Sennheiser HD 650 Review: Vakre og Premium Studio-hodetelefoner

Web / Jason Schneider


Design og oppsett Prosess: Midt i tråd med resten av Sennheisers pro-fokusert modeller

De fleste av Sennheisers avanserte hodetelefoner ser omtrent like ut. De har gigantiske øreklokker som måler nesten 4.5 tommer på sitt lengste punkt, og er egentlig bare knuste ovaler. Sennheiser vipper dem bakover på hvert øre for å gi et mer naturlig utseende og en mer standard passform. Enheten vi testet kom i en litt glitrende, mørk grå pistolmetallplast. Ørekoppene er en litt mørkere grå nyanse, noe som gir litt kontrast. 

På utsiden av hver kopp er det et metallnettbur som både beskytter og viser den intrikate førerkonstruksjonen inni. Dette åpner også for lydåpningen som hjelper lydkvaliteten, men vi kommer til det i den senere delen.

Sennheiser-logoen er skjermtrykt langs toppen av hodebåndet, og modellnummeret på HD 650 er etset i et matchende lysegrått rektangel over hver ørekopp. Denne designen er fin fordi den har nok fysiske detaljer til å vise at Sennheiser har lagt litt vekt på utseendet, uten for mange prangende farger for å ta bort hodetelefonens profesjonalitet. 

På slutten av dagen er disse veldig enkle og effektivt designet, sammenlignet med den flekkete blå på Sennheiser 600, og vi synes utseendet er veldig smakfullt. Enten du bruker disse til daglig musikklytting eller om du har kunder til en miksesession, vil de ikke distrahere fra hovedformålet - og levere rik, vakker og detaljert lyd.

Når det gjelder oppsett, er det egentlig ingen å snakke om. Ta hodetelefonene ut av esken, og de er i hovedsak plug and play, forutsatt at du har en digital-til-analog-omformer (DAC) og hodetelefonforsterker som kan støtte dem. Mer om det senere. 

Web / Jason Schneider


Komfort og passform: Fløyelsaktig og myk, med litt trykk rundt ørene

Utenfor lydkvaliteten er komfort en av de viktigste egenskapene til et par audiofile- eller produsenthodetelefoner. hodetelefoner trenger å gi en god grad av komfort. Sennheiser HD 650 er blant de mest komfortable studiohodetelefonene vi har testet.

De fleste hodetelefoner på markedet som forbrukere er kjent med det som kalles "lukket rygg", noe som betyr at de danner en solid tetning rundt ørene dine for å isolere lyd og forhindre at bakgrunnsstøy lekker inn i lytteopplevelsen. Hodetelefoner som HD 650 er åpne bak, noe som betyr at øreklokkene ikke er kupler av plast, men heller skaper en større pustende plass rundt ørene. Dette fungerer veldig mye til fordel for HD 650 fordi det tillater luft å strømme, noe som betyr at ørene dine ikke blir varme under utvidede lyttingsøkter. Dette skaper også en veldig fin, naturlig lydscene, men igjen, vi kommer til det i lydkvalitetsdelen.

Vi la ikke merke til slitasje den uken vi brukte disse hodetelefonene. I hjemmet eller studioet forventer vi at HD 650 vil vare i årevis.

Øreputene i seg selv er laget av et veldig mykt, fløyelsaktig materiale som gir en fin touch rundt ørene. Dette er mye bedre enn det jevnere plattermaterialet som brukes av de fleste hodetelefoner. En ulempe med putene er at skummet som brukes inne i dem er fast og fjærende, ikke på langt nær så plysj som minneskuminnsatsene som brukes til forbrukermodeller. På den ene siden skaper dette en fin, stabil passform som klamrer seg godt og lett forblir på hodet, men det kan bli ubehagelig ved langvarig bruk. 

Det er viktig å merke seg at tettheten i passformen vil variere fra person til person, avhengig av hvor stort hodet ditt er. Igjen tillater koppene med åpen rygg luftstrøm til ørene, men den tettsittende fløyelen, selv om den er myk, kan kvele luftstrømmen under det spesifikke området. Som med de fleste hodetelefoner handler passformen om personlige preferanser, så ta alt dette med et saltkorn. 

Web / Jason Schneider


Byggekvalitet: Solid, så lenge du har dem i studioet ditt

Som mange andre hodetelefoner i denne enden av prisspekteret, var fokuset på lydkvalitet. Som sådan ble mye oppmerksomhet i materialdetaljer gjort i de lydproduserende områdene. Neodym-driverne ser ut til å være av høy kvalitet, men Sennheiser har til og med tatt med noe de kaller "spesialdesignet akustisk silke" for å bidra til å dempe gjenstander og holde den harmoniske forvrengningen lav. Disse materialene er både førsteklasses (som vist i prislappen) og er gunstige for avspilling, noe som fremgår av lydkvaliteten du kan få.

På utsiden er konstruksjonen stort sett den samme historien. Vi har allerede nevnt at vi synes designet passer til et premiumsett med hodetelefoner, men vi tror også at HD 650 føles mer solid i hånden, selv i forhold til HD 600. Hodebåndet er dekket av plast, mest for å bidra til å oppnå 0.57 pund vekt, men den er solid og stiv, så vi er sikre på at du ikke får mye sprekker fra gjennomsnittlig bruk. Inne i hodebåndet er det ledende metallbåndet som har litt mindre gir enn HD 600 vi testet. Dette ga oss mer trygghet for at størrelsen justeringsmekanisme vil vare en god del tid. 

Du har en hodetelefon som virkelig er designet for å lytte til uberørt lyd i et studio eller i et lydfilapplikasjon.

