Måter å fikse en Xbox 360 som ikke vil slå på

Xbox 360-konsollen og strømladeren har innebygde LED-lys som kan hjelpe deg med å diagnostisere potensielle tekniske problemer. Bruk denne feilsøkingsveiledningen for Xbox 360 for å fikse en konsoll som ikke slås på.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Xbox 360-modeller. Det er separate instruksjoner for feilsøking av en Xbox One som ikke slås på.

Robert Daly / Getty Images


Årsaker til at en Xbox 360 ikke slås på

The Red Ring of Death er et maskinvareproblem som kan forhindre at Xbox 360 fungerer. Se på LED-lampene rundt strømknappen:

  • Hvis Xbox 360 har en enkelt rød ring, kan den vise en feilkode på TV-en. Xbox Support-nettstedet har en liste over Xbox 360-feilkoder og hvordan du løser disse feilene.
  • To røde lysdioder betyr at Xbox 360 er overopphetet.
  • Hvis Xbox 360 viser tre røde ringer, kan det være et problem med strømforsyningen.
  • Hvis Xbox 360 viser fire røde ringer, har den problemer med å kommunisere med TV-en.

Mens Xbox 360 S og Xbox 360 E ikke har de røde dødsringene, ser du kanskje konsollens strømknapp blinker rødt. I tillegg til det blinkende lyset, kan det hende du ser en melding på TV-skjermen om at konsollen lider av utilstrekkelig ventilasjon.

Microsoft


Hvordan fikse en Xbox 360 som ikke vil slå på

Fremgangsmåten du bør ta, avhenger av kilden til problemet.

Koble alt tilbehør, for eksempel kontrollere eller eksterne harddisker, fra konsollen før feilsøking for å forhindre at flere faktorer påvirker prosessen.

  1. Koble Xboxen fra veggen og koble den til igjen. Denne enkle løsningen kan løse problemer med strømforsyningen og konsollen.

  2. Sjekk Xbox 360-strømveksleren. For å kontrollere statusen til strømforsyningen, koble den til veggen og se på enhetens LED-lys. Følg disse instruksjonene basert på fargen på LED-en når strømforsyningen er koblet til stikkontakten.

    • Solid Grønn: Hvis LED-strømlampen lyser grønt, bør strømforsyningen være i drift. Koble strømforsyningen og koble den til veggen for å se om den lar deg drive Xbox-konsollen riktig. Hvis du oppfyller det samme resultatet, fortsett til neste trinn.
    • Rød eller blinkende oransje: Koble strømforsyningen fra veggen og koble den til igjen for å se om den har noen effekt. Hvis du fremdeles ikke kan slå på konsollen, kan det være et problem med stikkontakten. Koble Xbox 360-strømadapteren til et annet rom for å utelukke mulige stikkontaktproblemer.
    • Solid oransje: Det er stor sjanse for at strømforsyningen er skadet. Få en ny for å se om den gjør at Xbox 360 kan slå seg på riktig.
    • Ikke noe lys: Koble strømforsyningen fra veggen og koble den til igjen for å se om den har noen effekt. Hvis du fremdeles ikke kan slå på konsollen, kan det være et problem med stikkontakten eller strømforsyningen. Bruk adapteren i et annet rom for å utelukke mulige stikkontaktproblemer. Hvis enheten fremdeles ikke slås på, kan den bli skadet. Få en ny strømforsyning for å se om den lar Xbox 360 slå seg på riktig.

    Microsoft

  3. La Xbox 360 avkjøles. Hvis Xbox 360 viser to røde ringer (eller et rødt blinkende lys på S- og E-modeller), trekker du ut konsollen og lar den avkjøles i en time før du bruker den igjen. Forsikre deg om at stedet der du lagrer Xbox-konsollen, har god pusterom for å forhindre at den overopphetes i fremtiden.

  4. Koble fra og koble til alle A / V-kablene fra TV-en og Xbox 360-konsollen. Fire røde ringer betyr at det er et problem med tilkoblingen til TV-en. Forsikre deg om at lyd- og videoinngangene er i de riktige portene, og sjekk for fysisk skade på kablene. Hvis problemet vedvarer, bruk en annen A / V-kabel for å teste systemet.

  5. Fjern og installer Xbox 360-harddisken på nytt. Hvis alt annet mislykkes, må du installere harddisken på nytt eller bytte den ut. Hvis du går denne ruten, må du sørge for å overføre Xbox 360-dataene til en ny harddisk.

    Microsoft avviklet støtten for Xbox 360, så det er ikke lenger mulig å få konsollen reparert av produsenten.


Legg igjen en kommentar