Hvordan legge til PDF-filer på nettsteder

Du kan opprette PDF-filer i Adobe Acrobat, konvertere dokumenter til PDF-filer i Word, laste opp papirkopier til PDF-format når du skanner, og mer. Det er fornuftig å dele disse filene med leserne, siden praktisk talt alle kan åpne dem. Legg til en PDF-fil på nettstedet ditt slik at leserne kan laste dem ned eller skrive ut.


Forsikre deg om at PDF-filer er tillatt

Noen hostingtjenester tillater ikke filer over en bestemt størrelse, og andre tillater ikke at du har visse typer data på nettstedet ditt; dette kan omfatte PDF-filer. Forsikre deg om at det du er i ferd med å legge til på nettstedet ditt er tillatt av webhotelltjenesten din først. Du ønsker ikke å stenge nettstedet ditt for ikke å følge reglene eller gjøre mye arbeid med å gjøre deg klar til å legge til PDF-filen på nettstedet ditt bare for å finne ut at du ikke kan. 

Hvis hostingtjenesten din ikke tillater deg å ha PDF-filer på nettstedet ditt, kan du få ditt eget domenenavn for nettstedet ditt eller bytte til en annen hostingtjeneste som tillater PDF-filer eller store filer på nettsteder.


Last opp PDF-fil til nettstedet ditt

Last opp PDF-filene til nettstedet ditt ved hjelp av filopplastingsprogrammet som webhotelltjenesten din tilbyr. Hvis de ikke tilbyr en, må du bruke et FTP-program for å laste opp PDF-filen til nettstedet ditt.

Finn PDF-filens adresse (URL)

Hvor lastet du opp PDF-filen? Har du lagt til PDF-filen i hovedmappen på nettstedet ditt eller i en annen mappe? Eller opprettet du en ny mappe på nettstedet ditt bare for PDF-filer? Finn adressen til PDF-filen på nettstedet ditt, slik at du kan koble til den.


Velg et sted for PDF-filen

Bestem hvilken side og hvor på siden du vil plassere lenken til PDF-filen.

Finn plasseringen til PDF-filen i HTML-en

Se gjennom koden på websiden din til du finner stedet der du vil legge til lenken til PDF-filen. Det kan være lurt å legge til " "før du skriver inn koden for lenken til PDF-filen, for å legge til et mellomrom.

Legg til lenken til PDF-filen

Legg til koden til stedet der du vil at lenken til PDF-filen skal vises i HTML-koden. Det er den samme lenkekoden som du ville brukt for en typisk webside-lenke. Du kan få teksten til PDF-filkoblingen til å si hva du vil. For eksempel:

  • Frikjørere er nettstedet ditt.
  • Brukernavnet for nettstedet ditt er solfylt.
  • Plasseringen til nettstedet ditt er http://sunny.freeservers.com.
  • Du lastet opp PDF-filen til hovedkatalogen i filbehandleren på nettstedet ditt
  • PDF-filen heter blomster.pdf.
  • Teksten du vil at leseren skal klikke på for å laste ned PDF-filen er "Klikk her for PDF-filen som heter blomster."
  • Koden din vil se slik ut: Klikk her for pdf-filen som heter blomster.
  • Hvis du hadde lastet opp PDF-filen til en mappe som heter "moro", vil koden for lenken til PDF-filen i stedet se slik ut: Klikk her for pdf-filen som heter blomster.

Testing av PDF-filkoblingen

Hvis du oppretter nettstedet ditt på datamaskinen din, må du bekrefte lenken til PDF-filen for å sikre at den fungerer som den skal før du laster opp PDF-filen til serveren din. Du må koble til PDF-filen på harddisken din slik:

  • PDF-filen ligger i mappen Mine dokumenter.
  • Det kalles blomster.pdf.
  • Teksten til pdf-filen sier: "Klikk her for pdf-filen som heter blomster."
  • Koden er: Klikk her for pdf-filen som heter blomster.

Legg igjen en kommentar