Avast Free Antivirus Review – Er det virkelig gratis?

Avast Free Antivirus er et av de beste gratis antivirusprogrammene du kan laste ned. Det er et komplett verktøy som beskytter mot trusler fra internett, e-post, lokale filer, P2P-tilkoblinger, direktemeldinger og mye mer. Faktisk overgår 2019-versjonen konkurrentene i ganske betydelig grad. 

Med alle disse funksjonene kan du lure på hva du må betale for å betale for det. Heldigvis er Avast helt gratis!

Hva vi liker

  • Beskyttelse ved tilgang mot virus og annen skadelig programvare.

  • Inkluderer en "heuristikkmotor."

  • Stillemodusfunksjon for å skjule varsler.

  • Lang historie med utmerket virusbeskyttelse.

  • Kjører på Windows og Mac.

Det vi ikke liker

  • Ingen kommersiell bruk (kun hjemme / personlig).

  • Prøver å installere urelatert programvare.

  • Krever periodisk registrering (men det er gratis).

  • Viser annonser i programmet.


Avast Beskrivelse: Viktige funksjoner

Avast Free Antivirus inkluderer fullt funksjonelle antivirus-, antispionprogrammer og heuristikkmotorer. Det er også beskyttelse i sanntid av filer, e-post, surfing på nettet, P2P-overføringer, direktemeldinger og til og med mistenkelig oppførsel. Den skanner også nettleserens plugins for å finne installasjoner som har dårlig rykte og kan være ondsinnede.

Wi-Fi Inspector skanner nettverket ditt for å finne sårbarheter, for eksempel å identifisere rutere som bruker standardpassord og sjekke om nettverket ditt er tilgjengelig fra internett.

En funksjon kalt Ikke forstyrr-modus er inkludert i Avast Free Antivirus, som vil blokkere popup-vinduer mens ethvert program er i fullskjermmodus, eller mens du spiller eller ser på film. Dette er flott, slik at du ikke ser oppdaterings- eller virusvarsler mens du presenterer noe eller spiller et live spill.

Behavior Shield-funksjonen innebygd i Avast holder et konstant øye med applikasjonene dine for å sikre at de ikke begynner å handle annerledes, noe som kan være et tegn på et virus som prøver å manipulere programvaren.

Windows 10, 8 og 7 (unntatt Starter- og RT-utgavene) er alle støttede operativsystemer for Avast Free Antivirus. Du kan også få Avast for Mac, og det er også gratis.

Årlig registrering er nødvendig for å fortsette bruken, men Avast Free Antivirus oppdaterer regelmessig definisjoner av skadelig programvare og selve programmet for å holde seg oppdatert mot nye trusler.


Installasjonsproblemer: Vær oppmerksom mens du installerer Avast

Du blir bedt om å installere Avasts nettleser eller annet program eller verktøy under installasjonen. Disse tilleggene er ikke påkrevd; bare fjern avmerkingen i boksene hvis du ikke er interessert.

Du må registrere Avast for å bruke den i mer enn 30 dager, men registreringen er gratis og ganske enkel. Du må også registrere deg en gang hvert år, men igjen, dette er gratis.

Ikke tro ryktene: Avast er gratis

Noen brukere har uttalt at Avast Free Antivirus ikke er gratis, eller at det ikke er et virkelig komplett antivirusprogram. Det er rett og slett ikke sant. Avast Free Antivirus er et komplett anti-malware verktøy.

Noen av de ekstra fordelene du får ved å kjøpe Internet Security, Premier eller Ultimate versjoner av Avast er brannmur, VPN, personvern og spambeskyttelse, men du kan få disse funksjonene gratis fra andre programmer hvis du vil ha dem.

Så ja, Avast Free Antivirus gir konstant virusbeskyttelse, også kalt on-access eller resident protection, gratis. Dette betyr at Avast Free Antivirus helt kan erstatte antivirusprogramvare fra selskaper som McAfee og Norton som tar betalt for programvaren og for årlig tilgang til oppdateringer.


Våre tanker om Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus har eksistert lenge og er generelt et utmerket gratis antivirusprogram. Den inneholder omtrent alt du noen gang vil ha fra et antivirusprogram, gratis eller på annen måte. Avast Free Antivirus er det eneste anti-malware verktøyet du trenger på din Windows-datamaskin.

Du kan se hvordan Avasts programvare sammenlignes med antivirusprogrammer fra andre selskaper - innen beskyttelse, ytelse og sikkerhet - fra AV-TEST.

Legg igjen en kommentar