anonym. De fungerer ved å dirigere trafikken din gjennom en annen IP-adresse før de når målet, slik at nettstedet du besøker mener at IP-adressen din er den som tilhører proxyen.

For å visualisere en proxy-server, tenk på den som en enhet som sitter mellom nettverket og internett. Alt du gjør på internett sendes først til proxy-serveren, hvoretter eventuelle innkommende forespørsler gjøres igjen via proxyen før du når nettverket ditt igjen.

Web / Alex Dos Diaz 

Husk at fordi de offentlige serverne er gratis, blir de ofte tatt offline uten forvarsel, og noen kan tilby en mindre anerkjent tjeneste enn andre. For en mer dedikert metode for anonym surfing, bør du vurdere å bruke en VPN-tjeneste.


Lister over gratis proxy-servere

Hvis du er interessert i å bruke anonyme fullmakter, bør du føre en liste over gratis proxy-servere på nettverket ditt for å sikre at minst en er tilgjengelig hele tiden.

  • FreeProxy.ru: Proxy-lister lastes ned som TXT-filer
  • Free-Proxy-List.net: Oppdaterer en liste over proxy-servere hvert 10. minutt
  • FreeProxyLists.com: Viser en liste over IP-adresser og portnumre for proxy-serverne
  • Gatherproxy.com: Proxy-serverliste med tidspunktet serveren ble sist oppdatert, IP-adresse, portnummer, anonymitetsnivå, by og land, oppetid og responstid
  • ProxyLists.net: Bla etter gratis proxy-servere etter land og portnummer
  • Proxynova.com: En liste over proxy-serverens IP-adresser, porter og annen informasjon som oppdateres hvert minutt
  • Proxz.com: Viser lister over proxy-servere for anonyme fullmakter og fullmakter etter land

Noen av disse proxyserverlistene er ikke i nedlastbart format, men du kan fortsatt lagre informasjonen på datamaskinen din ved å kopiere / lime inn eller ved å skrive ut siden til en PDF-fil.


Hvordan bruke en proxyserver

Prosessen for å feste et program til en proxy-server er forskjellig for alle applikasjoner, men det finnes vanligvis et sted i innstillingene.

I Windows kan du gjøre en systemendring i proxy-innstillingene via Kontrollpanel. Finn Nettverk og Internett delen og velg alternativer for Internett og deretter Tilkoblinger > LAN-innstillinger.

Du kan også komme dit gjennom noen av de store nettleserne:

  • Chrome: innstillinger > Avansert > system > Åpne proxyinnstillinger > LAN-innstillinger
  • Opera: meny > innstillinger > Avansert > nett~~POS=TRUNC leseren~~POS=HEADCOMP > system > Åpne proxyinnstillinger > LAN-innstillinger
  • Kant: innstillinger > Se avanserte innstillinger > Åpne proxyinnstillinger > Manuell proxy-oppsett > Bruk en proxy-server
  • Internet Explorer: verktøy > Internett instillinger > Tilkoblinger > LAN-innstillinger
  • Safari: Preferanser > Avansert > fullmakter > Endre innstillinger > LAN-innstilling

Firefox opprettholder sitt eget sett med proxy-innstillinger i alternativer > Nettverksinnstillinger > innstillinger > Manuell konfigurasjon. Du kan velge å bruke systemets proxy-innstillinger, som finnes i Kontrollpanel, eller sette separat informasjon i det vinduet.

Du kan også konfigurere en proxy på telefonen eller nettbrettet. Gå til på en iPhone eller iPad innstillinger > Wi-Fi og trykk på det lille (I) ved siden av nettverket du er koblet til. Bla ned til HTTP-proxy seksjon og deretter Håndbok for å angi proxy-serveren og portinformasjonen.

Hvis du bruker en Android Pie, kan du åpne innstillinger > Tilkobling og trykk Wi-Fi, og trykk deretter på nettverket for å åpne en annen meny. Trykk på Avansert, trykk Proxy og velg Håndbok for å konfigurere proxyen.


Legg igjen en kommentar