Kabelen her er også mye sterkere enn du finner på HD 600 og andre konkurrenter. Det er bra at Sennheiser valgte kabelen som en av premiumoppgraderingene (ved siden av den silken vi nevnte ovenfor) fordi kabelen er et vanlig brytpunkt for hodetelefoner. Pluss at ledningene løsner fra de enkelte ørekoppene, så hvis kabelen svikter, kan du bare bytte ledningen i stedet for hele enheten. 

Til slutt føles det fløyelsdekkede skummet på øreklokkene og det mikrofiberdekkede skumet på innsiden av hodebåndet også førsteklasses. Vi la ikke merke til slitasje den uken vi brukte disse hodetelefonene. I hjemmet eller studioet forventer vi at HD 650 vil vare i årevis. 

Web / Jason Schneider


Lydkvalitet: Vakkert rik, om enn for spesifikke applikasjoner

Lydkvalitet med hodetelefoner i dette kaliberet er en blandet pose, en som er vanskelig å analysere, spesielt hvis du ikke er veldig kunnskapsrik med spesifikasjonene. Den enkleste å forstå her er frekvensresponsen. Disse hodetelefonene dekker alt fra 10 Hz til 39.5 kHz. Området for menneskelig hørsel er teoretisk 20 Hz til 20 kHz, selv om de fleste av oss hører et mye smalere område på grunn av subtil skade over den gjennomsnittlige levetiden. Hva dette betyr er at Sennheiser gir litt ekstra under 20 Hz-området for å sikre at all bass (selv subharmoniske frekvenser) blir presentert for deg. 

De har også gitt en god rekkevidde over de teoretiske grensene. Dette betyr at rekkevidden du kan komme hit ikke opptar hodetelefonens ytre grenser, og er derfor ikke like utsatt for forvrengning. Enkelt sagt vil du ikke høre mer enn det som er mulig, men det du hører er mer nøyaktig.

Det høye ohmantallet vil også bety at du vil legge igjen mye volum og detaljer på bordet, med mindre du bruker en riktig hodetelefonforsterker, DAC eller lydgrensesnitt.  

Og den nøyaktigheten er nøkkelpunktet her. Disse hodetelefonene er designet som studiomonitorer med flat respons. Det betyr at du ikke vil ha noen bass accentuering som du ville gjort med forbrukerhodetelefoner, og du vil heller ikke ha kuttehøyder som du ville gjort i øretelefoner og telefonhodesett. I stedet vil du høre informasjonen nøyaktig slik den blir presentert i blandingen, eller ganske nær den. Koble det sammen med den superhøye impedansen til HD 650 (300 ohm, et mål på kraften som kreves for å drive dem), og du har et par hodetelefoner som er designet for å lytte til uberørt lyd i et studio- eller lydfilapplikasjon. Det høye ohmantallet vil også bety at du vil legge igjen mye volum og detaljer på bordet, med mindre du bruker en riktig hodetelefonforsterker, DAC eller lydgrensesnitt. 

Til slutt, med den åpne ryggdesignen, selv om den ikke isolerer deg fra støy fra utsiden så vel som en lukket rygg, får du et forfriskende realistisk lydscen. I våre tester var disse hodetelefonene nøyaktige, utrolig nok, fordi vi fanget mange grove kanter i miksene vi lyttet til under testingen. Hvis nøyaktighet og detalj er målene dine, kan du ikke gjøre mye bedre enn disse.


Pris: Vilkårlig dyrere enn nedtrappingen

HD 650 er dyrt et dyrt par hodetelefoner som koster $ 499 til full utsalgspris hvis du får dem direkte fra Sennheiser. Men et særegent faktum her er at på Amazon vanligvis $ 100 mindre, og setter dem nesten til samme pris som HD 600. Forskjellen mellom de to hodetelefonparene er marginal. HD 650 har litt bedre byggekvalitet, mindre harmonisk forvrengning takket være akustisk silke og litt større frekvensrespons. Hvis disse tingene er viktig for deg, så gå for HD 650. Hvis du ønsker å spare penger, er det flere andre alternativer. 

Konkurranse: Noen få husnavn å veie mot

Sennheiser HD 600: Som vi nevnte, kan du få en litt bedre avtale med HD 600, men du må ofre litt byggekvalitet og en ubetydelig mengde harmonisk forvrengning.

Sennheiser 280 Pro: Sennheisers mest populære skjerm med lukket bakside er en god del billigere, men gir heller ikke svar eller detaljer som du får med åpen ryggdesign. Men 280 Pro er en flott backup studioskjerm.

Beyerdynamic 990: Beyerdynamic føles veldig lik i komfort og bygging til HD 650, og du sparer noen få dollar, så lenge du ikke trenger svaret og detaljene som HD 650 gir.

Sennheiser HD 600 Review Endelig dom

Kostbar, men uslåelig detalj.

Selv for premium-prislappen kan vi ikke finne mye feil med HD 650. De gjør akkurat det de skal, og gir upåklagelig detalj, med god takhøyde i begge ender av frekvensspektret. Og de gjør det med en behagelig eleganse du ikke finner fra mange merker. Hvis du er profesjonell eller lydfil, kan du ikke gjøre mye bedre enn Sennheiser HD 650.  

Lignende produkter vi har anmeldt:

  • Sony WH-1000XM3
  • Jaybird X4 trådløse sportshodetelefoner
  • Microsoft Surface-hodetelefoner

Specs

  • Produktnavn HD 650

  • Produktmerke Sennheiser

  • UPC 615104099692

  • Pris $ 499.95

  • Vekt 0.57 lbs.

  • Produktmål 6.5 x 3.75 x 8 tommer

  • Farge grå og svart

  • Kablet / trådløs Kablet

  • Garanti 2 år

  • Impedans 300 ohm

  • Frekvensrespons 10–39500 Hz


Legg igjen en kommentar